Marabissi, Panforte en Torta di Siena
Panforte en Torta di Siena zijn de bekendste lekkernijen van het Toscaanse Siena. De geschiedenis gaat terug tot in de middeleeuwen en vanaf dit moment worden verhalen en legendes verteld die zijn gekoppeld aan de Panforte van Siena. Veelal avontuurlijk met monniken, koningen, apothekers en specerijenhandelaren.
Bijzonder smakelijk is de Torta di Siena met kersen en chilipeper, een lekkernij met een heerlijke nasmaak.
Panforte en Torta di Siena kun je op alle momenten eten, maar vaak wordt een punt hiervan genuttigd na de maaltijd, meestal in combinatie met een kaasplankje, een koffie of een Vin Santo dessertwijn. |
Panforte en Torta di Siena - 100 en 250g Panforte, letterlijk vertaald 'sterk brood', wordt gemaakt met honing, kruiden en gedroogd- en gekonfijt fruit. Er is een Panforte Margherita, de benaming voor de ronde vorm waarin de Panforte oorspronkelijk werd gemaakt of een Panpepato, zoals de Panforte in de Middeleeuwen eerst werd genoemd. |
panforte margherita
150 en 250g Panforte Margherita is de traditionele panforte uit het Toscaanse Siena. Gemaakt met amandelen, gekonfijt fruit, honing, kruiden, bloem en suiker.De mix van kruiden bevat volgens het angstvallig bewaakte familiegeheim: kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, koriander en foelie.Marabissi's panforte wordt volgens het traditionele proces twee keer gebakken, zonder gebruik van siropen of smaakstoffen van welke aard dan ook. De uitgesproken zoetheid, hints van citrus en kruiden maken het goed uitgebalanceerd en, dankzij een genereus aantal amandelen, is het een perfecte partner voor kaas. Combineert met: kazen van middelmatige tot lage smaakrijkdom, dus verse zachte kaas (Stracchino), half belegen kaas (Pecorino), gewassenkorstkaas (Taleggio en Fontinal), witschimmelkaas (Camembert, Brie) en tenslotte zachte geitenkaas. Deze klassieke, ambachtelijke Panforte is gemaakt met gekonfijte sinaasappel- en citroenschil, amandelen, honing en kruiden (kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, foelie en koriander) en smaakt voortreffelijk bij zachte kazen.
Vertical Divider
|
panforte panpepato
150 en 250g Panpepato is het 'oude recept', dat qua smaak het meeste lijkt op de originele panforte.In de Middeleeuwen en daarna werd een grote hoeveelheid kruiden en de smaak van karamel gebruik om de smaak van bedorven fruit te maskeren. Tegenwoordig is dat uiteraard niet meer het geval, maar door de toevoeging van een beetje karamel (Marabissi is nog steeds gewend om suiker te verbranden, ze gebruiken geen topping of kunstmatige smaakstoffen) en kruiden zowel in de panforte als fijngehakte kruiden als bedekking wordt de oorspronkelijke smaak zo nauwkeurig mogelijk nagebootst.Panpepato, oftewel gepeperd brood, is de oorspronkelijke naam van Panforte. Onder deze naam maakt Marabissi een eigentijdse, maar originele Panforte. Combineert met: kazen van middelmatige tot lage smaakrijkdom, dus verse zachte kaas (Stracchino), half belegen kaas (Pecorino), gewassenkorstkaas (Taleggio en Fontinal), witschimmelkaas (Camembert, Brie) en tenslotte zachte geitenkaas. Volgens een oud recept uit Siena, gebakken met amandelen, gekonfijte meloen, gekonfijte sinaasappel en een selectie van de beste kruiden. Bedekt met cacaopoeder, klassieke snit voor espresso of in dunne plakjes, gemakkelijk gebakken als begeleiding bij wintersalades en kazen.
Vertical Divider
|
Torta di siena cioccolato
150 en 250g Een Torta di Siena met chocolade, amandelen en gekonfijt fruit, een combinatie die niet is te weerstaan. Deze zoete en malse chocolade Panforte wordt uitsluitend bereid met zorgvuldig geselecteerde grondstoffen door Marabissi, dat zich altijd heeft ingespannen om zijn klanten alleen producten van de hoogste kwaliteit te bieden. Combineert met: panforte met chocolade is een perfect dessert voor het einde van een maaltijd, op elk moment van het jaar en is ook ideaal als heerlijk tussendoortje. Past daarnaast voortreffelijk bij een rode wijn, zoals Chianti Classico of juist met een zoete Vin Santo. Voor degenen die de smaak van chocolade nog meer willen versterken, raden we aan om het te proberen met rum, cognac, met een vintage port of met traditionele passito-wijnen zoals Sagrantino di Montefalco of Moscato di Scanzo. Een 'kruidenbrood' met hints van kaneel en nootmuskaat en royale hoeveelheden amandelen, gekonfijte kersen, citroenen, sinaasappels en rijke chocolade. Bedekt met puur chocoladeglazuur. De torta al cioccolato is een prachtige mix van fruitige aroma's en de intense smaak van cacao.
Vertical Divider
|
Torta di siena fichi e noci
150 en 250g De Panforte met vijgen en walnoten is in de loop der jaren een van de bestsellers van Marabissi geworden, het is gemaakt met droge vijgen en walnoten, een unieke mix van kruiden, honing, bloem en suiker. Het is zonder twijfel hun nummer één product om met kaas te combineren. De uitgebalanceerde smaken en intense zoetheid maken het ideaal om te serveren bij elke kaas, vooral bij half belegen kaas en blauwe kaas. Je kunt het om verschillende redenen benoemen als de universele Panforte, omdat zowel vijgen als walnoten uitstekend bij kaas passen en ook omdat de zoete gemeenschappelijke smaak een zeer aangename nasmaak heeft. Combineert met: we raden combinaties aan met elk type geitenkaas, half belegen kaas (zowel schapen- als koemelk), half belegen en belegen kaas en tenslotte blauwe kaas. 'Vijgenbrood': walnoten, gedroogde vijgen, honing, kaneel en een beetje nootmuskaat vormen de basis voor de Torta di Siena fichi e noci en maken hem tot een ideale begeleider van rijpe kaas. In kleine, dunne plakjes is hij ook geschikt voor salades of gewoon zo bij een sterke rode wijn.
Recept: Spinazie Ravioli met Panforte >> Vertical Divider
|
torta di siena amarene e peperoncino, 150 en 250g
De zwarte kersen en chilipeper Panforte is de nieuwste versie in het assortiment van Marabissi. Het wordt gemaakt met amandelen en zwarte kersen gedrenkt in siroop, met daarnaast cacao en chilipeper, honing, bloem en suiker. De smaak is vol en sterk vanaf de allereerste hap, de cacao en kersen domineren terwijl de chilipeper subtiel de final touch geeft. Het lijkt misschien erg ingewikkeld om het te combineren met kaas maar het geeft een geweldige combinatie en is het beste te nuttigen met kaas van een gemiddelde smaaksterkte, romige tot halfharde textuur, gewassenkorstkaas en witschimmelkaas. Deze panforte is delicaat en krachtig tegelijk en kan een geweldig match zijn, zelfs met fijnere kaas. Combineert met: deze panforte combineert goed met verse kaas zoals Marzolino, gewassenkorstkaas (Taleggio, Fontina) of witschimmelkaas (Brie, Camembert). Past ook uitstekend bij blauwaderige geitenkaas. Amarena e Peperoncino (kers en chilipeper) Panforte combineert een fruitige zoete intensiteit met een chili-kick die goed samengaat met blauwe kazen. Deze versie is een update van de klassieker met de toevoeging van gekonfijte zure kersen en rode chilipeper. Het resultaat is zowel zoet als licht pittig en heerlijk complex.
Vertical Divider
|
torta di siena datteri e mandorle, 150 en 250g
Met een aandeel van 27% amandelen en 23% gedroogde dadels doet de kruidencake zijn naam meer dan eer aan. Gekonfijte sinaasappels en meloenen, honing en een kruidenmengsel van kaneel, nootmuskaat, koriander, foeliebloesem en kruidnagel verfijnen de smaak en geven het een heel bijzonder, pittig tintje. Combineert met: belegen kaas, als bijgerecht bij kippenlever of gewoon bij een glaasje glühwein. Met een amandelgehalte van 27% en 23% gedroogde dadels doet dit 'kruidenbrood' zijn naam eer aan. Geglaceerde sinaasappel en meloen, honing en een kruidenmengsel van kaneel, nootmuskaat, koriander, foelie en kruidnagels verfijnen de smaak en geven het een heel speciale, kruidige toon. Bij rijpe kaas, als begeleiding bij kippenlever of gewoon voor een glas sterke rode wijn.
Vertical Divider
|
Panforte, waar te koop: |
Je vindt Panforte en de Torta di Siena bij de betere (Italiaanse) delicatessenwinkels. Daarnaast wordt de lekkernij veel geserveerd in (Italiaanse) horeca.
|
Panforte en Torta di Siena - Foodservice
Extra grote Panforte en Torta di Siena, perfect voor grootverbruik in retail, voor cateraars of in restaurants.
Snij er een mooie plak vanaf voor op de borrelplank of gebruik de panforte als ingrediënt in gerechten.
De mogelijkheden met deze panforte's 2,5 (rechthoekig) en 5 kg (rond) zijn eindeloos
Snij er een mooie plak vanaf voor op de borrelplank of gebruik de panforte als ingrediënt in gerechten.
De mogelijkheden met deze panforte's 2,5 (rechthoekig) en 5 kg (rond) zijn eindeloos
panforte margherita
2,5 en 5 kg Panforte Margherita is de traditionele panforte uit het Toscaanse Siena. Gemaakt met amandelen, gekonfijt fruit, honing, kruiden, bloem en suiker.De mix van kruiden bevat volgens het angstvallig bewaakte familiegeheim: kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, koriander en foelie. Marabissi's panforte wordt volgens het traditionele proces twee keer gebakken, zonder gebruik van siropen of smaakstoffen van welke aard dan ook. De uitgesproken zoetheid, hints van citrus en kruiden maken het goed uitgebalanceerd en, dankzij een genereus aantal amandelen, is het een perfecte partner voor kaas. Combineert met: kazen van middelmatige tot lage smaakrijkdom, dus verse zachte kaas (Stracchino), half belegen kaas (Pecorino), gewassenkorstkaas (Taleggio en Fontinal), witschimmelkaas (Camembert, Brie) en tenslotte zachte geitenkaas. Deze klassieke, ambachtelijke Panforte is gemaakt met gekonfijte sinaasappel- en citroenschil, amandelen, honing en kruiden (kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, foelie en koriander) en smaakt voortreffelijk bij zachte kazen.
Vertical Divider
|
panforte panpepato
2,5 en 5 kg Panpepato is het 'oude recept', dat qua smaak het meeste lijkt op de originele panforte.In de Middeleeuwen en daarna werd een grote hoeveelheid kruiden en de smaak van karamel gebruik om de smaak van bedorven fruit te maskeren. Tegenwoordig is dat uiteraard niet meer het geval, maar door de toevoeging van een beetje karamel (Marabissi is nog steeds gewend om suiker te verbranden, ze gebruiken geen topping of kunstmatige smaakstoffen) en kruiden zowel in de panforte als fijngehakte kruiden als bedekking wordt de oorspronkelijke smaak zo nauwkeurig mogelijk nagebootst.Panpepato, oftewel gepeperd brood, is de oorspronkelijke naam van Panforte. Onder deze naam maakt Marabissi een eigentijdse, maar originele Panforte. Combineert met: kazen van middelmatige tot lage smaakrijkdom, dus verse zachte kaas (Stracchino), half belegen kaas (Pecorino), gewassenkorstkaas (Taleggio en Fontinal), witschimmelkaas (Camembert, Brie) en tenslotte zachte geitenkaas. Volgens een oude Sienese recept gebakken met amandelen, gekonfijte meloen, gekonfijte sinaasappel en een selectie van de beste kruiden. Bedekt met cacaopoeder, klassieke snit voor espresso of in dunne plakjes, gemakkelijk gebakken als begeleiding bij wintersalades en kazen.
Vertical Divider
|
Torta di siena cioccolato
2,5 en 5 kg De Panforte met vijgen en walnoten is in de loop der jaren een van de bestsellers van Marabissi geworden, het is gemaakt met droge vijgen en walnoten, een unieke mix van kruiden, honing, bloem en suiker. Het is zonder twijfel hun nummer één product om met kaas te combineren. De uitgebalanceerde smaken en intense zoetheid maken het ideaal om te serveren bij elke kaas, vooral bij half belegen kaas en blauwe kaas. Je kunt het om verschillende redenen benoemen als de universele Panforte, omdat zowel vijgen als walnoten uitstekend bij kaas passen en ook omdat de zoete gemeenschappelijke smaak een zeer aangename nasmaak heeft. Combineert met: we raden combinaties aan met elk type geitenkaas, half belegen kaas (zowel schapen- als koemelk), half belegen en belegen kaas en tenslotte blauwe kaas. Een 'kruidenbrood' met hints van kaneel en nootmuskaat en royale hoeveelheden amandelen, gekonfijte kersen, citroenen, sinaasappels en rijke chocolade. Bedekt met puur chocoladeglazuur. De torta al cioccolato is een prachtige mix van fruitige aroma's en de intense smaak van cacao.
Vertical Divider
|
Torta di siena fichi e noci 2,5 en 5kg
De Panforte met vijgen en walnoten is in de loop der jaren een van de bestsellers van Marabissi geworden, het is gemaakt met droge vijgen en walnoten, een unieke mix van kruiden, honing, bloem en suiker. Het is zonder twijfel hun nummer één product om met kaas te combineren. De uitgebalanceerde smaken en intense zoetheid maken het ideaal om te serveren bij elke kaas, vooral bij half belegen kaas en blauwe kaas. Je kunt het om verschillende redenen benoemen als de universele Panforte, omdat zowel vijgen als walnoten uitstekend bij kaas passen en ook omdat de zoete gemeenschappelijke smaak een zeer aangename nasmaak heeft. Combineert met: we raden combinaties aan met elk type geitenkaas, half belegen kaas (zowel schapen- als koemelk), half belegen en belegen kaas en tenslotte blauwe kaas. 'Vijgenbrood': walnoten, gedroogde vijgen, honing, kaneel en een beetje nootmuskaat vormen de basis voor de Torta di Siena fichi e noci en maken hem tot een ideale begeleider van rijpe kaas. In kleine, dunne plakjes is hij ook geschikt voor salades of gewoon zo bij een sterke rode wijn.
Recept: Spinazie Ravioli met Panforte >> Vertical Divider
|
torta di siena amarene e peperoncino, 2,5 en 5 kg
De zwarte kersen en chilipeper Panforte is de nieuwste versie in het assortiment van Marabissi. Het wordt gemaakt met amandelen en zwarte kersen gedrenkt in siroop, met daarnaast cacao en chilipeper, honing, bloem en suiker. De smaak is vol en sterk vanaf de allereerste hap, de cacao en kersen domineren terwijl de chilipeper subtiel de final touch geeft. Het lijkt misschien erg ingewikkeld om het te combineren met kaas maar het geeft een geweldige combinatie en is het beste te nuttigen met kaas van een gemiddelde smaaksterkte, romige tot halfharde textuur, gewassenkorstkaas en witschimmelkaas. Deze panforte is delicaat en krachtig tegelijk en kan een geweldig match zijn, zelfs met fijnere kaas. Combineert met: deze panforte combineert goed met verse kaas zoals Marzolino, gewassenkorstkaas (Taleggio, Fontina) of witschimmelkaas (Brie, Camembert). Past ook uitstekend bij blauwaderige geitenkaas. Amarena e Peperoncino (kers en chilipeper) Panforte combineert een fruitige zoete intensiteit met een chili-kick die goed samengaat met blauwe kazen. Deze versie is een update van de klassieker met de toevoeging van gekonfijte zure kersen en rode chilipeper. Het resultaat is zowel zoet als licht pittig en heerlijk complex.
Vertical Divider
|
torta di siena datteri e mandorle, 2,5 en 5 kg
Met een aandeel van 27% amandelen en 23% gedroogde dadels doet de kruidencake zijn naam meer dan eer aan. Gekonfijte sinaasappels en meloenen, honing en een kruidenmengsel van kaneel, nootmuskaat, koriander, foeliebloesem en kruidnagel verfijnen de smaak en geven het een heel bijzonder, pittig tintje. Combineert met: belegen kaas, als bijgerecht bij kippenlever of gewoon bij een glaasje glühwein. Met een amandelgehalte van 27% en 23% gedroogde dadels doet dit 'kruidenbrood' zijn naam eer aan. Geglaceerde sinaasappel en meloen, honing en een kruidenmengsel van kaneel, nootmuskaat, koriander, foelie en kruidnagels verfijnen de smaak en geven het een heel speciale, kruidige toon. Bij rijpe kaas, als begeleiding bij kippenlever of gewoon voor een glas sterke rode wijn.
Vertical Divider
|
Marabissi Panforte in geschenkdoosjes Panforte is een zoete traditie uit Siena, dat wordt geproduceerd met honing, kruiden en gedroogd fruit. Panforte in een geschenkdoosje is verkrijgbaar in 3 smaken, probeer ze eens met een goede kaas! Laat je meevoeren op een reis in de verleden, ontdek tradities en goede smaak. |
Panforte margherita,
200g Panforte Margherita is de traditionele panforte uit het Toscaanse Siena. Gemaakt met amandelen, gekonfijt fruit, honing, kruiden, bloem en suiker.De mix van kruiden bevat volgens het angstvallig bewaakte familiegeheim: kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, koriander en foelie.Marabissi's panforte wordt volgens het traditionele proces twee keer gebakken, zonder gebruik van siropen of smaakstoffen van welke aard dan ook. De uitgesproken zoetheid, hints van citrus en kruiden maken het goed uitgebalanceerd en, dankzij een genereus aantal amandelen, is het een perfecte partner voor kaas. Verpakt in een herkenbaar Marabissi geschenkdoosje, een rechthoekige panforte Margherita.
Vertical Divider
|
Panforte vijgen en noten,
200g De Panforte met vijgen en walnoten is in de loop der jaren een van de bestsellers van Marabissi geworden, het is gemaakt met droge vijgen en walnoten, een unieke mix van kruiden, honing, bloem en suiker. Het is zonder twijfel hun nummer één product om met kaas te combineren. De uitgebalanceerde smaken en intense zoetheid maken het ideaal om te serveren bij elke kaas, vooral bij half belegen kaas en blauwe kaas. Je kunt het om verschillende redenen benoemen als de universele Panforte, omdat zowel vijgen als walnoten uitstekend bij kaas passen en ook omdat de zoete gemeenschappelijke smaak een zeer aangename nasmaak heeft. Verpakt in een herkenbaar Marabissi geschenkdoosje, een rechthoekige panforte met vijgen en noten.
Vertical Divider
|