Gli Aironi - Rijst, risotto en lekkers
De ervaring van vijf generaties in de rijstteelt heeft zijn vruchten afgeworpen in het “Grange”-gebied (rond de landbouwgrond van Vercelli), waar de familie Perinotti zich heeft gewijd aan het verbeteren van de landbouwomstandigheden op hun landgoed, Tenuta Pracantone.
Ze hebben een unieke keuze gemaakt: investeren in kwaliteit, experimenteren en landbouwmethoden toepassen met minimale impact op het milieu, terwijl ze tegelijk de meest traditionele en waardevolle variëteiten van dit kostbare graangewas herontdekken.
Door de introductie van een minder agressieve vorm van landbouw konden de met uitsterven bedreigde grijze reigers de rijstvelden opnieuw bevolken. En het zijn precies deze majestueuze vogels waaraan Gli Aironi haar naam dankt. Het bedrijf wordt met enthousiasme en passie geleid met als doel om de hoofdrolspeler in de vorm van perfecte risotto en alle afgeleiden daarvan op de tafels van foodies van over de hele wereld te brengen.
Ze hebben een unieke keuze gemaakt: investeren in kwaliteit, experimenteren en landbouwmethoden toepassen met minimale impact op het milieu, terwijl ze tegelijk de meest traditionele en waardevolle variëteiten van dit kostbare graangewas herontdekken.
Door de introductie van een minder agressieve vorm van landbouw konden de met uitsterven bedreigde grijze reigers de rijstvelden opnieuw bevolken. En het zijn precies deze majestueuze vogels waaraan Gli Aironi haar naam dankt. Het bedrijf wordt met enthousiasme en passie geleid met als doel om de hoofdrolspeler in de vorm van perfecte risotto en alle afgeleiden daarvan op de tafels van foodies van over de hele wereld te brengen.
Gli Aironi - rijst, bag in box
De 'historische' lijn van Gli Aironi, in de handel sinds 1998, wordt beschouwd als een voorbeeld en is door de jaren heen vaak geïmiteerd. Gli Aironi heeft het pak opnieuw geïntroduceerd, nu met een nieuw 'venster' dat het nog iconischer en actueel maakt. Het karton dat wordt gebruikt is van het gewaardeerde Zweedse Stora. Door de lucht in de verpakking te elimineren, stabiliseert de conservering en is de rijst veiliger en duurzamer. De gelamineerde film die voor deze pakketten wordt gebruikt hebben een hoge weerstand tegen perforatie, een must gezien de bijzondere vorm van het graan dat, vooral in de hele variëteit erg zwaar is. Het gebruik van de 'dubbellaagse' verpakking zorgt ervoor dat deze veiliger is dan verpakkingen met een enkele barriere.
|
Arborio rijst in doos, 500g
Arboriorijst is een Italiaanse kortkorrelige rijst. Het is vernoemd naar de stad Arborio, in de Po-vallei, gelegen in de regio Piemonte in Italië. Wanneer ze wordt gekookt, zijn de ronde korrels stevig, romig en taai in vergelijking met andere rijstvariëteiten, vanwege hun hogere gehalte aan amylopectinezetmeel. Het heeft een zetmeelachtige smaak en combineert goed met andere smaken. Arboriorijst wordt vaak gebruikt om risotto te maken en wordt meestal ook gebruikt voor rijstpudding. Bag in box lijn De 'historische' lijn van Gli Aironi, in de handel sinds 1998, wordt beschouwd als een voorbeeld en is door de jaren heen vaak geïmiteerd. Gli Aironi heeft het pak opnieuw geïntroduceerd, nu met een nieuw 'venster' dat het nog iconischer en actueel maakt. Het karton dat wordt gebruikt is van het gewaardeerde Zweedse Stora. Door de lucht in de verpakking te elimineren, stabiliseert de conservering en is de rijst veiliger en duurzamer. De gelamineerde film die voor deze pakketten wordt gebruikt hebben een hoge weerstand tegen perforatie, een must gezien de bijzondere vorm van het graan dat, vooral in de hele variëteit erg zwaar is. Het gebruik van de 'dubbellaagse' verpakking zorgt ervoor dat deze veiliger is dan verpakkingen met een enkele barriere. De Arborio-rijst is een korte en ronde korrel. Het is de rijstsoort die veel gebruikt wordt voor de risotto. Het hoge zetmeelgehalte geeft dit romige aspect aan de risotto. Net als de rijst Carnaroli is hij zeer goed bestand tegen koken en absorbeert hij de smaak van het voedsel waarmee hij wordt gekookt.
Vertical Divider
|
Carnaroli rijst in doos, 500g
Carnaroli is een Italiaanse middelkorrelige rijst die door Gli Aironi wordt verbouwd in de provincie Vercelli in Noord-Italië. Carnaroli wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van risotto en verschilt van de ook vaak gebruikte Arborio rijst vanwege het hogere zetmeelgehalte en de stevigere textuur, en omdat hij een langere korrel heeft. Tijdens het langzaam koken, dat nodig is voor het maken van risotto, behoudt Carnaroli-rijst de vorm van de korrel beter dan andere vormen van rijst . Het is de meest gebruikte rijst in de Italiaanse keuken en wordt zeer gewaardeerd.Carnaroli-rijst wordt vaak omschreven als een 'Superfino' rijst of als 'de koning der rijst'. De knop (Gemma) is een belangrijk onderdeel van de rijstkorrel. Het vertegenwoordigt de vitale essentie ervan en bevat vitamines en voedingsstoffen die goed zijn voor de menselijke gezondheid. De Gli Aironi-rijst is de enige op de markt die de knop behoudt tijdens het verwerkingsstadium. De gebruikte techniek van het rijstschillen in steenmolens garandeert een lichte schilfering van het graan, waardoor de voedingsstoffen in het buitenste deel behouden blijven. Deze zijn verantwoordelijk voor de smaak en consistentie van gekookte rijst. De verwerking in individuele batches en het gebruik van vacuümverpakkingen zorgen ervoor dat opgeslagen batches vers en homogeen blijven. Ten slotte wordt het product streng geselecteerd op basis van de kleur, zuiverheid en grootte van de korrels. Dit is hoe Gli Aironi-rijst wordt geproduceerd. Bag in box lijn De 'historische' lijn van Gli Aironi, in de handel sinds 1998, wordt beschouwd als een voorbeeld en is door de jaren heen vaak geïmiteerd. Gli Aironi heeft het pak opnieuw geïntroduceerd, nu met een nieuw 'venster' dat het nog iconischer en actueel maakt. Het karton dat wordt gebruikt is van het gewaardeerde Zweedse Stora. Door de lucht in de verpakking te elimineren, stabiliseert de conservering en is de rijst veiliger en duurzamer. De gelamineerde film die voor deze pakketten wordt gebruikt hebben een hoge weerstand tegen perforatie, een must gezien de bijzondere vorm van het graan dat, vooral in de hele variëteit erg zwaar is. Het gebruik van de 'dubbellaagse' verpakking zorgt ervoor dat deze veiliger is dan verpakkingen met een enkele barriere. Carnaroli is een middelkorrelige rijst die door Gli Aironi wordt verbouwd in de provincie Vercelli in Noord-Italië. Het is de meest gebruikte rijst in de Italiaanse keuken en wordt zeer gewaardeerd. Carnaroli-rijst wordt vaak omschreven als een 'Superfino' rijst of als 'de koning der rijst'.
Vertical Divider
|
rode volkorenrijst in doos, 500g
De rode volkorenrijst van Gli Aironi heeft een lange korrel met een karakteristieke knapperigheid na het koken en een aromatische smaak waardoor hij zelfs geschikt is voor eenvoudige bereidingen (bijvoorbeeld gekookt). Wij adviseren het gebruik van deze rode volkorenrijst in recepten met vis en groenten: je krijgt volle en gezonde gerechten met maximale smaak. Volkoren rode rijst maakt deel uit van de teelt van Gli Aironi, één van de variëteiten die gekozen is vanwege de lage impact op het milieu en de hoge kwaliteit. Bag in box lijn De 'historische' lijn van Gli Aironi, in de handel sinds 1998, wordt beschouwd als een voorbeeld en is door de jaren heen vaak geïmiteerd. Gli Aironi heeft het pak opnieuw geïntroduceerd, nu met een nieuw 'venster' dat het nog iconischer en actueel maakt. Het karton dat wordt gebruikt is van het gewaardeerde Zweedse Stora. Door de lucht in de verpakking te elimineren, stabiliseert de conservering en is de rijst veiliger en duurzamer. De gelamineerde film die voor deze pakketten wordt gebruikt hebben een hoge weerstand tegen perforatie, een must gezien de bijzondere vorm van het graan dat, vooral in de hele variëteit erg zwaar is. Het gebruik van de 'dubbellaagse' verpakking zorgt ervoor dat deze veiliger is dan verpakkingen met een enkele barriere. De rode volkorenrijst van Gli Aironi heeft een lange korrel met een karakteristieke knapperigheid na het koken en een aromatische smaak
Vertical Divider
|
zwarte volkorenrijst in doos, 500g
Gli Aironi volkoren zwarte rijst is een bijzondere rijstsoort die door Gli Aironi wordt geproduceerd in het Vercelli-gebied van Piemonte. Gli Aironi zwarte volkorenrijst wordt verkregen uit de vakkundige kruising van variëteiten geteeld in de Povlakte. Tijdens het productieproces wordt alleen de schil verwijderd en blijven alle voedings- en aromastoffen die deze variëteit bezit behouden. Deze zwarte volkorenrijst van Gli Aironi wordt door talloze chef-koks gebruikt om gerechten op basis van vis, schaaldieren en groenten te maken omdat het aroma perfect bij deze producten past. Bag in box lijn De 'historische' lijn van Gli Aironi, in de handel sinds 1998, wordt beschouwd als een voorbeeld en is door de jaren heen vaak geïmiteerd. Gli Aironi heeft het pak opnieuw geïntroduceerd, nu met een nieuw 'venster' dat het nog iconischer en actueel maakt. Het karton dat wordt gebruikt is van het gewaardeerde Zweedse Stora. Door de lucht in de verpakking te elimineren, stabiliseert de conservering en is de rijst veiliger en duurzamer. De gelamineerde film die voor deze pakketten wordt gebruikt hebben een hoge weerstand tegen perforatie, een must gezien de bijzondere vorm van het graan dat, vooral in de hele variëteit erg zwaar is. Het gebruik van de 'dubbellaagse' verpakking zorgt ervoor dat deze veiliger is dan verpakkingen met een enkele barriere. Geliefd onder chefs om het aroma dat van deze zwarte volkorenrijst af komt, Tijdens het productieproces wordt alleen de schil verwijderd en blijven alle voedings- en aromastoffen die deze variëteit bezit behouden.
Vertical Divider
|
|
De rijst van Gli Aironi komt uit Piemonte, het gebied rond Vercelli. Sinds enige tijd heeft Gli Aironi zich toegelegd op een minder agressieve vorm van landbouw, waardoor de met uitsterven bedreigde grijze reigers (Aironi Cenerini) de rijstvelden opnieuw bevolken. Het is aan deze vogels dat de bedrijfsnaam Gli Aironi is opgedragen.
|
G10207 - carnaroli rijst in jute zak, 500g
Carnaroli is een Italiaanse middelkorrelige rijst die door Gli Aironi wordt verbouwd in de provincie Vercelli in Noord-Italië. Carnaroli wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van risotto en verschilt van de ook vaak gebruikte Arborio rijst vanwege het hogere zetmeelgehalte en de stevigere textuur, en omdat hij een langere korrel heeft. Tijdens het langzaam koken, dat nodig is voor het maken van risotto, behoudt Carnaroli-rijst de vorm van de korrel beter dan andere vormen van rijst . Het is de meest gebruikte rijst in de Italiaanse keuken en wordt zeer gewaardeerd. Carnaroli-rijst wordt vaak omschreven als een 'Superfino' rijst of als 'de koning der rijst'. De koning der rijst, Carnaroli. Deze Carnaroli rijst van Gli Aironi is traditioneel verpakt in jute en heeft een inhoud van 500gram.
|
Gli Aironi, vacuüm verpakte rijst (Bersaglio lijn)
Voor een optimale verpakking van de rijst maakt gliAironi gebruik van vacuüm, waardoor micro-organismen aeroob worden geëlimineerd. Door de lucht in de verpakking te elimineren, ontstaat er een stabilisatie en de conservering van het product wordt hierdoor veiliger en duurzamer. De verpakking bepaalt de houdbaarheidsdatum van de rijst. De laminaatfilms die gliAironi voor deze verpakkingen gebruikt hebben, gezien de bijzondere eigenschappen, een hoge weerstand tegen perforatie van het graan die, vooral bij volkorenvariëteiten, de neiging heeft erg taai te zijn. Het gebruik van “dubbellaagse” verpakkingen zorgt voor een veiligere conservering dan bij gebruik van “single-barrière”-materialen.
Volkoren carnaroli rijst
vacuum verpakt, 1000g Volkoren Carnaroli is een Italiaanse middelkorrelige rijst die door Gli Aironi wordt verbouwd in de provincie Vercelli in Noord-Italië. Carnaroli wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van risotto en verschilt van de ook vaak gebruikte Arborio rijst vanwege het hogere zetmeelgehalte en de stevigere textuur, en omdat hij een langere korrel heeft. Tijdens het langzaam koken, dat nodig is voor het maken van risotto, behoudt Carnaroli-rijst de vorm van de korrel beter dan andere vormen van rijst . Het is de meest gebruikte rijst in de Italiaanse keuken en wordt zeer gewaardeerd. Carnaroli-rijst wordt vaak omschreven als een 'Superfino' rijst of als 'de koning der rijst'. Deze volkoren versie heeft veel vezels, een zeer hoge voedingswaarde doordat het rijk is aan vitamines en mineralen en is zeer goed voor de spijsvertering. Ook ideaal voor rijstsalades. Deze volkoren versie is extra goed voor de spijsvertering door de grote hoeveelheid vezels en heeft een zeer hoge voedingswaarde.
Vertical Divider
|
arborio rijst
vacuum verpakt, 1000g Arboriorijst is een Italiaanse kortkorrelige rijst. Het is vernoemd naar de stad Arborio, in de Po-vallei, gelegen in de regio Piemonte in Italië. Wanneer ze wordt gekookt, zijn de ronde korrels stevig, romig en taai in vergelijking met andere rijstvariëteiten, vanwege hun hogere gehalte aan amylopectinezetmeel. Het heeft een zetmeelachtige smaak en combineert goed met andere smaken. Arboriorijst wordt vaak gebruikt om risotto te maken en wordt meestal ook gebruikt voor rijstpudding. De Arborio-rijst is een korte en ronde korrel. Het is de rijstsoort die veel gebruikt wordt voor de risotto. Het hoge zetmeelgehalte geeft dit romige aspect aan de risotto. Net als de rijst Carnaroli is hij zeer goed bestand tegen koken en absorbeert hij de smaak van het voedsel waarmee hij wordt gekookt.
Vertical Divider
|
Gli Aironi, gerookte Carnaroli rijst
|
Gli Aironi's beste Carnaroli rijst, 14 uur lang gerookt op kersenhout.
Het resultaat is een rijst met een zachte houtachtige smaak, een intens aroma en een aangenaam delicate smaak. Gerookte Carnaroli rijst leent zich ook perfect voor het maken van onconventionele risotto recepten, ook perfect als bijgerecht bij vlees, vis, wild en groenten waardoor aangename contrasten van aroma's en smaken ontstaan. |
nebbia, Gerookte carnaroli rijst
in luxe koker, 500g Gli Aironi's beste Carnaroli rijst, 14 uur lang gerookt op kersenhout. Het resultaat is een rijst met een zachte houtachtige smaak, een intens arome en een aangenaam delicate smaak. Gerookte Carnaroli rijst leent zich ook perfect voor het maken van onconventionele risotto recepten, ook perfect als bijgerecht bij vlees, vis, wild en groenten waardoor aangename contrasten van aroma's en smaken ontstaan. De beste Carnaroli rijst van Gli Aironi, gedurende 14 uur gerookt op kersenhout, verpakt in kartonnen koker met luxe uitstraling
Vertical Divider
|
nebbia, Gerookte carnaroli rijst
zak 500g Gli Aironi's beste Carnaroli rijst, 14 uur lang gerookt op kersenhout. Het resultaat is een rijst met een zachte houtachtige smaak, een intens arome en een aangenaam delicate smaak. Gerookte Carnaroli rijst leent zich ook perfect voor het maken van onconventionele risotto recepten, ook perfect als bijgerecht bij vlees, vis, wild en groenten waardoor aangename contrasten van aroma's en smaken ontstaan. De beste Carnaroli rijst van Gli Aironi, gedurende 14 uur gerookt op kersenhout, vacuum verpakt in zak met rijstafbeelding
Vertical Divider
|
Nebbia, gerookte carnaroli rijst
in metalen blik, 750g Gli Aironi's beste Carnaroli rijst, 14 uur lang gerookt op kersenhout. Het resultaat is een rijst met een zachte houtachtige smaak, een intens arome en een aangenaam delicate smaak. Gerookte Carnaroli rijst leent zich ook perfect voor het maken van onconventionele risotto recepten, ook perfect als bijgerecht bij vlees, vis, wild en groenten waardoor aangename contrasten van aroma's en smaken ontstaan. De beste Carnaroli rijst van Gli Aironi, gedurende 14 uur gerookt op kersenhout. Verpakt in zwarte metalen koker met goudkleurige details.
Vertical Divider
|
Rood metalen blik met carnaroli rijst, 750g
Carnaroli is een Italiaanse middelkorrelige rijst die door Gli Aironi wordt verbouwd in de provincie Vercelli in Noord-Italië. Carnaroli wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van risotto en verschilt van de ook vaak gebruikte Arborio rijst vanwege het hogere zetmeelgehalte en de stevigere textuur, en omdat hij een langere korrel heeft. Tijdens het langzaam koken, dat nodig is voor het maken van risotto, behoudt Carnaroli-rijst de vorm van de korrel beter dan andere vormen van rijst . Het is de meest gebruikte rijst in de Italiaanse keuken en wordt zeer gewaardeerd.Carnaroli-rijst wordt vaak omschreven als een 'Superfino' rijst of als 'de koning der rijst'. De knop (Gemma) is een belangrijk onderdeel van de rijstkorrel. Het vertegenwoordigt de vitale essentie ervan en bevat vitamines en voedingsstoffen die goed zijn voor de menselijke gezondheid. De Gli Aironi-rijst is de enige op de markt die de knop behoudt tijdens het verwerkingsstadium. De gebruikte techniek van het rijstschillen in steenmolens garandeert een lichte schilfering van het graan, waardoor de voedingsstoffen in het buitenste deel behouden blijven. Deze zijn verantwoordelijk voor de smaak en consistentie van gekookte rijst. De verwerking in individuele batches en het gebruik van vacuümverpakkingen zorgen ervoor dat opgeslagen batches vers en homogeen blijven. Ten slotte wordt het product streng geselecteerd op basis van de kleur, zuiverheid en grootte van de korrels. Dit is hoe Gli Aironi-rijst wordt geproduceerd. Carnaroli rijst verpakt in modieuze rode metalen koker. Aantrekkelijke verpakking, fantastische rijst om je perfecte risotto te maken.
Vertical Divider
|
carnaroli cru rijst in zwart metalen blik, 750g
Carnaroli Cru De uniformiteit die voortvloeit uit de rijst afkomstig van één enkel veld, gezaaid en tegelijkertijd geoogst, gekweekt onder dezelfde culturele en klimatologische omstandigheden, stelt Gli Aironi in staat het graan te verwerken met absolute aandacht voor de grootte en het lichtjes afpellen van het oppervlakkige microlagen die korrelrijst onderscheiden van halfverwerkte rijst. Zo houden zij de Gemma (knop) op het graan, door het gewoon NIET te verwijderen tijdens de verwerking. Het resultaat van deze 'zachte verwerking' is een ruwe, jonge, elastische korrel tijdens het koken, met een ivoorkleur en met intense aroma's. De externe laag zal helpen om 'al dente', perfect kauwbaar te blijven, zelfs na het koken, zoals rijst naar perfectie gekookt moet worden. Carnaroli Cru rijst verpakt in zwarte metalen koker.
Vertical Divider
|
carnaroli rijst, the perfect risotto in metalen blik, 750g
Carnaroli is een Italiaanse middelkorrelige rijst die door Gli Aironi wordt verbouwd in de provincie Vercelli in Noord-Italië. Carnaroli wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van risotto en verschilt van de ook vaak gebruikte Arborio rijst vanwege het hogere zetmeelgehalte en de stevigere textuur, en omdat hij een langere korrel heeft. Tijdens het langzaam koken, dat nodig is voor het maken van risotto, behoudt Carnaroli-rijst de vorm van de korrel beter dan andere vormen van rijst . Het is de meest gebruikte rijst in de Italiaanse keuken en wordt zeer gewaardeerd.Carnaroli-rijst wordt vaak omschreven als een 'Superfino' rijst of als 'de koning der rijst'. De knop (Gemma) is een belangrijk onderdeel van de rijstkorrel. Het vertegenwoordigt de vitale essentie ervan en bevat vitamines en voedingsstoffen die goed zijn voor de menselijke gezondheid. De Gli Aironi-rijst is de enige op de markt die de knop behoudt tijdens het verwerkingsstadium. De gebruikte techniek van het rijstschillen in steenmolens garandeert een lichte schilfering van het graan, waardoor de voedingsstoffen in het buitenste deel behouden blijven. Deze zijn verantwoordelijk voor de smaak en consistentie van gekookte rijst. De verwerking in individuele batches en het gebruik van vacuümverpakkingen zorgen ervoor dat opgeslagen batches vers en homogeen blijven. Ten slotte wordt het product streng geselecteerd op basis van de kleur, zuiverheid en grootte van de korrels. Dit is hoe Gli Aironi-rijst wordt geproduceerd. Carnaroli rijst verpakt in leuke metalen koker met animaties hoe je een perfecte risotto maakt.
Vertical Divider
|
carnaroli cru rijst da favola in metalen blik, 750g
Carnaroli Cru De uniformiteit die voortvloeit uit de rijst afkomstig van één enkel veld, gezaaid en tegelijkertijd geoogst, gekweekt onder dezelfde culturele en klimatologische omstandigheden, stelt Gli Aironi in staat het graan te verwerken met absolute aandacht voor de grootte en het lichtjes afpellen van het oppervlakkige microlagen die korrelrijst onderscheiden van halfverwerkte rijst. Zo houden zij de Gemma (knop) op het graan, door het gewoon NIET te verwijderen tijdens de verwerking. Het resultaat van deze 'zachte verwerking' is een ruwe, jonge, elastische korrel tijdens het koken, met een ivoorkleur en met intense aroma's. De externe laag zal helpen om 'al dente', perfect kauwbaar te blijven, zelfs na het koken, zoals rijst naar perfectie gekookt moet worden. Carnaroli Cru da Favola (campo dell'Aia) rijst verpakt in attractieve metalen koker. Het Gli Aironi motto voor deze rijst is: 'in de Vercelli-schuren, tussen de typische boerderijen, komt onze productie gebaseerd op traditie en eeuwenoude kennis tot leven'.
Vertical Divider
|
Gli Aironi, groentenbouillon
gliAironi heeft zorgvuldig de beste groenten geselecteerd en combineerde ze in een uitgebalanceerde mix met plantenextracten, om een product te verkrijgen met een uiterst aangename smaak. Perfect als basis voor je risotto of soep.
Voor bouillon: los 20/22 g gegranuleerde bouillon (ongeveer twee eetlepels) op in een liter kokend water en laat dit een paar minuten koken. Als smaakversterker: gebruik in plaats van zout door het rechtstreeks op het voedsel te verdelen, voor of tijdens het koken. |
Gli Aironi, crumble
Rijstvlokken op smaak gebracht met gedehydrateerde ingrediënten, die gebruikt kunnen worden als knapperige en kleurrijke garnering voor vele gerechten: salades, soepen, puree, tartaar, rauwe vis, pasta en natuurlijk risotto's.
De crumbles zijn gemaakt met rijstmeel, wat lichtheid garandeert, waaraan kikkererwtenmeel is toegevoegd, voor een juiste eiwitinname, en maïsmeel voor een sterkere smaak. Het resultaat is een licht, smaakvol, voedzaam en knapperig product, passend bij veel recepten. In lijn met Gli Aironi's traditie en toewijding, is deze crumble ook glutenvrij. |
|