CiaoHelena
  • Home
  • Merken
    • Venchi 1878 >
      • I Love chocolade
      • Paaschocolade
      • Pralines verpakt
      • Pralines onverpakt
      • Chocoladerepen
      • Chocoladegeschenken en overige chocolade
      • Chocolade -70pct suiker
    • Antica Torroneria Piemontese >
      • Paas chocoladetruffels
      • Chocoladetruffels
      • Chocoladetruffel geschenkdozen
      • Pralines
      • Chocoladegeschenken en koekjes
      • Nougat
    • La Via del Tè >
      • Italiaanse thee >
        • Losse thee in blikjes
        • Losse thee in hersluitbare zakjes
        • Theezakjes
        • Losse thee per kg
        • Matcha thee en accessoires
      • Italiaanse thee, geschenkdozen
      • Thee accessoires
      • Thee bewaarblikken
      • Theemokken, koppen en glazen
      • Theepotten en theeserviezen
      • Theeserviezen, Oosters
    • Marabissi Pasticceria >
      • Colomba, paasbrood
      • Italiaanse koekjes
      • Italiaanse koekjes in blik
      • Italiaanse koekjes in geschenkdoos
      • Panforte en Torta di Siena
      • Il Santo dessertwijn
    • Olio Lamantea >
      • Extra vergine olijfolie
      • Extra vergine olijfolie met smaak
      • Extra vergine olijfolie keramiek flessen
      • Delicatessen uit Puglia
    • Sicilian Factory >
      • Geschenkverpakkingen
      • Smeerbare crèmes
      • Jam en Marmelade
      • Honing
      • Pistachepesto
    • 28Pastai >
      • Pasta
    • Paoletti >
      • Frisdrankjes
  • Over CiaoHelena
    • Contact
    • Inspiratie, sfeer en recepten
    • Nieuws
    • Over CiaoHelena
  • Klant worden
  • Mijn Account
  • Home
  • Merken
    • Venchi 1878 >
      • I Love chocolade
      • Paaschocolade
      • Pralines verpakt
      • Pralines onverpakt
      • Chocoladerepen
      • Chocoladegeschenken en overige chocolade
      • Chocolade -70pct suiker
    • Antica Torroneria Piemontese >
      • Paas chocoladetruffels
      • Chocoladetruffels
      • Chocoladetruffel geschenkdozen
      • Pralines
      • Chocoladegeschenken en koekjes
      • Nougat
    • La Via del Tè >
      • Italiaanse thee >
        • Losse thee in blikjes
        • Losse thee in hersluitbare zakjes
        • Theezakjes
        • Losse thee per kg
        • Matcha thee en accessoires
      • Italiaanse thee, geschenkdozen
      • Thee accessoires
      • Thee bewaarblikken
      • Theemokken, koppen en glazen
      • Theepotten en theeserviezen
      • Theeserviezen, Oosters
    • Marabissi Pasticceria >
      • Colomba, paasbrood
      • Italiaanse koekjes
      • Italiaanse koekjes in blik
      • Italiaanse koekjes in geschenkdoos
      • Panforte en Torta di Siena
      • Il Santo dessertwijn
    • Olio Lamantea >
      • Extra vergine olijfolie
      • Extra vergine olijfolie met smaak
      • Extra vergine olijfolie keramiek flessen
      • Delicatessen uit Puglia
    • Sicilian Factory >
      • Geschenkverpakkingen
      • Smeerbare crèmes
      • Jam en Marmelade
      • Honing
      • Pistachepesto
    • 28Pastai >
      • Pasta
    • Paoletti >
      • Frisdrankjes
  • Over CiaoHelena
    • Contact
    • Inspiratie, sfeer en recepten
    • Nieuws
    • Over CiaoHelena
  • Klant worden
  • Mijn Account
Search by typing & pressing enter

YOUR CART

NIEUWS

4/3/2018 0 Comments

De Italiaanse nougat van Antica Torroneria

De Italiaanse nougat van Antica Torroneria is het resultaat van een eeuwenoude geschiedenis, die speciaal is om de volgende 5 fundamentele redenen:
1. Ervaring

De geschiedenis van de nougat van Antica Torroneria is nu meer dan 130 jaar oud. Het verhaal is nauw verbonden met die van de, inmiddels vijf generaties familie Sebaste, die elk van dit bijzondere product hun werk en passie hebben gemaakt.
In feite is het originele Italiaanse nougat recept van Antica Torroneria Piemontese een idee van Giuseppe Sebaste, die had geleerd om het te produceren in een gebakje in Alba, waar hij werkte als arbeider. In 1885 besloot hij om het zelf te vervaardigen,  alleen kon hij het zich niet veroorloven om de amandelen te kopen, maar maakte de nood een deugd door het deeg te mengen met de hazelnoten, die in overvloed op de hellingen van de heuvels van zijn geboortegrond, de Langhe groeiden. Op deze manier maakte hij een verfijnde variatie op de smaak van nougat en schreef hij zo het belangrijke hoofdstuk in de geschiedenis van zijn familie.
Hazelnoten ingrediënt Italiaanse nougat
Hazelnootbomen in de Langhe
2. Alleen zelf geselecteerde hazelnoten
Aan de keuze van de hazelnoten wordt bij Antica Torroneria Piemontese geen concessie gedaan. Ze vertrouwen alleen op hun eigen ervaring en willen ze direct selecteren. Om de hele toeleveringsketen te controleren begint de keuze voor de beste hazelnoten uit de selectie van IPG Piemonte hazelnoten al op het platteland, bij degenen die ze telen. Daarna worden de hazelnoten gedroogd en gepeld door middel van samenwerking met een paar betrouwbare lokale shredders. De laatste fundamentele behandeling is die van het roosteren van de hazelnoten, die uitsluitend bij Antica Torroneria zelf wordt uitgevoerd. Ze roosteren dagelijks alleen de hoeveelheid die nodig is voor de productie die gepland is voor de volgende dag.



3. Kooktijden zoals in 1885
De nougat wordt nu, net als destijds rustig geproduceerd, elk deeg is uniek. De optimale bereidingstijd wordt namelijk beïnvloed door de luchtvochtigheid en de temperatuur van de omgeving. Bovendien heeft elke partij hazelnoten, aangezien de ingrediënten volledig natuurlijk zijn, eigenschappen die in detail kunnen variëren. Dit is de reden waarom bij Antica Torroneria Piemontese de ervaring van het menselijk oog nooit kan worden vervangen. Het is het oog van de "mastro torronaio" om het juiste tijdstip te bepalen om te stoppen met koken. 
Italiaanse nougat au bain marieHet au-bain-marie kookproces van Italiaanse nougat
4. Koken "au bain marie"
Bij Antica Torroneria Piemontese is de traditionele productie van de nougat nooit vervangen door nieuwe technologieën. De bereidingsmethode au bain-marie in hoeveelheden van maximaal 60 kg zorgt ervoor dat de ingrediënten vochtig blijven en op een volledig natuurlijke manier kunnen verdampen en bevordert een perfecte menging van grondstoffen; het verbetert de zintuiglijke kenmerken en houdt alle aroma's en smaken in het deeg.

Italiaanse nougat met hazelnotenProductieproces van de Italiaanse nougat
5. De handen
Zonder het directe gebruik van handen in de fundamentele productiestappen, zou de nougat niet van dezelfde kwaliteit kunnen zijn: de handen van de geschoolde productiewerkers "voelen" de nogaut.

De "klap"
De "mastro torronaio" houdt het koken onder controle met zijn ogen, maar het zijn zijn vingers die het juiste moment bepalen om het te onderbreken. Met een, van generatie op generatie doorgegeven, klap op het deeg wordt bepaald wanneer de nougat de ideale consistentie heeft om de geroosterde hazelnoten toe te voegen. Vanaf dat moment moet de nougat onmiddellijk worden gekneed, voordat hij teveel is afgekoeld en het niet langer mogelijk is om het de gewenste vorm te geven.
De nog warme nougat wordt vervolgens verspreid op grote tafels en in de mallen geplaatst waar het met de hand wordt "getrokken". Eenmaal getrokken, moet de nougat worden gerold, om de juiste dikte te krijgen en uiteindelijk worden gesneden. Op dit punt zal het karakteristieke vormen van Antica Torroneria Piemontese hebben aangenomen: in blokken, in repen, in plakjes, in vierkante vorm of in kleine nogaut.

kijk hier voor Italiaanse nougat producten van Antica Torroneria
Foto
De Italiaanse nougat van Antica Torroneria wordt uiterst zorgvuldig met de hand verpakt
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    CiaoHelena Nieuws

    Vind hier het laatste nieuws over de merken Venchi, Antica Torroneria Piemontese, La Via del Tè  en Olio Lamantea van CiaoHelena.

    Categorieën

    Alles 20 Filari 28Pastai Adventskalender Amandelcrème Amaretti Amaretti Koekjes Antica Torroneria Piemontese Aranciata Beste Olijfolie Ter Wereld Beste Olijfolie Ter Wereld 2021 Beste Olijfolie Van De Wereld Biscotti Blikje Olijfolie Bonbon Groothandel Bonbon Met Gin Bonbon Met Kersenlikeur Bonbons Cacaopoeder Cacaotruffels Cantucci Cantuccini Cappuccino Chocolade Chinotto Chocaviar Chocolade Chocoladeblok Chocolade Ei Met Verrassing Chocoladekoekjes Chocoladelikeur Chocolademelk Chocolade Met Citrusvruchten Chocolade Met Drank Chocolade Met Grappa Chocolade Met Moscato Chocolade Paaseitjes Chocoladepasta Chocoladerepen Chocoladetabletten Chocoladetruffel Met Hazelnoten Chocoladetruffel Pistache Chocoladetruffels Citroenkoekjes Coco Chanel Coladetruffels Cremino De Smaak Van Italië Eataly Extra Grote Paaseieren Extra Vergine Olijfolie Extra Vierge Olijfolie Florence Fruitthee Fusilli Gianduja Glutenvrij Goudkleurige Theezeef Gran Cru Olijfolie Groene Thee Groot Chocolade Paasei Groothandel Bonbons Groothandel Chocoladegeschenken Groothandel Chocoladerepen Groothandel Chocoladetruffels Groothandel Delicatessen Groothandel Italiaanse Biscotti Groothandel Italiaanse Delicatessen Groothandel Italiaanse Frisdrankjes Groothandel Italiaanse Producten Groothandel Italiaanse Zoutjes Groothandel Kerstchocolade Groothandel Kerstdelicatessen Groothandel Olijfolie Groothandel Paaschocolade Groothandel Paaseitjes Groothandel Thee Groothandel Thee-accessoires Grote Blikken Met Amaretti Grote Blikken Met Cantuccini Grote Chocolade Eieren Grote Paaseieren Grote Paaseieren Groothandel Grote Paaseieren Met Verrassing Handgemaakte Koekjes Hazelnootpasta Hazelnoten Hazelnoten Uit Piemonte Heerlijke Bonbons Hot Chocolate Italiaanse Biscotti Italiaanse Chocolade Italiaanse Chocoladetruffel Italiaanse Delicatessen Italiaanse Groothandel Italiaanse Groothandel Delicatessen Italiaanse Groothandel Zoetwaren Italiaanse Honing Italiaanse Jam Italiaanse Koekjes Italiaanse Marmelade Italiaanse Nougat Italiaanse Pasta Groothandel Italiaanse Thee Italiaanse Tonic Italiaanse Zoetwaren En Delicatessen Italië Magazine Jasmijnthee Karameltruffel Kerstballen Met Chocolade Kerstboom Met Chocolade Kerstchocolade Kerst Chocoladegeschenken Kerstdelicatessen Kerstgeschenken Kerstnougat Kerstthee Koffiechocolade Kokosreep Kruidenthee Lamantea Langhe La Via Del Tè La Via Del Tè La Vita Dolce Lekkerste Pasta Ter Wereld Leone D'Oro Limonata Limoncellobonbon Linguine Made In Italy Marabissi Matcha Chocolade Matcha Groene Thee Matcha Thee Napolitains Nougat Olijfolie Olijfolie Basilicum Olijfolie Citroen Olijfolie Met Een Smaakje Olijfolie Met Paprika Olijfolie Rozemarijn Olio Lamantea Oolong Thee Paasei In Blik Paasei In Doos Paasei Met Surprise Paaseitjes Groothandel Paaseitjes In 2 Smaken Panforte Paoletti Bibite Penne Rigate Perfetto Pralines Pick&Mix Pistachecrème Pistachenoten Porseleinen Theemok Praline Pralines Pu Erh Thee Puglia Pure Chocoladetruffel Ricciarelli Ricciarelli Di Siena Rigatoni Ronde Theemokken Rooibos Rooibos Thee Rumbonbons Rumlikeur Sicilian Factory Sinaasappelbonbon Spaghetti Tasje Met Chocolade Thee-accessoires Theeblikjes Theebloemen Thee Geschenkdoos Thee Groothandel Theemelanges Thee Met Chocolade Theemok Theemokken Theemokken Jungle Theemokken Melrose Theemokken Met Bloem Theemokken Met Deksel Theemokken Met Filter Theemokken Met Print Theemok Met Deksel Theemok Met Filter Theepotten Theeserviezen Theesoorten Thermosflessen Met Bloemmotief Tiramisu Chocolade Tiramisù Praline Tiramisureep Toscane Turijn Vakbeurs Foodspecialiteiten Vegan Bonbons Vegan Chocoladebonbons Venchi Welke Soorten Thee Zijn Er Witte Thee Zwarte Thee

    Archieven

    Januari 2023
    November 2022
    September 2022
    Juli 2022
    Juni 2022
    Mei 2022
    Maart 2022
    Januari 2022
    Oktober 2021
    September 2021
    April 2021
    Februari 2021
    Januari 2021
    November 2020
    Oktober 2020
    September 2020
    Augustus 2020
    Juli 2020
    Mei 2020
    April 2020
    Maart 2020
    Januari 2020
    December 2019
    November 2019
    Oktober 2019
    September 2019
    April 2019
    November 2018
    Augustus 2018
    April 2018
    Maart 2018
    Februari 2018
    Januari 2018
    November 2017
    Oktober 2017

    RSS-feed

+31(0)6 14 62 99 91
© 2015-2023. ALL RIGHTS RESERVED - CiaoHelena
Afbeelding