De Italiaanse nougat van Antica Torroneria is het resultaat van een eeuwenoude geschiedenis, die speciaal is om de volgende 5 fundamentele redenen: 1. Ervaring De geschiedenis van de nougat van Antica Torroneria is nu meer dan 130 jaar oud. Het verhaal is nauw verbonden met die van de, inmiddels vijf generaties familie Sebaste, die elk van dit bijzondere product hun werk en passie hebben gemaakt. In feite is het originele Italiaanse nougat recept van Antica Torroneria Piemontese een idee van Giuseppe Sebaste, die had geleerd om het te produceren in een gebakje in Alba, waar hij werkte als arbeider. In 1885 besloot hij om het zelf te vervaardigen, alleen kon hij het zich niet veroorloven om de amandelen te kopen, maar maakte de nood een deugd door het deeg te mengen met de hazelnoten, die in overvloed op de hellingen van de heuvels van zijn geboortegrond, de Langhe groeiden. Op deze manier maakte hij een verfijnde variatie op de smaak van nougat en schreef hij zo het belangrijke hoofdstuk in de geschiedenis van zijn familie. 2. Alleen zelf geselecteerde hazelnoten Aan de keuze van de hazelnoten wordt bij Antica Torroneria Piemontese geen concessie gedaan. Ze vertrouwen alleen op hun eigen ervaring en willen ze direct selecteren. Om de hele toeleveringsketen te controleren begint de keuze voor de beste hazelnoten uit de selectie van IPG Piemonte hazelnoten al op het platteland, bij degenen die ze telen. Daarna worden de hazelnoten gedroogd en gepeld door middel van samenwerking met een paar betrouwbare lokale shredders. De laatste fundamentele behandeling is die van het roosteren van de hazelnoten, die uitsluitend bij Antica Torroneria zelf wordt uitgevoerd. Ze roosteren dagelijks alleen de hoeveelheid die nodig is voor de productie die gepland is voor de volgende dag. 3. Kooktijden zoals in 1885 De nougat wordt nu, net als destijds rustig geproduceerd, elk deeg is uniek. De optimale bereidingstijd wordt namelijk beïnvloed door de luchtvochtigheid en de temperatuur van de omgeving. Bovendien heeft elke partij hazelnoten, aangezien de ingrediënten volledig natuurlijk zijn, eigenschappen die in detail kunnen variëren. Dit is de reden waarom bij Antica Torroneria Piemontese de ervaring van het menselijk oog nooit kan worden vervangen. Het is het oog van de "mastro torronaio" om het juiste tijdstip te bepalen om te stoppen met koken. ![]() 4. Koken "au bain marie" Bij Antica Torroneria Piemontese is de traditionele productie van de nougat nooit vervangen door nieuwe technologieën. De bereidingsmethode au bain-marie in hoeveelheden van maximaal 60 kg zorgt ervoor dat de ingrediënten vochtig blijven en op een volledig natuurlijke manier kunnen verdampen en bevordert een perfecte menging van grondstoffen; het verbetert de zintuiglijke kenmerken en houdt alle aroma's en smaken in het deeg. ![]() 5. De handen Zonder het directe gebruik van handen in de fundamentele productiestappen, zou de nougat niet van dezelfde kwaliteit kunnen zijn: de handen van de geschoolde productiewerkers "voelen" de nogaut. De "klap" De "mastro torronaio" houdt het koken onder controle met zijn ogen, maar het zijn zijn vingers die het juiste moment bepalen om het te onderbreken. Met een, van generatie op generatie doorgegeven, klap op het deeg wordt bepaald wanneer de nougat de ideale consistentie heeft om de geroosterde hazelnoten toe te voegen. Vanaf dat moment moet de nougat onmiddellijk worden gekneed, voordat hij teveel is afgekoeld en het niet langer mogelijk is om het de gewenste vorm te geven. De nog warme nougat wordt vervolgens verspreid op grote tafels en in de mallen geplaatst waar het met de hand wordt "getrokken". Eenmaal getrokken, moet de nougat worden gerold, om de juiste dikte te krijgen en uiteindelijk worden gesneden. Op dit punt zal het karakteristieke vormen van Antica Torroneria Piemontese hebben aangenomen: in blokken, in repen, in plakjes, in vierkante vorm of in kleine nogaut.
0 Reacties
Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.
Laat een antwoord achter. |
CiaoHelena NieuwsVind hier het laatste nieuws over de merken Venchi, Antica Torroneria Piemontese, La Via del Tè en Olio Lamantea van CiaoHelena. CategorieënAlles Adventskalender Amaretti Antica Torroneria Piemontese Blikje Olijfolie Bonbon Met Gin Bonbon Met Kersenlikeur Cacaopoeder Cacaotruffels Cantucci Cantuccini Cappuccino Chocolade Chocaviar Chocolade Chocoladeblok Chocolade Ei Met Verrassing Chocoladekoekjes Chocoladelikeur Chocolademelk Chocolade Met Drank Chocolade Met Grappa Chocolade Met Moscato Chocolade Paaseitjes Chocoladetabletten Chocoladetruffel Pistache Chocoladetruffels Citroenkoekjes Coco Chanel Coladetruffels Cremino De Smaak Van Italië Eataly Extra Grote Paaseieren Extra Vergine Olijfolie Florence Fruitthee Gianduja Glutenvrij Goudkleurige Theezeef Groene Thee Groot Chocolade Paasei Groothandel Chocoladetruffels Groothandel Delicatessen Groothandel Italiaanse Delicatessen Groothandel Italiaanse Producten Groothandel Kerstchocolade Groothandel Kerstdelicatessen Groothandel Thee Groothandel Thee-accessoires Grote Blikken Met Amaretti Grote Blikken Met Cantuccini Grote Chocolade Eieren Grote Chocolade Paaseieren Grote Paaseieren Grote Paaseieren Groothandel Grote Paaseieren Met Verrassing Hazelnootpasta Hazelnoten Hot Chocolate Italiaanse Chocolade Italiaanse Chocoladetruffel Italiaanse Koekjes Italiaanse Nougat Italiaanse Thee Italiaanse Zoetwaren En Delicatessen Italië Magazine Jasmijnthee Karameltruffel Kerstballen Met Chocolade Kerstboom Met Chocolade Kerstchocolade Kerst Chocoladegeschenken Kerstdelicatessen Kerstgeschenken Kerstnougat Kerstthee Koffiechocolade Kokosreep Kruidenthee Lamantea Langhe La Via Del Tè La Vita Dolce Limoncellobonbon Made In Italy Marabissi Matcha Chocolade Matcha Groene Thee Matcha Thee Mega Groot Paasei Mega Paasei Napolitains Nougat Nougatine Paasei Olijfolie Olijfolie Basilicum Olijfolie Citroen Olijfolie Met Een Smaakje Olijfolie Met Paprika Olijfolie Rozemarijn Olio Lamantea Oolong Thee Paasei In Blik Paasei In Doos Paasei Met Surprise Paaseitjes Framboos Paaseitjes Groothandel Paaseitjes In 2 Smaken Paaseitjes Met Hazelnoot Panforte Pick&Mix Pistachenoten Porseleinen Theemok Praline Pu Erh Thee Puglia Rooibos Rooibos Thee Rumbonbons Rumlikeur Sinaasappelbonbon Stracciatella Tasje Met Chocolade Thee-accessoires Theeblikjes Theebloemen Thee Geschenkdoos Theemelanges Thee Met Chocolade Theemok Theemokken Met Bloem Theemok Met Deksel Theemok Met Filter Theepotten Theeserviezen Theesoorten Thermosflessen Met Bloemmotief Tiramisu Chocolade Tiramisù Praline Tiramisureep Toscane Turijn Vegan Bonbons Vegan Chocoladebonbons Venchi Welke Soorten Thee Zijn Er Witte Thee Xl Paasei Xxl Paasei Zwarte Thee Archieven
Januari 2021
|