CiaoHelena
  • Home
  • Merken
    • Zoetwaren >
      • Antica Torroneria >
        • Chocoladetruffels en pralines
        • Chocolade geschenkdozen
        • Chocoladerepen en koekjes
        • Nougat
      • Chiaverini >
        • Jam, marmelades, spreads
      • Marabissi Pasticceria >
        • Italiaanse koekjes
        • Panforte en Torta di Siena
        • Il Santo dessertwijn
      • Pistacchio Sofì >
        • Pistache crèmes,, pistache pasta, pistachepesto en spreads
      • Venchi 1878 >
        • Pralines
        • Chocoladerepen
        • Cacao, chocoladegeschenken, spreads
    • Dranken >
      • La Via del Tè >
        • Italiaanse thee >
          • Losse thee in blikjes - hersluitbare zakjes - theezakjes
          • Losse thee per kg
          • Italiaanse thee, geschenkdozen
          • IJsthee
        • Accessoires, bewaarblikken
        • Theemokken, koppen en glazen
        • Theepotten en -serviezen
      • Paoletti >
        • Italiaanse frisdrankjes
    • Delicatessen >
      • 28Pastai >
        • Pasta uit Gragnano
      • Gli Aironi >
        • Rijst, risotto en meer lekkers
      • Italianavera >
        • Tomaten, passata, keramiek
      • Meriggio >
        • Olijfolie, pesto, olijven en spreads
      • Olio Lamantea >
        • Extra vergine olijfolie
        • Olijfolie, smaak
        • Olijfolie in keramiek
      • Savini Tartufi >
        • Truffels en truffel delicatessen
  • Over CiaoHelena
    • Contact
    • Inspiratie en sfeer >
      • Sfeerfoto's
      • Video's
    • Nieuws
    • Over CiaoHelena
    • Pairings en recepten >
      • Pairings
      • Recepten
  • Klant worden
  • Mijn Account
  • Home
  • Merken
    • Zoetwaren >
      • Antica Torroneria >
        • Chocoladetruffels en pralines
        • Chocolade geschenkdozen
        • Chocoladerepen en koekjes
        • Nougat
      • Chiaverini >
        • Jam, marmelades, spreads
      • Marabissi Pasticceria >
        • Italiaanse koekjes
        • Panforte en Torta di Siena
        • Il Santo dessertwijn
      • Pistacchio Sofì >
        • Pistache crèmes,, pistache pasta, pistachepesto en spreads
      • Venchi 1878 >
        • Pralines
        • Chocoladerepen
        • Cacao, chocoladegeschenken, spreads
    • Dranken >
      • La Via del Tè >
        • Italiaanse thee >
          • Losse thee in blikjes - hersluitbare zakjes - theezakjes
          • Losse thee per kg
          • Italiaanse thee, geschenkdozen
          • IJsthee
        • Accessoires, bewaarblikken
        • Theemokken, koppen en glazen
        • Theepotten en -serviezen
      • Paoletti >
        • Italiaanse frisdrankjes
    • Delicatessen >
      • 28Pastai >
        • Pasta uit Gragnano
      • Gli Aironi >
        • Rijst, risotto en meer lekkers
      • Italianavera >
        • Tomaten, passata, keramiek
      • Meriggio >
        • Olijfolie, pesto, olijven en spreads
      • Olio Lamantea >
        • Extra vergine olijfolie
        • Olijfolie, smaak
        • Olijfolie in keramiek
      • Savini Tartufi >
        • Truffels en truffel delicatessen
  • Over CiaoHelena
    • Contact
    • Inspiratie en sfeer >
      • Sfeerfoto's
      • Video's
    • Nieuws
    • Over CiaoHelena
    • Pairings en recepten >
      • Pairings
      • Recepten
  • Klant worden
  • Mijn Account
Search by typing & pressing enter

YOUR CART

Olio Lamantea, Italiaanse extra vergine olijfolie

Over de smaak van de extra vergine olijfolie van Olio Lamantea uit het zuiden van Italië, Puglia, bestaat geen twijfel. Uit
deze regio komt de beste olijfolie van Italië. Leverbaar als olijfolie in standaard flessen en blikken of blikken olijfolie in grootverpakking. Voor een leuk blikje of mooie fles olijfolie ben je bij Olio Lamantea aan het juiste adres. Ze maken
prachtige designflessen en designblikjes gevuld met de lekkerste Italiaanse olijfolie, een echte eye-catcher. Trots is Olio Lamantea op hun Gran Cru extra vierge olijfolie onder de naam 20 Filari (20 rijen), een olijfolie van superieure kwaliteit en ook dit jaar wederom genomineerd door Leone D'Oro voor de beste olijfolie ter wereld 2024.
Op de pagina inspiratie- en sfeerfoto's kun je zien welke impact deze kleurrijke producten maken. Met deze ruime keuze aan extra vergine olijfolie en de eveneens ruime keuze aan verpakkingen is CiaoHelena jouw ideale olijfolie groothandel.

Picture
Fiore design, flessen extra vergine olijfolie, 250 en 500ml
Nieuw in de serie 'sleeve vintage collection' van Olio Lamantea: Fiore design in 3 kleuren. 
Nu ook leverbaar in 250ml flessen.
Fiore Verde,
​250 en 500ml
Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2
Aroma / Geur: 
het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij
Kleur: geel
Smaak: medium fruitig

Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: van november tot januari
Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Maalmethode: koude extractie met molenstenen
Zuurgraad (% oliezuur): 0,2%
In de 'sleeve vintage collection' van Olio Lamantea een fles Italiaanse olijfolie in prachtig bloemendesign, Fiore Verde. Gevuld met Lamantea extra vergine olijfolie Zero Due uit Puglia.
Vertical Divider
fiore Rosa,
​250 en 500ml
Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2
Aroma / Geur: 
het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij
Kleur: geel
Smaak: medium fruitig

Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: van november tot januari
Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Maalmethode: koude extractie met molenstenen
Zuurgraad (% oliezuur): 0,2%
In de 'sleeve vintage collection' van Olio Lamantea een fles Italiaanse olijfolie in prachtig bloemendesign, Fiore Rosa. Gevuld met Lamantea extra vergine olijfolie Zero Due uit Puglia.
Vertical Divider
Fiore Vinaccia,
​250 en 500ml
Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2
Aroma / Geur: 
het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij
Kleur: geel
Smaak: medium fruitig

Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: van november tot januari
Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Maalmethode: koude extractie met molenstenen
Zuurgraad (% oliezuur): 0,2%
In de 'sleeve vintage collection' van Olio Lamantea een fles Italiaanse olijfolie in prachtig bloemendesign, Fiore Vinaccia. Gevuld met Lamantea extra vergine olijfolie Zero Due uit Puglia.
Vertical Divider
Design flessen extra vergine olijfolie
B500PRO-UNC
Uncinetto

Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2
Aroma / Geur: 
het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij
Kleur: geel
Smaak: medium fruitig

Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: van november tot januari
Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Maalmethode: koude extractie met molenstenen
Zuurgraad (% oliezuur): 0,2%
In de 'sleeve vintage collection' van Olio Lamantea een fles Italiaanse olijfolie in prachtig vintage design, Uncinetto- Haken. Gevuld met Lamantea extra vergine olijfolie Zero Due uit Puglia.
scacchi,
250 en 500ml

Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2
Aroma / Geur: 
het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij
Kleur: geel
Smaak: medium fruitig

Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: van november tot januari
Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Maalmethode: koude extractie met molenstenen
Zuurgraad (% oliezuur): 0,2%
In de 'sleeve vintage collection' van Olio Lamantea een fles Italiaanse olijfolie in prachtig vintage design, Scacchi-Schaken. Gevuld met Lamantea extra vergine olijfolie Zero Due uit Puglia.
Vertical Divider
mosaico,
​
250 en 500ml
Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2
Aroma / Geur: 
het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij
Kleur: geel
Smaak: medium fruitig

Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: van november tot januari
Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Maalmethode: koude extractie met molenstenen
Zuurgraad (% oliezuur): 0,2%
In de 'sleeve vintage collection' van Olio Lamantea een fles Italiaanse olijfolie in prachtig vintage design, Mosaico-Mozaïek. Gevuld met Lamantea extra vergine olijfolie Zero Due uit Puglia.
Vertical Divider
fiore tiffany,
​
250 en 500ml
Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2
Aroma / Geur: 
het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij
Kleur: geel
Smaak: medium fruitig

Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: van november tot januari
Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Maalmethode: koude extractie met molenstenen
Zuurgraad (% oliezuur): 0,2%
In de 'sleeve vintage collection' van Olio Lamantea een fles Italiaanse olijfolie in prachtig vintage design, Fiore Tiffany-Tiffany bloem. Gevuld met Lamantea extra vergine olijfolie Zero Due uit Puglia.
Vertical Divider
Maioliche,
​
250 en 500ml
Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2
Aroma / Geur: 
het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij
Kleur: geel
Smaak: medium fruitig

Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: van november tot januari
Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Maalmethode: koude extractie met molenstenen
Zuurgraad (% oliezuur): 0,2%
In de 'sleeve vintage collection' van Olio Lamantea een fles Italiaanse olijfolie in prachtig vintage design, Maioliche-Majolica. Gevuld met Lamantea extra vergine olijfolie Zero Due uit Puglia.
Vertical Divider
Filari, Gran Cru extra vergine olijfolie
Na jaren van onderzoek en studie, presenteert Olio Lamantea  met trots de "Filari"-serie, wat in het Nederlands 'rijen' betekent.
20 Filari is een Gran Cru, een zeer belangrijke extra vierge olijfolie voor het bedrijf, afkomstig van jonge olijfbomen die in rijen zijn geplant. De bomen produceren olijven die rijk zijn aan geuren van verse tomaten, gemaaid gazon en artisjok. 
15 Filari is eveneens een Gran Cru, 
een blend van olijfolie afkomstig van olijfrassen Coratina Nocellara en Leccio del Corno.
20Filari, 250 en 500ml
Kenmerken 20 Filari extra vergine olijfolie
Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij
Kleur: groen met gele reflecties
Smaak: groen fruitig met medium bitter en kruidig. Met hints van groene tomaat, artisjok en verse amandel
Past bij: door de uitgebalanceerde smaak is de olijfolie bijzonder geschikt voor het verrijken van gerechten op basis van gekookte en rauwe groente, gegrild vlees en vis, carpaccio van vis en vlees.


Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: oktober-november
Verscheidenheid aan olijven: geselecteerde olijven Coratina en Nocellara variëteiten
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Verwerking: binnen 6 uur na oogst, reiniging van olijven, ontbladering, wassing met gezuiverd water
Maalmethode: koude extractie bij gecontroleerde temperatuur onder 27° middels een continue cyclus
Opslag: in roestvrijstalen containers, bij een gecontroleerde temperatuur

​Het Venti Filari-landgoed is gelegen in Bisecglie, in het Lama di Macina-gebied, een gebied dat gewijd is aan tafeldruiven en handelaren voor de texturen en chemische samenstelling van de grond, die een vroege rijping en productkwaliteit kunnen garanderen. Op 30 meter boven zeeniveau is de kalkrijke bodem in dit gebied in staat om elk gewas diepe, compacte kleuren, intense en gevarieerde aroma's en een lage zuurgraad te geven.


In dit aangename land cultiveert Olio Lamantea hun olijfgaarden, waarvan ze van het fruit, zorgvuldig met de hand geoogst, een zeer fijne extra vierge olijfolie van topkwaliteit verkrijgen: de 20 Filari.
Een gelimiteerde productie extra vergine, Gran Cru olijfolie met genummerde flessen in 500 en 250ml. De flessen zijn extra luxe verpakt in een fluwelen hoes.

Winnaar van de Leone D'Oro blend 2024, beste olijfolie ter wereld: goud!

  • geleverd met fluwelen hoes
  • gelimiteerde productie met genummerde flessen

Vertical Divider
15Filari, 500ml
Kenmerken 15 Filari extra vergine olijfolie
Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij
Kleur: groen met gele reflecties
Smaak: groen fruitig met medium bitter en kruidig. Met hints van groene tomaat, artisjok en verse amandel
Past bij: door de uitgebalanceerde smaak is de olijfolie bijzonder geschikt voor het verrijken van gerechten op basis van gekookte en rauwe groente, gegrild vlees en vis, carpaccio van vis en vlees.


Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: oktober-november
Verscheidenheid aan olijven: geselecteerde olijven Coratina,  Nocellara en Leccio del Corno variëteiten
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Verwerking: binnen 6 uur na oogst, reiniging van olijven, ontbladering, wassing met gezuiverd water
Maalmethode: koude extractie bij gecontroleerde temperatuur onder 27° middels een continue cyclus
Opslag: in roestvrijstalen containers, bij een gecontroleerde temperatuur
Zuurgraad: 0.2


​Deze extra vierge wordt gekweekt in 'rijen', precies 15, en ontleent zijn naam aan de olijfgaard. Een Grand Cru die profiteert van de voordelen van het microklimaat, de geografische ligging van de olijfgaard en de minerale rijkdom van de vruchtbare grond.
Door het vakkundige gebruik van drie geselecteerde olijfcultivars, Coratina, Nocellara en Leccio del Corno, heeft Olio Lamantea een extra vergine olijfolie van absolute uitmuntendheid verkregen, die zacht is in de mond en opwindend voor de neus, rijk aan alle geuren van het land. waar het vandaan komt. Dankzij zijn delicatesse verrijkt het de gerechten waarvoor het wordt gebruikt, waardoor het een aangename frisheid en knapperigheid krijgt. Vooral gewaardeerd bij ongekookt gebruik.
Olio Lamantea presenteert "15 Filari", wat in het Nederlands 15 rijen betekent. 15 Filari is een Gran Cru, een zeer belangrijke extra vergine olijfolie voor het bedrijf, afkomstig van jonge olijfbomen die in rijen zijn geplant. 15 Filari is een blend van olijfolie afkomstig van olijfrassen Coratina Nocellara en Leccio del Corno.
  • geleverd met fluwelen hoes
  • gelimiteerde productie met genummerde flessen
Vertical Divider
Waarom extra vergine olijfolie?
Extra vergine olijfolie, de kwaliteit:
Extra vergine olijfolie is de allerbeste kwaliteit olijfolie die na de oogst zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 24 uur wordt geperst. Door deze eerste persing heeft extra vergine olijfolie de laagste zuurgraad van alle soorten. Vastgesteld is dat dit maximaal 0,8% mag zijn, de extra vergine olijfolie van Olio Lamantea scoort een zuurgraad van 0,2%. Hoe lager de zuurgraad, des te beter de kwaliteit van de olijfolie is. 
Extra vergine olijfolie, een gezonde keuze:
Extra vergine olijfolie wordt koud geperst en is in feite het pure sap van de olijf. Het heeft geen toevoegingen, is rijk aan vitaminen, bevat goede vetten en veel antioxidanten. Een belangrijk ingrediënt van het mediterrane dieet is extra vergine olijfolie, het draagt bij aan een gezond leefpatroon.
Extra vergine olijfolie, het gebruik:
Extra vergine olijfolie is een fantastische smaakmaker voor diverse gerechten. Pas het het koud toe als basis voor een vinaigrette of saladedressing, of gebruik het als basis van pesto. Neem ook eens een stukje brood en dip het in extra vergine olijfolie, je zult versteld staan van de smaak.
Andere smaakmaker tips: druppel wat olijfolie over aardappeltjes uit de oven, over gegrilde groenten of over je pizza of pasta.
Bakken en braden met extra vergine olijfolie:
Extra vergine olijfolie is perfect om mee te bakken en braden, door het hoge verbrandingspunt dat hoger ligt dan 180C heb je weinig last van spetteren. Maar bovenal zit extra vergine olijfolie vol met enkelvoudig onverzadigde vetzuren die goed zijn voor je hart en bevat het veel antioxidanten en ontstekingsremmers.

Blikjes met extra vergine olijfolie

Extra vergine olijfolie in blikjes van 100ml tot wel 5liter. 
Blikjes met design prints, blikjes met afbeeldingen van Puglia of grootverbruik blikken olijfolie met een kunstzinnige afbeelding van een olijfboom. 
Voor ieder wat wils, maar bovenal is de kwaliteit van de extra vergine olijfolie buitengewoon goed.
UNCINETTO,
100, 250 of 500ml

Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2
Aroma / Geur: 
het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij
Kleur: geel
Smaak: medium fruitig

Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: van november tot januari
Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Maalmethode: koude extractie met molenstenen
Zuurgraad (% oliezuur): 0,2%
Super leuke blikjes met Uncinetto (gehaakt) patroon, gevuld met extra vergine olijfolie Zero Due van Lamantea. Leverbaar in 500, 250 en 100ml blikjes.
​
Recept tip: Spaghetti met pistachepesto en garnalen>>
Vertical Divider
Scacchi,
​
100, 250 of 500ml
Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2
Aroma / Geur: 
het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij
Kleur: geel
Smaak: medium fruitig

Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: van november tot januari
Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Maalmethode: koude extractie met molenstenen
Zuurgraad (% oliezuur): 0,2%
Design blikjes met Scacchi (schaak) patroon, gevuld met extra vergine olijfolie Zero Due van Lamantea. Leverbaar in 500, 250 en 100ml blikjes.
maioliche,
​
100, 250 of 500ml
Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2
Aroma / Geur: 
het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij
Kleur: geel
Smaak: medium fruitig

Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: van november tot januari
Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Maalmethode: koude extractie met molenstenen
Zuurgraad (% oliezuur): 0,2%
Super leuke blikjes met Maioliche (Majolica) patroon, gevuld met extra vergine olijfolie Zero Due van Lamantea. Leverbaar in 500, 250 en 100ml blikjes.
Vertical Divider
mosaico,
​
100, 250 of 500ml
Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2
Aroma / Geur: 
het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij
Kleur: geel
Smaak: medium fruitig

Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: van november tot januari
Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Maalmethode: koude extractie met molenstenen
Zuurgraad (% oliezuur): 0,2%
Design blikjes met Mosaico (mozaïek) patroon, gevuld met extra vergine olijfolie Zero Due van Lamantea. Leverbaar in 500, 250 en 100ml blikjes.
Fiore tiffany,
100 of 250ml
Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2
Aroma / Geur: 
het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij
Kleur: geel
Smaak: medium fruitig

Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: van november tot januari
Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Maalmethode: koude extractie met molenstenen
Zuurgraad (% oliezuur): 0,2%
Design blikjes met Fiore Tiffany (Tiffany bloemen) patroon, gevuld met extra vergine olijfolie Zero Due van Lamantea. Leverbaar in 250 en 100ml blikjes.
Vertical Divider
iris,
​
100 of 250ml
Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2
Aroma / Geur: 
het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij
Kleur: geel
Smaak: medium fruitig

Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: van november tot januari
Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Maalmethode: koude extractie met molenstenen
Zuurgraad (% oliezuur): 0,2%
Design blikjes met Iris patroon, gevuld met extra vergine olijfolie Zero Due van Lamantea. Leverbaar in 250 en 100ml blikjes.
Vertical Divider
girasole,
100 of 250ml

Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2
Aroma / Geur: 
het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij
Kleur: geel
Smaak: medium fruitig

Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: van november tot januari
Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Maalmethode: koude extractie met molenstenen
Zuurgraad (% oliezuur): 0,2%
Design blikjes met Girasole (zonnebloem) patroon, gevuld met extra vergine olijfolie Zero Due van Lamantea. Leverbaar in 250 en 100ml blikjes.
Vertical Divider
Fiore rosa,
100 of 250ml

Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2
Aroma / Geur: 
het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij
Kleur: geel
Smaak: medium fruitig

Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: van november tot januari
Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Maalmethode: koude extractie met molenstenen
Zuurgraad (% oliezuur): 0,2%
Design blikjes met Fiore Rosa (rozen bloemen) patroon, gevuld met extra vergine olijfolie Zero Due van Lamantea. Leverbaar in 250 en 100ml blikjes.
Vertical Divider
'Sono nato in Itali' - Ik ben geboren in Italië

Een extra vierge olijfolie van absolute kwaliteit, verpakt in blikjes met afbeeldingen van markante plekken in Puglia. Leverbaar in blikjes van 100 en 250 ml.
100 of 250ml
Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2
Aroma / Geur: 
het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij
Kleur: geel
Smaak: medium fruitig

Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: van november tot januari
Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Maalmethode: koude extractie met molenstenen
Zuurgraad (% oliezuur): 0,2%
bisceglie

Bisceglie is een Italiaanse stad in de regio Apulië, in de nieuwe provincie Barletta-Andria-Trani. Deze plaats aan de Adriatische Zee is al zeer lang bewoond. Rondom de stad zijn veel dolmens (hunebedden) te vinden. De grootste, Chianca, heeft een deksteen van 2,5 bij 4 meter. Bisceglie is tevens de vestigingsplaats van Olio Lamantea.
​Bron: Wikipedia
Blikjes extra vergine olijfolie Zero Due van Lamantea, met een afbeelding van Bisceglie (Puglia)
Vertical Divider
100 of 250ml
Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2
Aroma / Geur: 
het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij
Kleur: geel
Smaak: medium fruitig

Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: van november tot januari
Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Maalmethode: koude extractie met molenstenen
Zuurgraad (% oliezuur): 0,2%
polignano a mare
Polignano a Mare is een stad in de provincie Bari in de Italiaanse regio Apulië (Puglia). De stad is gebouwd op steile kliffen aan de Adriatische Zee en een toeristische bestemming. De grotten in de kliffen onder de stad waren in de Nieuwe Steentijd al bewoond. Jaarlijks vindt in Polignano a Mare de bekende Red Bull cliff diving plaats.
Bron: Wikipedia
Blikjes extra vergine olijfolie Zero Due van Lamantea, met een afbeelding van Polignano a Mare (Puglia)
Vertical Divider
100 of 250ml
Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2
Aroma / Geur: 
het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij
Kleur: geel
Smaak: medium fruitig

Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: van november tot januari
Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Maalmethode: koude extractie met molenstenen
Zuurgraad (% oliezuur): 0,2%
vieste
Vieste is een plaats in de Italiaanse regio Apulië (Puglia), in de provincie Foggia. De van oorsprong Griekse plaats ligt op het oostelijkste puntje van het schiereiland Gargano. Het oude Vieste is gesitueerd op een smalle rotsrichel die de Adriatische Zee inpriemt. Aan het eind hiervan ligt het klooster San Francesco.
Bron: Wikipedia
Blikjes extra vergine olijfolie Zero Due van Lamantea, met een afbeelding van Vieste (Puglia)
Vertical Divider
​Olio Lamantea, Italiaanse extra vergine olijfolie waar te koop:
je vindt de extra vergine olijfolie van Olio Lamantea bij de betere (Italiaanse) delicatessenwinkels, kaaswinkels, speciaalzaken en horeca.
Deze Italiaanse olijfolie is afkomstig van 3 boomsoorten:
- Zero 1: 100% Coratina
- Zero 2: 
50% Coratina 50% Ogliarola
​- Zero 3: 100% Nocellara Etnea

​Extra vergine olijfolie in grote blikken
Deze extra vergine olijfolie Delicato is koud geperst, heeft een gele kleur en een medium fruitige smaak. Het aroma geeft geuren van amandel af, in de mond maakt het delicaten tinten vrij.
​Beschikbare formaten van de olijfolie grootverpakking: blikken van 1, 3 en 5 liter (perfect voor de professionele verbruiker).
groothandel olijfolie grote blikken
olijfolie in blik,
​1 liter
Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2
Aroma / Geur: 
het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij
Kleur: geel
Smaak: medium fruitig

Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: van november tot januari
Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Maalmethode: koude extractie met molenstenen
Zuurgraad (% oliezuur): 0,2%
Extra vergine olijfolie Zero Due, Delicato. Verpakt in 1 liter blik
Vertical Divider
grootverpakking olijfolie horeca
Olijfolie in blik,
3 liter
Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2
Aroma / Geur: 
het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij
Kleur: geel
Smaak: medium fruitig

Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: van november tot januari
Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Maalmethode: koude extractie met molenstenen
Zuurgraad (% oliezuur): 0,2%
Extra vergine olijfolie Zero Due, Delicato. Verpakt in 3 liter blik
Vertical Divider
grote blikken olijfolie
olijfolie in blik,
5 liter
Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2
Aroma / Geur: 
het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij
Kleur: geel
Smaak: medium fruitig

Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: van november tot januari
Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Maalmethode: koude extractie met molenstenen
Zuurgraad (% oliezuur): 0,2%
Extra vergine olijfolie Zero Due, Delicato. Verpakt in 5 liter blik
Vertical Divider


​Klassieke extra vergine olijfolie in flessen of blikjes

linea gourmet zero uno,
250 of 500ml
en blikjes 100 of 250ml

Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 1
Aroma / Geur: 
het aroma verspreidt geeft geuren af van artisjokken en amandelen, met in de mond tinten van bitter en kruiden
Kleur: groen
Smaak: intens fruitig

Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: van november tot januari
Verscheidenheid aan olijven: 100% Coratina
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Maalmethode: koude extractie met molenstenen
Zuurgraad (% oliezuur): 0,1%
Deze intense olijfolie heeft geuren van artisjok en amandel, met in de mond tinten van bitter en kruiden.

De Gourmet-lijn is het toppunt van de Lamantea-selectie. Voor deze extra vierge olijfolie van absolute kwaliteit worden de beste olijven uit de gehele oogst gekozen. De Gourmet olijfolie wordt op het laatst mogelijke moment gebotteld, in speciale donkere glazen flessen, om alle kenmerken en eigenschappen van de olie te behouden.
Vertical Divider
linea gourmet zero due,
​
250 of 500ml
en blikjes 100 of 250ml

Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2
Aroma / Geur: 
het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij
Kleur: geel
Smaak: medium fruitig

Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: van november tot januari
Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Maalmethode: koude extractie met molenstenen
Zuurgraad (% oliezuur): 0,2%
Deze extra vergine olijfolie met een delicate smaak verspreidt de geur van amandel in de mond.

De Gourmet-lijn is het toppunt van de Lamantea-selectie. Voor deze extra vierge olijfolie van absolute kwaliteit worden de beste olijven uit de gehele oogst gekozen. De Gourmet olijfolie wordt op het laatst mogelijke moment gebotteld, in speciale donkere glazen flessen, om alle kenmerken en eigenschappen van de olie te behouden.
Vertical Divider
linea gourmet zero tre,
​
250 of 500ml 
Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 3
Aroma / Geur: 
je ruikt geuren van groen gras en tomaten en in de mond geeft het een pittige smaak
Kleur: geel
Smaak: medium fruitig

Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: van november tot december
Verscheidenheid aan olijven: 100% Nocellara Etnea
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Maalmethode: koude extractie met molenstenen
Zuurgraad (% oliezuur): 0,3%

Let op: de productie van deze olijfolie Zero 3 is beperkt
Een licht pittige extra vergine olijfolie met de geur van gras en tomaten.
​
De Gourmet-lijn is het toppunt van de Lamantea-selectie. Voor deze extra vierge olijfolie van absolute kwaliteit worden de beste olijven uit de gehele oogst gekozen. De Gourmet olijfolie wordt op het laatst mogelijke moment gebotteld, in speciale donkere glazen flessen, om alle kenmerken en eigenschappen van de olie te behouden.
Vertical Divider
intens fruitige olijfolie,
0,75 of 1l fles
Kenmerken Olijfolie Linea Fruttato Intenso
Aroma / Geur: het aroma verspreidt geeft geuren af van artisjokken en amandelen, met in de mond tinten van bitter en kruiden
Kleur: groen
Smaak: intens fruitig

Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: van november tot januari
Verscheidenheid aan olijven: 100% Coratina
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Maalmethode: koude extractie met molenstenen
Zuurgraad (% oliezuur): 0,1%
Intens fruitig is deze klassieker van de Lamantea-lijn. Van het malen met het traditionele gebruik van molenstenen van geselecteerde olijven van 100% Coratina-variëteit, onstaat er een extra vergine olijfolie van een superieure categorie, die zich onderscheidt door zijn zeer lage zuurgraad en zijn intens fruitige smaak.
Vertical Divider
medium fruitige olijfolie,
0,75 of 1l fles
Kenmerken Olijfolie Linea Fruttato Delicato
Aroma / Geur: 
het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij
Kleur: geel
Smaak: medium fruitig

Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani)
Oogstperiode: van november tot januari
Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola
Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder
Maalmethode: koude extractie met molenstenen
Zuurgraad (% oliezuur): 0,2%
Medium fruitig is deze klassieker van de Lamantea-lijn. Van het malen met het traditionele gebruik van molenstenen van geselecteerde olijven van 50% Coratina en 50% Ogliarola-variëteit, onstaat er een extra vergine olijfolie van een superieure categorie, die zich onderscheidt door zijn zeer lage zuurgraad en zijn medium fruitige smaak.
BESTEL italiaanse OLIJFOLIE

Groothandel olijfolie

Uit de hak van Italië komt het mooie merk Olio Lamantea. Zij producten extra vergine olijfolie van hoge kwaliteit en vallen dan ook niet voor niets vaak in de prijzen. 

Wat Olio Lamantea bijzonder maakt is dat ze niet alleen naar de inhoud kijken, maar ook naar de verpakking. Super mooie flessen en blikjes met de allerleukste patroontjes kom je er tegen.

Jouw groothandel olijfolie heb je gevonden; bestel Olio Lamantea exclusief bij CiaoHelena.

Groothandel extra vergine olijfolie

Of je het zoekt in standaard flessen olijfolie of designflessen, mooie designblikjes of blikken olijfolie voor grootverpakking, olijfolie met smaak of in keramiek kruikjes, CiaoHelena is jouw groothandel olijfolie voor het merk Olio Lamantea. 

Deze rijke keuze in het assortiment extra vergine olijfolie zorgt er voor dat er zeker iets moois en lekkers voor jouw bedrijf tussen zit. 

Aarzel niet en word ook klant bij CiaoHelena.
Vertical Divider
+31(0)6 14 62 99 91
© 2015-2025. ALL RIGHTS RESERVED - CiaoHelena
Afbeelding