CiaoHelena
  • Home
  • Merken
    • Zoetwaren >
      • Antica Torroneria >
        • Chocoladetruffels en pralines
        • Chocolade geschenkdozen
        • Chocoladerepen en koekjes
        • Nougat
      • Chiaverini >
        • Jam, marmelades, spreads
      • Marabissi Pasticceria >
        • Italiaanse koekjes
        • Panforte en Torta di Siena
        • Il Santo dessertwijn
      • Pistacchio Sofì >
        • Pistache crèmes,, pistache pasta, pistachepesto en spreads
      • Venchi 1878 >
        • Pralines
        • Chocoladerepen
        • Cacao, chocoladegeschenken, spreads
    • Dranken >
      • La Via del Tè >
        • Italiaanse thee >
          • Losse thee in blikjes - hersluitbare zakjes - theezakjes
          • Losse thee per kg
          • Italiaanse thee, geschenkdozen
          • IJsthee
        • Accessoires, bewaarblikken
        • Theemokken, koppen en glazen
        • Theepotten en -serviezen
      • Paoletti >
        • Italiaanse frisdrankjes
    • Delicatessen >
      • 28Pastai >
        • Pasta uit Gragnano
      • Gli Aironi >
        • Rijst, risotto en meer lekkers
      • Italianavera >
        • Tomaten, passata, keramiek
      • Meriggio >
        • Olijfolie, pesto, olijven en spreads
      • Olio Lamantea >
        • Extra vergine olijfolie
        • Olijfolie, smaak
        • Olijfolie in keramiek
      • Savini Tartufi >
        • Truffels en truffel delicatessen
  • Over CiaoHelena
    • Contact
    • Inspiratie en sfeer >
      • Sfeerfoto's
      • Video's
    • Nieuws
    • Over CiaoHelena
    • Pairings en recepten >
      • Pairings
      • Recepten
  • Klant worden
  • Mijn Account
  • Home
  • Merken
    • Zoetwaren >
      • Antica Torroneria >
        • Chocoladetruffels en pralines
        • Chocolade geschenkdozen
        • Chocoladerepen en koekjes
        • Nougat
      • Chiaverini >
        • Jam, marmelades, spreads
      • Marabissi Pasticceria >
        • Italiaanse koekjes
        • Panforte en Torta di Siena
        • Il Santo dessertwijn
      • Pistacchio Sofì >
        • Pistache crèmes,, pistache pasta, pistachepesto en spreads
      • Venchi 1878 >
        • Pralines
        • Chocoladerepen
        • Cacao, chocoladegeschenken, spreads
    • Dranken >
      • La Via del Tè >
        • Italiaanse thee >
          • Losse thee in blikjes - hersluitbare zakjes - theezakjes
          • Losse thee per kg
          • Italiaanse thee, geschenkdozen
          • IJsthee
        • Accessoires, bewaarblikken
        • Theemokken, koppen en glazen
        • Theepotten en -serviezen
      • Paoletti >
        • Italiaanse frisdrankjes
    • Delicatessen >
      • 28Pastai >
        • Pasta uit Gragnano
      • Gli Aironi >
        • Rijst, risotto en meer lekkers
      • Italianavera >
        • Tomaten, passata, keramiek
      • Meriggio >
        • Olijfolie, pesto, olijven en spreads
      • Olio Lamantea >
        • Extra vergine olijfolie
        • Olijfolie, smaak
        • Olijfolie in keramiek
      • Savini Tartufi >
        • Truffels en truffel delicatessen
  • Over CiaoHelena
    • Contact
    • Inspiratie en sfeer >
      • Sfeerfoto's
      • Video's
    • Nieuws
    • Over CiaoHelena
    • Pairings en recepten >
      • Pairings
      • Recepten
  • Klant worden
  • Mijn Account
Search by typing & pressing enter

YOUR CART

28Pastai, Italiaanse pasta

Gevestigd in het Zuid-Italiaanse Gragnano; elke plaats heeft zijn waarde en voor de hele wereld betekent Gragnano pasta. De combinatie van water, tarwe en wind heeft de pastatraditie doen ontstaan. 28Pastai streeft dagelijks naar innovatie en verrijking van het traditionele recept om te komen tot de beste pasta in de wereld. Een pasta die niet alleen geschikt is voor de thuiskok, maar zeker ook voor de meest veeleisende professionele koker die moderne kooktechnieken gebruikt.

Deze pasta heeft geen pesticiden
In de vallei van de molens in Gragnano was er een moment dat twee werelden in evenwicht waren. Er waren 28 molens en ook 28 pastafabrieken. Dat exacte moment inspireerde het bedrijf in de naam 28Pastai, oftwel 28Pastamakers. Het is via hun gezichten, hun namen en hun verhalen waar de pasta uit voortkomt. 
De tarwe die wordt toegepast is een zorgvuldige selectie van de beste Italiaanse harde tarwe die groeit langs de centrale Adriatische kuststreek tussen Abruzzo en Molise. Door de zachte afwisseling van zee- en landbriesjes en de matigende invloed van de zee maken dat deze hoogwaardige tarwe geen pesticiden nodig heeft. De pasta overstijgt daardoor in kwaliteit de biologische varianten.
​
De verpakkingen van 28Pastai zijn 100% milieuvriendelijk en er wordt uitsluitend recyclebaar papier gebruikt. De dozen hebben een praktische dosering en zijn voorzien van een handig open- en sluitsysteem.
​
Traceerbaar via QR-code
Wat deze pasta en verpakking het meest bijzonder maakt is de QR-code die onder op de doos staat. Elke doos met pasta is op deze manier traceerbaar; de locatie van de velden waar de tarwe vandaan komt, de teeltvelden en je ontdekt bij welke temperatuur en gedurende hoeveel uur de specifieke partij pasta is gedroogd. 28Pastai biedt maximale transparantie en is de eerste pastaleverancier die gebruik maakt van deze blockchain technologie. 
Maar bovenal: de ambachtelijke pasta van 28Pastai behoort tot de lekkerste ter wereld!


​>>het verleden en heden van 28Pastai
28Pastai - lange pasta
Van spaghetti tot linguine en fettuce tot bucatini. Er zitten veel lange pastasoorten in het assortiment van 28Pastai.
​En allemaal even lekker!
Pasta kookadvies
Kooktijd: 10 minuten (al dente)

​Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta?

Voor elke 100g pasta is één liter water nodig

Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water?
Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water.

Wanneer moet het zout worden toegevoegd?
Zout vertraagt ​​het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe.

Welke pan gebruik je om de pasta te koken?
Het is het beste om een ​​vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel.

Wat zijn de kooktijden van de pasta?
Dit is  een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen.

Wat betekent het om de pasta te sauteren?
Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water.

Wat betekent het om opnieuw pasta te koken?
Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus.
wie is EMIDIO?
Elke avond liep Emidio op dezelfde tijd onder Maria's raam door. Elke avond, op dezelfde tijd, keek Maria naar buiten. Zij was de dochter van een wijnboer in Via S. Marco, hij was een wees die bij zijn grootvader woonde.
Ze kenden elkaar al sinds ze kinderen waren en speelden tussen de pasta die op de Corso Sancio te drogen lag. Maar de oude wijnboer wilde er niets van weten. En dus, om Maria te ontmoeten, begon Emidio te werken als leerling-pastamaker in een kleine pastafabriek naast de wijnwinkel, en hij was er ook goed in.
En dus ging Maria elke ochtend op dezelfde tijd naar haar vader. Elke dag, op hetzelfde tijdstip, keek Emidio naar buiten. Uiteindelijk liet de wijnboer de twee trouwen en liet hij de liefde zijn gang gaan bij een glas wijn en een bord pasta.
P796 - Fettuce di Gragnano igp
Fettucce di Gragnano IGP is iets breder dan de klassieke Linguine, en wordt zo genoemd omdat ze op stroken stof lijken. En als de stof de pasta is... dan is de jurk appetijtelijk!

Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van Pasta del Gragnano IGP, brons getrokken om sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden.

Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt.

Kooktijd: 10 minuten (al dente)
  • ambachtelijke product
  • 100% milieuvriendelijk en recyclebaar papier
Fettuce is een lange, brons getrokken pasta uit Gragnano met IGP certificaat die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de heuvels van Frentane.
​
​Inhoud: 500g per pak
  • volledig traceerbaar productieproces (QR-code)
  • praktische doseerdooshandig open- en sluitsysteem
  • geen pesticiden toegepast​
  • geeft zeer weinig zetmeel af​

De pasta van 28Pastai: hier komt het vandaan, zo wordt het gemaakt.
Pasta kookadvies
Kooktijd: 11 minuten (al dente)

Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta?

Voor elke 100g pasta is één liter water nodig

Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water?
Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water.

Wanneer moet het zout worden toegevoegd?
Zout vertraagt ​​het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe.

Welke pan gebruik je om de pasta te koken?
Het is het beste om een ​​vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel.

Wat zijn de kooktijden van de pasta?
Dit is  een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen.

Wat betekent het om de pasta te sauteren?
Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water.

Wat betekent het om opnieuw pasta te koken?
Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus.
wie is Giggino
U' strunzille 'e via Roma, zoals de pastamakers uit de buurt hem noemden. Giggino was als kind een duivel geweest en vond het leuk om macaroni te stelen om als erwtenschieters te gebruiken. Zijn ouders waren wanhopig.
Op een dag ontmoette hij echter Anna, de dochter van Tore l'Africano, één van de meest opvliegende pastamakers op straat. Het kan de ontmoeting met haar ogen zijn geweest of de ontmoeting met zijn vingers, maar Giggino begon zichzelf Luigi te noemen en deed er alles aan om door de Afrikaan te worden aangenomen. In het begin was het niet gemakkelijk, maar na verloop van tijd bleek hij erg goed te zijn, zozeer zelfs dat zijn schoonvader, Tore, die op leeftijd werd, hem vaak 'E vire u' strunzille!' noemde.

P505 - bucatini di Gragnano igp
Ze hebben de grootte gemeen met lange pasta en het centrale gat gemeen met korte pasta. Ze danken hun oorsprong aan Sicilië, hun wijdverbreide gebruik in het zuiden van Italië en hun grote bekendheid aan de Romeinse Matriciana-saus. Een Italiaans juweel!

Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van Pasta del Gragnano IGP, brons getrokken om sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden.

Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt.

Kooktijd: 11 minuten (al dente)
​
  • ambachtelijke product
  • 100% milieuvriendelijk en recyclebaar papier
Bucatini is een lange, brons getrokken pasta uit Gragnano met IGP certificaat die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de heuvels van Frentane.
​
​Inhoud: 500g per pak
  • volledig traceerbaar productieproces (QR-code)
  • praktische doseerdooshandig open- en sluitsysteem
  • geen pesticiden toegepast​
  • geeft zeer weinig zetmeel af​

Pasta kookadvies
Kooktijd: 9 minuten (al dente)

​Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta?

Voor elke 100g pasta is één liter water nodig

Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water?
Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water.

Wanneer moet het zout worden toegevoegd?
Zout vertraagt ​​het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe.

Welke pan gebruik je om de pasta te koken?
Het is het beste om een ​​vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel.

Wat zijn de kooktijden van de pasta?
Dit is  een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen.

Wat betekent het om de pasta te sauteren?
Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water.

Wat betekent het om opnieuw pasta te koken?
Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus.
wie is antonio?
Tegenwoordig herinnert bijna niemand zich Tonino (zoals Antonio werd genoemd), of Mast 'e Farina zoals de anderen in de stad hem noemden, in een tijd zo ver dat zelfs het Vernotico-water hem niet meer herinnert.
Voordat hij pastamaker werd, had hij een molen, één van de kleinste, die hij van zijn grootvader had geërfd, samen met een muilezel en weinig anders. Meer dan anderen was Tonino een meester in tarwe: hij ging bijna nooit naar Piazza Trivione om griesmeel te kopen, hij kende alle velden in de omgeving en de boeren die ze verbouwden, hij wist de tijd af te lezen en hij kende de gewassen. Elke dag, en tot laat in de nacht, maalde, selecteerde en mengde hij. Hij was op zoek naar de perfecte mix.
En wie weet, misschien heeft hij het zelfs gevonden.
P208 - Spaghetti di Gragnano igp
Duizend jaar geschiedenis voor een pastasoort die nooit veroudert. Spaghetti brengt een volledig Italiaanse smaak en goed humeur op tafel, en het is geen toeval dat het het formaat is dat in Italië altijd bovenaan het podium staat.

Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van de Pasta del Gragnano IGP, brons getrokken om sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden.

Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt.

Kooktijd: 9 minuten (al dente)
​
  • ambachtelijke product
  • 100% milieuvriendelijk en recyclebaar papier
Deze spaghetti is een lange, brons getrokken pasta van Gragnano IGP die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de heuvels van Frentane.
​

​Inhoud: 500g per pak
  • volledig traceerbaar productieproces (QR-code)
  • praktische doseerdooshandig open- en sluitsysteem
  • geen pesticiden toegepast​
  • geeft zeer weinig zetmeel af​
Recept tip: Spaghetti met pistachepesto en garnalen>>

Pasta kookadvies
Kooktijd: 9 minuten (al dente)

​Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta?

Voor elke 100g pasta is één liter water nodig

Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water?
Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water.

Wanneer moet het zout worden toegevoegd?
Zout vertraagt ​​het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe.

Welke pan gebruik je om de pasta te koken?
Het is het beste om een ​​vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel.

Wat zijn de kooktijden van de pasta?
Dit is  een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen.

Wat betekent het om de pasta te sauteren?
Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water.

Wat betekent het om opnieuw pasta te koken?
Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus.
wie is emidio?
Elke avond liep Emidio op dezelfde tijd onder Maria's raam door. Elke avond, op dezelfde tijd, keek Maria naar buiten. Zij was de dochter van een wijnboer in Via S. Marco, hij was een wees die bij zijn grootvader woonde. Ze kenden elkaar al sinds ze kinderen waren en speelden tussen de pasta die op de Corso Sancio te drogen lag.
Maar de oude wijnboer wilde er niets van weten. En dus, om Maria te ontmoeten, begon Emidio te werken als leerling-pastamaker in een kleine pastafabriek naast de wijnwinkel, en hij was er ook goed in. En dus ging Maria elke ochtend op dezelfde tijd naar haar vader. Elke dag, op hetzelfde tijdstip, keek Emidio naar buiten.
Uiteindelijk liet de wijnboer de twee trouwen en liet hij de liefde zijn gang gaan bij een glas wijn en een bord pasta.
P406 - linguine di Gragnano igp
Linguine ontstond in Genua in combinatie met pesto en verspreidde zich daarna over heel Italië. Door hun vorm passen ze uitstekend bij sauzen of specerijen op basis van vis.

Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van Pasta del Gragnano IGP, brons getrokken om sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden.

Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt.

Kooktijd: 9 minuten (al dente)
  • ambachtelijke product
  • 100% milieuvriendelijk en recyclebaar papier
Linguine is een lange, brons getrokken pasta uit Gragnano met IGP certificaat die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de heuvels van Frentane.
​
​Inhoud: 500g per pak
  • volledig traceerbaar productieproces (QR-code)
  • praktische doseerdooshandig open- en sluitsysteem
  • geen pesticiden toegepast​
  • geeft zeer weinig zetmeel af​

Recept tip: Linguine met eekhoorntjesbrood en worst >>
Award 'top italian food 2023'
Onlangs is de linguine van 28Pastai bekroond met een award van het gerenommeerde Gambero Rosso. De linguine is verkozen tot 'TOP ITALIAN FOOD 2023'. 
Een bijzonder prestigieuze prijs voor uiteraard een zeer bijzondere pasta.
Gambero Rosso
Gambero Rosso is de naam van één van de meest prestigieuze voedsel- en wijngidsen in Italië, die jaarlijks door het bedrijf wordt uitgegeven. De Gambero Rosso-gids bevat beoordelingen van restaurants, wijnbars, voedsel en wijnmakerijen in heel Italië, met de nadruk op hoogwaardige en traditionele gerechten.

Voedselmerken, restaurants en wijnhuizen die hoge beoordelingen krijgen van Gambero Rosso worden vaak beschouwd als één van de beste in Italië, en de gids wordt alom gerespecteerd binnen de voedings- en wijnindustrie. Naast de gids geeft Gambero Rosso ook een tijdschrift uit, organiseert eet- en wijnevenementen en biedt educatieve programma's voor diegenen die meer willen weten over de Italiaanse keuken en wijn.​

28Pastai - korte pasta in groot formaat
Van Paccheri Rigate tot Calamarata, een pastavorm die lijkt op inktvis. Of kies voor Rigatoni, het zijn allemaal korte pastasoorten met grote vormen, die de pastasaus heerlijk opnemen.
Pasta kookadvies
Kooktijd: 14 minuten (al dente)

​Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta?

Voor elke 100g pasta is één liter water nodig

Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water?
Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water.

Wanneer moet het zout worden toegevoegd?
Zout vertraagt ​​het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe.

Welke pan gebruik je om de pasta te koken?
Het is het beste om een ​​vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel.

Wat zijn de kooktijden van de pasta?
Dit is  een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen.

Wat betekent het om de pasta te sauteren?
Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water.

Wat betekent het om opnieuw pasta te koken?
Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus.
wie is angelo?
Angelo was een nieuwsgierig persoon en een curieus persoon. Hij experimenteerde graag met meel, droogtijden en matrijzen. Heel anders dan Petruccio, die niet ver weg een winkel had, was hij altijd vriendelijk en gereserveerd. Maar als hij 's avonds na een dag hard werken het glas moest heffen voor een toost, hield hij zich niet in.
Angela, die iedereen Angelo noemde vanwege haar grote lieflijkheid, had het klooster moeten binnengaan, zo had haar vader besloten. Er waren ruzies en lange gezichten geweest, maar Angela was als kind verliefd geworden op de geur van pasta en liefde overwint, zoals we weten, alles.
P105 - Mezzi paccheri lisci di Gragnano igp
De Mezzi Paccheri Lisci di Gragnano is de verkleinde versie van de klassieke Paccheri, het symbool van Gragnano Pasta. Gekruid of gevuld, ze weten altijd iedereen te betoveren. 

Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van Pasta del Gragnano IGP, brons getrokken om sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden.

Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt.

Kooktijd: 14 minuten (al dente)
  • ambachtelijke product
  • 100% milieuvriendelijk en recyclebaar papier
Mezzi Paccheri Lisci is een korte, brons getrokken pasta uit Gragnano met IGP certificaat die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de heuvels van Frentane.

Inhoud: 500g per pak
  • volledig traceerbaar productieproces (QR-code)
  • praktische doseerdooshandig open- en sluitsysteem
  • geen pesticiden toegepast​
  • geeft zeer weinig zetmeel af​​​

Pasta kookadvies
Kooktijd: 14 minuten (al dente)

​Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta?

Voor elke 100g pasta is één liter water nodig

Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water?
Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water.

Wanneer moet het zout worden toegevoegd?
Zout vertraagt ​​het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe.

Welke pan gebruik je om de pasta te koken?
Het is het beste om een ​​vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel.

Wat zijn de kooktijden van de pasta?
Dit is  een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen.

Wat betekent het om de pasta te sauteren?
Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water.

Wat betekent het om opnieuw pasta te koken?
Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus.
wie is ciro?
Eén van de eerste pastamakers was Ciro. Iedereen noemde hem Petruchio omdat hij zo hard was als een molensteen. Elke ochtend werd hij voor zonsopgang wakker en pikte hij één voor één de drie of vier jongens op die hij in zijn winkel had werken. Hij haalde ze zelf uit bed en als er een hulpmiddel nodig was, was hij altijd bij de hand. Het was moeilijk om met hem samen te werken, de uren waren eindeloos, de vermoeidheid deed zich goed voelen en de werkdag was vermoeiend.
Maar velen hoopten met hem samen te werken. Waarom? Hij zag in één oogopslag hoe droog de pasta was, of hij klaar was of meer tijd nodig had, of 'e nata vutatar'aria' zoals hij het noemde.
P303 - paccheri rigate di Gragnano igp
De Paccheri Rigati di Gragnano IGP, van de Paccheri-familie, is een symbool van de Gragnano-traditie. Ze wordt verkregen met 100% Italiaans griesmeel van durumtarwe uit de heuvels van Frentane, tussen Abruzzo en Molise.

Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van Pasta del Gragnano IGP, brons getrokken om sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden.

Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt.

Kooktijd: 14 minuten (al dente)
  • ambachtelijke product
  • 100% milieuvriendelijk en recyclebaar papier
Paccheri Rigate is een korte, brons getrokken pasta uit Gragnano met IGP certificaat die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de heuvels van Frentane.

Inhoud: 500g per pak
  • volledig traceerbaar productieproces (QR-code)
  • praktische doseerdooshandig open- en sluitsysteem
  • geen pesticiden toegepast​
  • geeft zeer weinig zetmeel af​​​

Pasta kookadvies
Kooktijd: 13 minuten (al dente)

Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta?

Voor elke 100g pasta is één liter water nodig

Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water?
Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water.

Wanneer moet het zout worden toegevoegd?
Zout vertraagt ​​het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe.

Welke pan gebruik je om de pasta te koken?
Het is het beste om een ​​vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel.

Wat zijn de kooktijden van de pasta?
Dit is  een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen.

Wat betekent het om de pasta te sauteren?
Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water.

Wat betekent het om opnieuw pasta te koken?
Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus.
wie is ciro?
Eén van de eerste pastamakers was Ciro. Iedereen noemde hem Petruchio omdat hij zo hard was als een molensteen. Elke ochtend werd hij voor zonsopgang wakker en pikte hij één voor één de drie of vier jongens op die hij in zijn winkel had werken. Hij haalde ze zelf uit bed en als er een hulpmiddel nodig was, was hij altijd bij de hand. Het was moeilijk om met hem samen te werken, de uren waren eindeloos, de vermoeidheid deed zich goed voelen en de werkdag was vermoeiend.
Maar velen hoopten met hem samen te werken. Waarom? Hij zag in één oogopslag hoe droog de pasta was, of hij klaar was of meer tijd nodig had, of 'e nata vutatar'aria' zoals hij het noemde.
P204 - calamarata di Gragnano igp
Het is ontstaan ​​in de Napolitaanse traditie, maar verspreidde zich al snel over heel Italië. De naam is te danken aan zijn vorm, die doet denken aan inktvisringen die worden gebruikt in gemengde gebakken vis.

Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van Pasta del Gragnano IGP, brons getrokken om sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden.

Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt.

Kooktijd: 13 minuten (al dente)
  • ambachtelijke product
  • 100% milieuvriendelijk en recyclebaar papier
Calamarata is een korte, brons getrokken pasta uit Gragnano met IGP certificaat die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de heuvels van Frentane.
​
​Inhoud: 500g per pak
  • volledig traceerbaar productieproces (QR-code)
  • praktische doseerdooshandig open- en sluitsysteem
  • geen pesticiden toegepast​
  • geeft zeer weinig zetmeel af​

28Pastai maakt hun pasta van de mooiste granen en het beste water.
Pasta kookadvies
Kooktijd: 8 minuten (al dente)

Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta?

Voor elke 100g pasta is één liter water nodig

Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water?
Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water.

Wanneer moet het zout worden toegevoegd?
Zout vertraagt ​​het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe.

Welke pan gebruik je om de pasta te koken?
Het is het beste om een ​​vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel.

Wat zijn de kooktijden van de pasta?
Dit is  een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen.

Wat betekent het om de pasta te sauteren?
Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water.

Wat betekent het om opnieuw pasta te koken?
Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus.
wie is nicola?
Nicola was een bandiet, een hele taaie. Met drie anderen had hij een kleine bende gevormd, die zichzelf 'de vier kastelen' noemden, ze vielen aan in een gebied tussen de kastelen van Pino, Lettere, Pimonte en Gragnano. Op een nacht kreeg hij echter een duw in de rug onder de Napoleontische boog. Hij kende de hand goed, maar hij zei niets en veranderde zijn leven.
Hij begon pastamaker te worden bij een oom van zijn moeder. En hij ontdekte dat hij goed was, maar dan ook echt goed. Zijn specialiteit was tekenen. Jarenlang messen slijpen had hem geleerd metaal te bewerken en ermee te doen wat hij wilde.
En hij wilde gewoon pasta maken.
P300 - Rigatoni di Gragnano igp
Iconisch formaat uit de hoofdstad. Rigatoni, groot van formaat voor royale sauzen, is een van de meest synonieme pastasoorten in heel Italië, maar de echte liefhebbers zijn de zuiderlingen.

Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van Pasta del Gragnano IGP, brons getrokken om sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden.

Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt.

Kooktijd: 8 minuten (al dente)
  • ambachtelijke product
  • 100% milieuvriendelijk en recyclebaar papier

Rigatoni is een korte, brons getrokken pasta uit Gragnano met IGP certificaat die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de heuvels van Frentane.
​

​Inhoud: 500g per pak
  • volledig traceerbaar productieproces (QR-code)
  • praktische doseerdooshandig open- en sluitsysteem
  • geen pesticiden toegepast​
  • geeft zeer weinig zetmeel af​

Recept tip: Rigatoni met boter en ansjovis >>

28Pastai - korte pasta
De bekende pastasoorten vind je in de gele pakken van 28Pastai, zoals onder andere Penne Rigate en Fusilletti. Een stevige pasta, zonder pesticiden en bovenal superlekker!
Pasta kookadvies
Kooktijd: 8 minuten (al dente)

​Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta?

Voor elke 100g pasta is één liter water nodig

Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water?
Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water.

Wanneer moet het zout worden toegevoegd?
Zout vertraagt ​​het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe.

Welke pan gebruik je om de pasta te koken?
Het is het beste om een ​​vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel.

Wat zijn de kooktijden van de pasta?
Dit is  een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen.

Wat betekent het om de pasta te sauteren?
Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water.

Wat betekent het om opnieuw pasta te koken?
Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus.
wie is gennaro?
Op het eerste gezicht had Gennaro alles: de productie en verkoop van pasta ging goed, hij had een vrouw die van hem hield en een dochter die dol op hem was. Gennaro's probleem was gewoon zijn gezichtsvermogen. De echte pastamaker was toen blind als een vleermuis en het was zijn dochter Gemma die alle geheimen van het vak van hem had geërfd.
Alle behalve één. Ja, want er was één ding dat alleen Gennaro wist: de kwaliteit van pasta begrijpen door het gewoon aan te raken. Chestas'ammosce' zei hij altijd als hij niet tevreden was en hij vergiste zich nooit.
P435 - vesuvio di Gragnano igp
Vesuvio di Gragnano IGP is het nieuwe 28 Pastai-formaat, geïnspireerd op de omhullende en imposante vorm van de Vesuvius, die met zijn profiel een van de mooiste baaien ter wereld symboliseert. Een perfect formaat voor rode ragù's, sauzen en vispasta's, en om je eigen creativiteit in de keuken te laten zien met creatieve en speelse smaakmakers! De vulkaanvormige pasta heeft de bijzonder eigenschap dat het heel veel saus vasthoudt. 

Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van Pasta del Gragnano IGP, bronskleurig getrokken om de sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden.

Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt.

Kooktijd: 7 minuten (al dente)
  • ambachtelijke product
  • 100% milieuvriendelijk en recyclebaar papier
Vesuvio is een korte, brons getrokken pasta uit Gragnano met IGP certificaat die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de Frentane heuvels.
​
​Inhoud: 500g per pak
  • volledig traceerbaar productieproces (QR-code)
  • praktische doseerdooshandig open- en sluitsysteem
  • geen pesticiden toegepast​
  • geeft zeer weinig zetmeel af​

Pasta kookadvies
Kooktijd: 8 minuten (al dente)

​Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta?

Voor elke 100g pasta is één liter water nodig

Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water?
Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water.

Wanneer moet het zout worden toegevoegd?
Zout vertraagt ​​het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe.

Welke pan gebruik je om de pasta te koken?
Het is het beste om een ​​vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel.

Wat zijn de kooktijden van de pasta?
Dit is  een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen.

Wat betekent het om de pasta te sauteren?
Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water.

Wat betekent het om opnieuw pasta te koken?
Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus.
wie is gennaro?
Op het eerste gezicht had Gennaro alles: de productie en verkoop van pasta ging goed, hij had een vrouw die van hem hield en een dochter die dol op hem was. Gennaro's probleem was gewoon zijn gezichtsvermogen. De echte pastamaker was toen blind als een vleermuis en het was zijn dochter Gemma die alle geheimen van het vak van hem had geërfd.
Alle behalve één. Ja, want er was één ding dat alleen Gennaro wist: de kwaliteit van pasta begrijpen door het gewoon aan te raken. Chestas'ammosce' zei hij altijd als hij niet tevreden was en hij vergiste zich nooit.
P907 - Tubetti Rigate di Gragnano igp
Dankzij hun buisvorm vangt de Tubetti Rigati di Gragnano IGP alle saus op. Aanbevolen in combinatie met peulvruchten, maar ook voor in soepen. Ook uitstekend in bereidingen op basis van venusschelpen en mosselen.

Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van Pasta del Gragnano IGP, bronskleurig getrokken om de sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden.

Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt.

Kooktijd: 8 minuten (al dente)
  • ambachtelijke product
  • 100% milieuvriendelijk en recyclebaar papier
Tubetti Rigati is een korte, brons getrokken pasta uit Gragnano met IGP certificaat die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de Frentane heuvels.
​
​Inhoud: 500g per pak
  • volledig traceerbaar productieproces (QR-code)
  • praktische doseerdooshandig open- en sluitsysteem
  • geen pesticiden toegepast​
  • geeft zeer weinig zetmeel af​

Pasta kookadvies
Kooktijd: 8 minuten (al dente)

​Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta?

Voor elke 100g pasta is één liter water nodig

Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water?
Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water.

Wanneer moet het zout worden toegevoegd?
Zout vertraagt ​​het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe.

Welke pan gebruik je om de pasta te koken?
Het is het beste om een ​​vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel.

Wat zijn de kooktijden van de pasta?
Dit is  een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen.

Wat betekent het om de pasta te sauteren?
Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water.

Wat betekent het om opnieuw pasta te koken?
Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus.
wie is sabatino?
Sabatino was een nederige boer. Het lot had hem een ​​klein stukje grond toevertrouwd net buiten Gragnano, eigendom van een Napolitaanse edelman die er weinig om gaf. Zo weinig, dat hij er op een dag helemaal mee stopte en Sabatino de eigenaar werd van dat stuk land. Eerst deed hij er tarwe in, daarna begon hij meer griesmeel te kopen om pasta te maken. Hij vroeg andere lokale pastamakers om hulp en had het geluk om van de besten te leren.
Uiteindelijk werd Sabatino in slechts een paar jaar tijd één van de meest populaire pastamakers in Gragnano. Hij had natuurlijk geluk, maar net als tarwe moet geluk worden gecultiveerd.
P895 - fusilletti di Gragnano igp
Met hun kenmerkende spiraalvorm danken ze hun naam aan de wereld van het weven. Ze passen goed bij vis- of vleesgerechten.

Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van Pasta del Gragnano IGP, bronskleurig getrokken om de sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden.

Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt.

Kooktijd: 8 minuten (al dente)
  • ambachtelijke product
  • 100% milieuvriendelijk en recyclebaar papier
Fusilletti is een korte, brons getrokken pasta uit Gragnano met IGP certificaat die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de Frentane heuvels.
​

​Inhoud: 500g per pak
  • volledig traceerbaar productieproces (QR-code)
  • praktische doseerdooshandig open- en sluitsysteem
  • geen pesticiden toegepast​
  • geeft zeer weinig zetmeel af​

28 namen, 28 gezichten, 28 molens: dit is 28Pastai.
Pasta kookadvies
Kooktijd: 8 minuten (al dente)

​Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta?

Voor elke 100g pasta is één liter water nodig

Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water?
Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water.

Wanneer moet het zout worden toegevoegd?
Zout vertraagt ​​het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe.

Welke pan gebruik je om de pasta te koken?
Het is het beste om een ​​vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel.

Wat zijn de kooktijden van de pasta?
Dit is  een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen.

Wat betekent het om de pasta te sauteren?
Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water.

Wat betekent het om opnieuw pasta te koken?
Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus.
wie is sabatino?
Sabatino was een eenvoudige boer. Het lot had hem een ​​klein stuk land toevertrouwd net buiten Gragnano, eigendom van een Napolitaanse edelman die er weinig om gaf. Zo weinig dat hij op een dag helemaal stopte en Sabatino de eigenaar werd van dat kleine stukje land.
Eerst deed hij er wat tarwe in, toen begon hij meer griesmeel te kopen om pasta te maken. Hij vroeg de andere lokale pastamakers om hulp en had het geluk om van de besten te leren. Uiteindelijk werd Sabatino in een paar jaar één van de meest populaire pastamakers in Gragnano.
Hij had natuurlijk geluk, maar net als bij tarwe moet geluk worden afgedwongen.
P003 - Penne rigate di Gragnano igp
Penne Rigate is één van de populairste korte pastaformaten onder Italianen. Ze behoren tot de 'Penne' familie, maar claimen graag hun eigenheid, de ene lijn na de andere.

Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van Pasta del Gragnano IGP, brons getrokken om sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden.

Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt.


Kooktijd: 8 minuten (al dente)
  • ambachtelijke product
  • 100% milieuvriendelijk en recyclebaar papier



Penne Rigate is een korte, brons getrokken pasta uit Gragnano met IGP certificaat die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de Frentane heuvels.
​

​Inhoud: 500g per pak
  • volledig traceerbaar productieproces (QR-code)
  • praktische doseerdooshandig open- en sluitsysteem
  • geen pesticiden toegepast​
  • geeft zeer weinig zetmeel af​

28Pastai - volkoren pasta
Afbeelding
volkoren pasta
volkoren linguine
groothandel volkoren pasta
Volkoren spaghetti uit Gragnano
Farro heeft een oorsprong die ver in de geschiedenis ligt. Met name Farro Dicocco (Triticum dicoccum), die 28Pastai met zorg en passie heeft geselecteerd, werd al in het zesde millennium voor Christus verbouwd in Egypte en werd vervolgens naar Italië geïmporteerd, precies op deze heuvels, waar het door de oude Romeinen werd verbouwd.
Nog steeds wordt deze spelt, net als toen, gepeld en gemalen op stenen, zodat de smaak en voedingswaarde behouden blijven. Farro di Cocco heeft een unieke smaak, anders dan alle andere pastasoorten die je ooit hebt geproefd. Het is aangenaam voor de tong en diep voor de neus, dankzij de onmiskenbare tonen van hazelnoot. Hierdoor is het een gezond en smakelijk alternatief waarmee je kunt experimenteren met nieuwe recepten die authentieke grondstoffen en pure smaken versterken.
Een pasta die ook nog eens goed is voor je gezondheid dankzij de vele gunstige eigenschappen: hoog eiwitgehalte, bron van verteerbare vezels, essentiële aminozuren, vitamines (vitamine A, thiamine B1, riboflavine B2 en niacine B3) en mineralen, zoals ijzer, fosfor en kalium. Een pastasoort die uiteraard ook zeer goed verteerbaar is, gezien de betere glycemische index dan durumtarwe, de uitgebalanceerde hoeveelheid eiwitten en het lage vet- en caloriegehalte.
BESTEL italiaanse pasta
Vertical Divider

Pasta groothandel Nederland

Voor 28Pastai is CiaoHelena de pasta groothandel in Nederland. Misschien wel de lekkerste pasta die er is, zonder pesticiden.

De pasta is leverbaar in alle bekende formaten en is verpakt in handige doseer- en afsluitbare dozen. 

Groothandel Italiaanse pasta

28Pastai maakt een pasta die volledig traceerbaar is. Van de tarwevelden tot en met de droogtijd en -temperatuur. De pasta van 28Pastai is geschikt voor de thuiskok, maar zeker ook voor de meest veeleisende koker. 

CiaoHelena is hiermee jouw groothandel voor Italiaanse pasta.
​Word ook 
klant van CiaoHelena en kies voor deze prachtige producten in jouw winkel.
+31(0)6 14 62 99 91
© 2015-2025. ALL RIGHTS RESERVED - CiaoHelena
Afbeelding