CIAOHELENA: Italiaanse zoetwaren en delicatessen van de merken Venchi, Antica Torroneria Piemontese, La Via del Tè en Olio Lamantea. Groothandel, distributeur voor Nederland.
  • Home
  • Venchi
  • Antica Torroneria Piemontese
  • La Via del Tè
  • Lamantea
  • Klant worden
  • CiaoHelena
    • Contact
    • Over CiaoHelena
    • Nieuws
  • Home
  • Venchi
  • Antica Torroneria Piemontese
  • La Via del Tè
  • Lamantea
  • Klant worden
  • CiaoHelena
    • Contact
    • Over CiaoHelena
    • Nieuws
Search by typing & pressing enter

YOUR CART



NIEUWS

4/3/2018 0 Reacties

De Italiaanse nougat van Antica Torroneria

De Italiaanse nougat van Antica Torroneria is het resultaat van een eeuwenoude geschiedenis, die speciaal is om de volgende 5 fundamentele redenen:
1. Ervaring

De geschiedenis van de nougat van Antica Torroneria is nu meer dan 130 jaar oud. Het verhaal is nauw verbonden met die van de, inmiddels vijf generaties familie Sebaste, die elk van dit bijzondere product hun werk en passie hebben gemaakt.
In feite is het originele Italiaanse nougat recept van Antica Torroneria Piemontese een idee van Giuseppe Sebaste, die had geleerd om het te produceren in een gebakje in Alba, waar hij werkte als arbeider. In 1885 besloot hij om het zelf te vervaardigen,  alleen kon hij het zich niet veroorloven om de amandelen te kopen, maar maakte de nood een deugd door het deeg te mengen met de hazelnoten, die in overvloed op de hellingen van de heuvels van zijn geboortegrond, de Langhe groeiden. Op deze manier maakte hij een verfijnde variatie op de smaak van nougat en schreef hij zo het belangrijke hoofdstuk in de geschiedenis van zijn familie.
Hazelnoten ingrediënt Italiaanse nougat
Hazelnootbomen in de Langhe
2. Alleen zelf geselecteerde hazelnoten
Aan de keuze van de hazelnoten wordt bij Antica Torroneria Piemontese geen concessie gedaan. Ze vertrouwen alleen op hun eigen ervaring en willen ze direct selecteren. Om de hele toeleveringsketen te controleren begint de keuze voor de beste hazelnoten uit de selectie van IPG Piemonte hazelnoten al op het platteland, bij degenen die ze telen. Daarna worden de hazelnoten gedroogd en gepeld door middel van samenwerking met een paar betrouwbare lokale shredders. De laatste fundamentele behandeling is die van het roosteren van de hazelnoten, die uitsluitend bij Antica Torroneria zelf wordt uitgevoerd. Ze roosteren dagelijks alleen de hoeveelheid die nodig is voor de productie die gepland is voor de volgende dag.



3. Kooktijden zoals in 1885
De nougat wordt nu, net als destijds rustig geproduceerd, elk deeg is uniek. De optimale bereidingstijd wordt namelijk beïnvloed door de luchtvochtigheid en de temperatuur van de omgeving. Bovendien heeft elke partij hazelnoten, aangezien de ingrediënten volledig natuurlijk zijn, eigenschappen die in detail kunnen variëren. Dit is de reden waarom bij Antica Torroneria Piemontese de ervaring van het menselijk oog nooit kan worden vervangen. Het is het oog van de "mastro torronaio" om het juiste tijdstip te bepalen om te stoppen met koken. 
Italiaanse nougat au bain marieHet au-bain-marie kookproces van Italiaanse nougat
4. Koken "au bain marie"
Bij Antica Torroneria Piemontese is de traditionele productie van de nougat nooit vervangen door nieuwe technologieën. De bereidingsmethode au bain-marie in hoeveelheden van maximaal 60 kg zorgt ervoor dat de ingrediënten vochtig blijven en op een volledig natuurlijke manier kunnen verdampen en bevordert een perfecte menging van grondstoffen; het verbetert de zintuiglijke kenmerken en houdt alle aroma's en smaken in het deeg.

Italiaanse nougat met hazelnotenProductieproces van de Italiaanse nougat
5. De handen
Zonder het directe gebruik van handen in de fundamentele productiestappen, zou de nougat niet van dezelfde kwaliteit kunnen zijn: de handen van de geschoolde productiewerkers "voelen" de nogaut.

De "klap"
De "mastro torronaio" houdt het koken onder controle met zijn ogen, maar het zijn zijn vingers die het juiste moment bepalen om het te onderbreken. Met een, van generatie op generatie doorgegeven, klap op het deeg wordt bepaald wanneer de nougat de ideale consistentie heeft om de geroosterde hazelnoten toe te voegen. Vanaf dat moment moet de nougat onmiddellijk worden gekneed, voordat hij teveel is afgekoeld en het niet langer mogelijk is om het de gewenste vorm te geven.
De nog warme nougat wordt vervolgens verspreid op grote tafels en in de mallen geplaatst waar het met de hand wordt "getrokken". Eenmaal getrokken, moet de nougat worden gerold, om de juiste dikte te krijgen en uiteindelijk worden gesneden. Op dit punt zal het karakteristieke vormen van Antica Torroneria Piemontese hebben aangenomen: in blokken, in repen, in plakjes, in vierkante vorm of in kleine nogaut.

kijk hier voor Italiaanse nougat producten van Antica Torroneria
Foto
De Italiaanse nougat van Antica Torroneria wordt uiterst zorgvuldig met de hand verpakt
0 Reacties

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

    CiaoHelena Nieuws

    Vind hier het laatste nieuws over de merken Venchi, Antica Torroneria Piemontese en La Via del Tè van CiaoHelena.

    Categorieën

    Alles Antica Torroneria Piemontese Blikje Olijfolie Bonbon Met Gin Cacaopoeder Cacaotruffels Chocaviar Chocoladelikeur Chocolademelk Chocolade Met Drank Chocolade Met Grappa Chocolade Met Moscato Chocolade Paaseitjes Chocoladetruffels Cremino Eataly Extra Vergine Olijfolie Florence Gianduja Glutenvrij Groene Thee Grote Paaseieren Hazelnootpasta Hazelnoten Hot Chocolate Italiaanse Chocolade Italiaanse Chocoladetruffel Italiaanse Nougat Italiaanse Thee Kerstchocolade Kerstdelicatessen Kerstnougat Kerstthee Lamantea Langhe La Via Del Tè La Vita Dolce Made In Italy Nougat Nougatine Paasei Olijfolie Olio Lamantea Paasei Met Surprise Pick&Mix Pistachenoten Praline Puglia Rumbonbons Rumlikeur Thee Met Chocolade Theemok Theepotten Theeserviezen Theesoorten Tiramisù Praline Turijn Venchi Witte Thee

    Archieven

    November 2019
    Oktober 2019
    September 2019
    April 2019
    Januari 2019
    November 2018
    Augustus 2018
    April 2018
    Maart 2018
    Februari 2018
    Januari 2018
    November 2017
    Oktober 2017

    RSS-feed

Proudly powered by Weebly