Marabissi, Panforte en Torta di Siena
Panforte en Torta di Siena zijn de bekendste lekkernijen van het Toscaanse Siena. De geschiedenis gaat terug tot in de middeleeuwen en vanaf dit moment worden verhalen en legendes verteld die zijn gekoppeld aan de Panforte van Siena. Veelal avontuurlijk met monniken, koningen, apothekers en specerijenhandelaren.
Bijzonder smakelijk is de Torta di Siena met kersen en chilipeper, een lekkernij met een heerlijke nasmaak.
Panforte en Torta di Siena kun je op alle momenten eten, maar vaak wordt een punt hiervan genuttigd na de maaltijd, meestal in combinatie met een kaasplankje, een koffie of een Vin Santo dessertwijn. |
Panforte en Torta di Siena - 100 en 250g Panforte, letterlijk vertaald 'sterk brood', wordt gemaakt met honing, kruiden en gedroogd- en gekonfijt fruit. Er is een Panforte Margherita, de benaming voor de ronde vorm waarin de Panforte oorspronkelijk werd gemaakt of een Panpepato, zoals de Panforte in de Middeleeuwen eerst werd genoemd. |
18510 - 100g
18512 - 250g panforte margherita Panforte Margherita is de traditionele panforte uit het Toscaanse Siena. Gemaakt met amandelen, gekonfijt fruit, honing, kruiden, bloem en suiker.De mix van kruiden bevat volgens het angstvallig bewaakte familiegeheim: kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, koriander en foelie.Marabissi's panforte wordt volgens het traditionele proces twee keer gebakken, zonder gebruik van siropen of smaakstoffen van welke aard dan ook. De uitgesproken zoetheid, hints van citrus en kruiden maken het goed uitgebalanceerd en, dankzij een genereus aantal amandelen, is het een perfecte partner voor kaas. Ingrediënten: gekonfijt fruit 33% (sinaasappelschil, citroenschil, glucose, fructosestroop, suiker, geconcentreerd citroensap), amandelen 30%, suiker, tarwemeel, honing, specerijen, glazuursuiker (suiker, maïzena, plantaardige vetten: zout en cacao), ouwel (aardappelzetmeel, water, olijfolie). Kan sporen bevatten van hazelnoten, walnoten, pistachenoten, melk, soja en eieren. Combineert met: kazen van middelmatige tot lage smaakrijkdom, dus verse zachte kaas (Stracchino), half belegen kaas (Pecorino), gewassenkorstkaas (Taleggio en Fontinal), witschimmelkaas (Camembert, Brie) en tenslotte zachte geitenkaas. Een ambachtelijke, klassieke Panforte Margherita, verpakt in stevig wit Marabissi papier met zwart/groen bedrukking.
Vertical Divider
|
18580 - 100g
18582 - 250g panforte panpepato Panpepato is het 'oude recept', dat qua smaak het meeste lijkt op de originele panforte.In de Middeleeuwen en daarna werd een grote hoeveelheid kruiden en de smaak van karamel gebruik om de smaak van bedorven fruit te maskeren. Tegenwoordig is dat uiteraard niet meer het geval, maar door de toevoeging van een beetje karamel (Marabissi is nog steeds gewend om suiker te verbranden, ze gebruiken geen topping of kunstmatige smaakstoffen) en kruiden zowel in de panforte als fijngehakte kruiden als bedekking wordt de oorspronkelijke smaak zo nauwkeurig mogelijk nagebootst.Panpepato, oftewel gepeperd brood, is de oorspronkelijke naam van Panforte. Onder deze naam maakt Marabissi een eigentijdse, maar originele Panforte. Ingrediënten: gekonfijt fruit 33% (sinaasappelschil, meloen, glucose fructosestroop, suiker, geconcentreerd citroensap), amandelen 30%, suiker, tarwemeel, honing, specerijen, glazuursuiker (suiker, maïzena, plantaardige vetten: zout en cacao), ouwel (aardappelzetmeel, water, olijfolie). Kan sporen bevatten van hazelnoten, walnoten, pistachenoten, melk, soja en eieren. Combineert met: kazen van middelmatige tot lage smaakrijkdom, dus verse zachte kaas (Stracchino), half belegen kaas (Pecorino), gewassenkorstkaas (Taleggio en Fontinal), witschimmelkaas (Camembert, Brie) en tenslotte zachte geitenkaas. Een ambachtelijke Panforte, verpakt in bruin afgewerkt Marabissi papier met zwarte bedrukking.
Vertical Divider
|
18570 - 100g
18572 - 250g Torta di siena cioccolato Een Torta di Siena met chocolade, amandelen en gekonfijt fruit, een combinatie die niet is te weerstaan. Deze zoete en malse chocolade Panforte wordt uitsluitend bereid met zorgvuldig geselecteerde grondstoffen door Marabissi, dat zich altijd heeft ingespannen om zijn klanten alleen producten van de hoogste kwaliteit te bieden. Ingrediënten: suiker, amandelen 30%, hazelnoten 8%, gekonfijt fruit 11% (sinaasappelschil, citroenschil, kersen, suiker, glucose-fructosestroop, voedingszuur: citroenzuur), honing, tarwebloem, cacaopoeder, specerijen, zetmeel wafers (maiszetmeel, plantdaardige oliën). Pure chocolade vulling 15% op eindproduct aangebracht (suiker, cacaomassa, cacao, cacaoboter, aroma, emulgator: sojaecithine). Kan sporen bevatten van melk en eieren Combineert met: panforte met chocolade is een perfect dessert voor het einde van een maaltijd, op elk moment van het jaar en is ook ideaal als heerlijk tussendoortje. Past daarnaast voortreffelijk bij een rode wijn, zoals Chianti Classico of juist met een zoete Vin Santo. Voor degenen die de smaak van chocolade nog meer willen versterken, raden we aan om het te proberen met rum, cognac, met een vintage port of met traditionele passito-wijnen zoals Sagrantino di Montefalco of Moscato di Scanzo. Een ambachtelijke Torte di Siena met Chocolade, verpakt in stevig, wit Marabissi papier met rode biezen.
Vertical Divider
|
18560 - 100g
18562 - 250g Torta di siena fichi e noci De Panforte met vijgen en walnoten is in de loop der jaren een van de bestsellers van Marabissi geworden, het is gemaakt met droge vijgen en walnoten, een unieke mix van kruiden, honing, bloem en suiker. Het is zonder twijfel hun nummer één product om met kaas te combineren. De uitgebalanceerde smaken en intense zoetheid maken het ideaal om te serveren bij elke kaas, vooral bij half belegen kaas en blauwe kaas. Je kunt het om verschillende redenen benoemen als de universele Panforte, omdat zowel vijgen als walnoten uitstekend bij kaas passen en ook omdat de zoete gemeenschappelijke smaak een zeer aangename nasmaak heeft. Ingrediënten: vijgen 29%, suiker, walnoten 22%, tarwemeel, honing, glazuursuiker (suiker, tarwezetmeel, plantaardige vetten, zout en cacao), specerijen, ouwel (zetmeel, plantaardige oliën, zonnebloemolie). Kan sporen bevatten van hazelnoten, amandelen, pistachenoten, melk, soja en eieren. Combineert met: we raden combinaties aan met elk type geitenkaas, half belegen kaas (zowel schapen- als koemelk), half belegen en belegen kaas en tenslotte blauwe kaas. Een ambachtelijke Torta di Siena met Vijgen en Noten, verpakt in met roze biezen afgewerkt stevig wit Marabissi papier.
Recept: Spinazie Ravioli met Panforte >> Vertical Divider
|
18540 - 100g
18542 - 250g torta di siena amarene e peperoncino De zwarte kersen en chilipeper Panforte is de nieuwste versie in het assortiment van Marabissi. Het wordt gemaakt met amandelen en zwarte kersen gedrenkt in siroop, met daarnaast cacao en chilipeper, honing, bloem en suiker. De smaak is vol en sterk vanaf de allereerste hap, de cacao en kersen domineren terwijl de chilipeper subtiel de final touch geeft. Het lijkt misschien erg ingewikkeld om het te combineren met kaas maar het geeft een geweldige combinatie en is het beste te nuttigen met kaas van een gemiddelde smaaksterkte, romige tot halfharde textuur, gewassenkorstkaas en witschimmelkaas. Deze panforte is delicaat en krachtig tegelijk en kan een geweldig match zijn, zelfs met fijnere kaas. Ingrediënten: amandelen 26%, zure kersen 26% (zure kersen, glucose fructosestroop, suiker, kersensap, groenteconcentraat, zuurteregelaar: citroenzuur, natuurlijk aroma), tarwemeel, suiker, honing, cacaopoeder, rode peper 0,1%, ouwel (aardappelzetmeel, water, olijfolie). Kan sporen bevatten van hazelnoten, amandelen, pistachenoten, melk, soja en eieren. Combineert met: deze panforte combineert goed met verse kaas zoals Marzolino, gewassenkorstkaas (Taleggio, Fontina) of witschimmelkaas (Brie, Camembert). Past ook uitstekend bij blauwaderige geitenkaas. Een ambachtelijke Torta di Siena met Kersen en Chilipeper, verpakt in met rode biezen afgewerkt stevig, wit Marabissi papier.
Vertical Divider
|
18590 - 100g
18592 - 250g torta di siena datteri e mandorle Met een aandeel van 27% amandelen en 23% gedroogde dadels doet de kruidencake zijn naam meer dan eer aan. Gekonfijte sinaasappels en meloenen, honing en een kruidenmengsel van kaneel, nootmuskaat, koriander, foeliebloesem en kruidnagel verfijnen de smaak en geven het een heel bijzonder, pittig tintje. Ingrediënten: amandelen 27%, suiker, dadels 20% (dadels, suiker, conserveermiddel: zwaveldioxide), gekonfijt fruit 13% (sinaasappelschil, meloen, glucose-fructosestroop, suiker, zuurteregelaar: citroenzuur), tarwebloem, honing, poeder suiker (suiker, tarwezetmeel, plantaardige vetten (gezouten boter, cacaoboter)), specerijen, wafels (aardappelzetmeel, zonnebloemolie). Combineert met: belegen kaas, als bijgerecht bij kippenlever of gewoon bij een glaasje glühwein. Een ambachtelijke Torte di Siena met dadels en amandelen, verpakt in stevig wit met groen/geel afgewerkt Marabissi papier.
Vertical Divider
|
Panforte, waar te koop: |
Je vindt Panforte en de Torta di Siena bij de betere (Italiaanse) delicatessenwinkels. Daarnaast wordt de lekkernij veel geserveerd in (Italiaanse) horeca.
|
Panforte en Torta di Siena - Foodservice
Extra grote Panforte en Torta di Siena, perfect voor grootverbruik in retail, voor cateraars of in restaurants.
Snij er een mooie plak vanaf voor op de borrelplank of gebruik de panforte als ingrediënt in gerechten.
De mogelijkheden met deze panforte's 2,5 (rechthoekig) en 5 kg (rond) zijn eindeloos
Snij er een mooie plak vanaf voor op de borrelplank of gebruik de panforte als ingrediënt in gerechten.
De mogelijkheden met deze panforte's 2,5 (rechthoekig) en 5 kg (rond) zijn eindeloos
18567 - 2,5kg
18568 - 5kg Torta di siena fichi e noci De Panforte met vijgen en walnoten is in de loop der jaren een van de bestsellers van Marabissi geworden, het is gemaakt met droge vijgen en walnoten, een unieke mix van kruiden, honing, bloem en suiker. Het is zonder twijfel hun nummer één product om met kaas te combineren. De uitgebalanceerde smaken en intense zoetheid maken het ideaal om te serveren bij elke kaas, vooral bij half belegen kaas en blauwe kaas. Je kunt het om verschillende redenen benoemen als de universele Panforte, omdat zowel vijgen als walnoten uitstekend bij kaas passen en ook omdat de zoete gemeenschappelijke smaak een zeer aangename nasmaak heeft. Ingrediënten: vijgen 29%, suiker, walnoten 22%, tarwemeel, honing, glazuursuiker (suiker, tarwezetmeel, plantaardige vetten, zout en cacao), specerijen, ouwel (zetmeel, plantaardige oliën, zonnebloemolie). Kan sporen bevatten van hazelnoten, amandelen, pistachenoten, melk, soja en eieren. Combineert met: we raden combinaties aan met elk type geitenkaas, half belegen kaas (zowel schapen- als koemelk), half belegen en belegen kaas en tenslotte blauwe kaas. Een ambachtelijke grote Torte di Siena met Vijgen en Noten. Deze grote panforte is perfect voor retail, cateraars en restaurants om in parten te snijden.
Recept: Spinazie Ravioli met Panforte >> Vertical Divider
|
18547 - 2,5kg
18548 - 5kg torta di siena amarene e peperoncino De zwarte kersen en chilipeper Panforte is de nieuwste versie in het assortiment van Marabissi. Het wordt gemaakt met amandelen en zwarte kersen gedrenkt in siroop, met daarnaast cacao en chilipeper, honing, bloem en suiker. De smaak is vol en sterk vanaf de allereerste hap, de cacao en kersen domineren terwijl de chilipeper subtiel de final touch geeft. Het lijkt misschien erg ingewikkeld om het te combineren met kaas maar het geeft een geweldige combinatie en is het beste te nuttigen met kaas van een gemiddelde smaaksterkte, romige tot halfharde textuur, gewassenkorstkaas en witschimmelkaas. Deze panforte is delicaat en krachtig tegelijk en kan een geweldig match zijn, zelfs met fijnere kaas. Ingrediënten: amandelen 26%, zure kersen 26% (zure kersen, glucose fructosestroop, suiker, kersensap, groenteconcentraat, zuurteregelaar: citroenzuur, natuurlijk aroma), tarwemeel, suiker, honing, cacaopoeder, rode peper 0,1%, ouwel (aardappelzetmeel, water, olijfolie). Kan sporen bevatten van hazelnoten, amandelen, pistachenoten, melk, soja en eieren. Combineert met: deze panforte combineert goed met verse kaas zoals Marzolino, gewassenkorstkaas (Taleggio, Fontina) of witschimmelkaas (Brie, Camembert). Past ook uitstekend bij blauwaderige geitenkaas. Een ambachtelijke grote Torta di Siena met Kersen en Chilipeper. Deze grote panforte is perfect voor retail, cateraars en restaurants om in parten te snijden.
Vertical Divider
|
18597 - 2,5kg
18598 - 5kg torta di siena datteri e mandorle Met een aandeel van 27% amandelen en 23% gedroogde dadels doet de kruidencake zijn naam meer dan eer aan. Gekonfijte sinaasappels en meloenen, honing en een kruidenmengsel van kaneel, nootmuskaat, koriander, foeliebloesem en kruidnagel verfijnen de smaak en geven het een heel bijzonder, pittig tintje. Ingrediënten: amandelen 27%, suiker, dadels 20% (dadels, suiker, conserveermiddel: zwaveldioxide), gekonfijt fruit 13% (sinaasappelschil, meloen, glucose-fructosestroop, suiker, zuurteregelaar: citroenzuur), tarwebloem, honing, poeder suiker (suiker, tarwezetmeel, plantaardige vetten (gezouten boter, cacaoboter)), specerijen, wafels (aardappelzetmeel, zonnebloemolie). Combineert met: belegen kaas, als bijgerecht bij kippenlever of gewoon bij een glaasje glühwein. Een ambachtelijke grote Torte di Siena met Dadels en Amandelen.
Deze grote panforte is perfect voor retail, cateraars en restaurants om in parten te snijden. Vertical Divider
|
Marabissi Panforte in geschenkdoosjes Panforte is een zoete traditie uit Siena, dat wordt geproduceerd met honing, kruiden en gedroogd fruit. Panforte in een geschenkdoosje is verkrijgbaar in 3 smaken, probeer ze eens met een goede kaas! Laat je meevoeren op een reis in de verleden, ontdek tradities en goede smaak. |
10512
Panforte margherita, 200g Panforte Margherita is de traditionele panforte uit het Toscaanse Siena. Gemaakt met amandelen, gekonfijt fruit, honing, kruiden, bloem en suiker.De mix van kruiden bevat volgens het angstvallig bewaakte familiegeheim: kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, koriander en foelie.Marabissi's panforte wordt volgens het traditionele proces twee keer gebakken, zonder gebruik van siropen of smaakstoffen van welke aard dan ook. De uitgesproken zoetheid, hints van citrus en kruiden maken het goed uitgebalanceerd en, dankzij een genereus aantal amandelen, is het een perfecte partner voor kaas. Verpakt in een herkenbaar Marabissi geschenkdoosje, een rechthoekige panforte Margherita.
Vertical Divider
|
10562
Panforte vijgen en noten, 200g De Panforte met vijgen en walnoten is in de loop der jaren een van de bestsellers van Marabissi geworden, het is gemaakt met droge vijgen en walnoten, een unieke mix van kruiden, honing, bloem en suiker. Het is zonder twijfel hun nummer één product om met kaas te combineren. De uitgebalanceerde smaken en intense zoetheid maken het ideaal om te serveren bij elke kaas, vooral bij half belegen kaas en blauwe kaas. Je kunt het om verschillende redenen benoemen als de universele Panforte, omdat zowel vijgen als walnoten uitstekend bij kaas passen en ook omdat de zoete gemeenschappelijke smaak een zeer aangename nasmaak heeft. Verpakt in een herkenbaar Marabissi geschenkdoosje, een rechthoekige panforte met vijgen en noten.
Vertical Divider
|