28Pastai, Italiaanse pasta
Gevestigd in het Zuid-Italiaanse Gragnano; elke plaats heeft zijn waarde en voor de hele wereld betekent Gragnano pasta. De combinatie van water, tarwe en wind heeft de pastatraditie doen ontstaan. 28Pastai streeft dagelijks naar innovatie en verrijking van het traditionele recept om te komen tot de beste pasta in de wereld. Een pasta die niet alleen geschikt is voor de thuiskok, maar zeker ook voor de meest veeleisende professionele koker die moderne kooktechnieken gebruikt.
Deze pasta heeft geen pesticiden
In de vallei van de molens in Gragnano was er een moment dat twee werelden in evenwicht waren. Er waren 28 molens en ook 28 pastafabrieken. Dat exacte moment inspireerde het bedrijf in de naam 28Pastai, oftwel 28Pastamakers. Het is via hun gezichten, hun namen en hun verhalen waar de pasta uit voortkomt.
De tarwe die wordt toegepast is een zorgvuldige selectie van de beste Italiaanse harde tarwe die groeit langs de centrale Adriatische kuststreek tussen Abruzzo en Molise. Door de zachte afwisseling van zee- en landbriesjes en de matigende invloed van de zee maken dat deze hoogwaardige tarwe geen pesticiden nodig heeft. De pasta overstijgt daardoor in kwaliteit de biologische varianten.
De verpakkingen van 28Pastai zijn 100% milieuvriendelijk en er wordt uitsluitend recyclebaar papier gebruikt. De dozen hebben een praktische dosering en zijn voorzien van een handig open- en sluitsysteem.
Traceerbaar via QR-code
Wat deze pasta en verpakking het meest bijzonder maakt is de QR-code die onder op de doos staat. Elke doos met pasta is op deze manier traceerbaar; de locatie van de velden waar de tarwe vandaan komt, de teeltvelden en je ontdekt bij welke temperatuur en gedurende hoeveel uur de specifieke partij pasta is gedroogd. 28Pastai biedt maximale transparantie en is de eerste pastaleverancier die gebruik maakt van deze blockchain technologie.
Maar bovenal: de ambachtelijke pasta van 28Pastai behoort tot de lekkerste ter wereld!
>>het verleden en heden van 28Pastai
In de vallei van de molens in Gragnano was er een moment dat twee werelden in evenwicht waren. Er waren 28 molens en ook 28 pastafabrieken. Dat exacte moment inspireerde het bedrijf in de naam 28Pastai, oftwel 28Pastamakers. Het is via hun gezichten, hun namen en hun verhalen waar de pasta uit voortkomt.
De tarwe die wordt toegepast is een zorgvuldige selectie van de beste Italiaanse harde tarwe die groeit langs de centrale Adriatische kuststreek tussen Abruzzo en Molise. Door de zachte afwisseling van zee- en landbriesjes en de matigende invloed van de zee maken dat deze hoogwaardige tarwe geen pesticiden nodig heeft. De pasta overstijgt daardoor in kwaliteit de biologische varianten.
De verpakkingen van 28Pastai zijn 100% milieuvriendelijk en er wordt uitsluitend recyclebaar papier gebruikt. De dozen hebben een praktische dosering en zijn voorzien van een handig open- en sluitsysteem.
Traceerbaar via QR-code
Wat deze pasta en verpakking het meest bijzonder maakt is de QR-code die onder op de doos staat. Elke doos met pasta is op deze manier traceerbaar; de locatie van de velden waar de tarwe vandaan komt, de teeltvelden en je ontdekt bij welke temperatuur en gedurende hoeveel uur de specifieke partij pasta is gedroogd. 28Pastai biedt maximale transparantie en is de eerste pastaleverancier die gebruik maakt van deze blockchain technologie.
Maar bovenal: de ambachtelijke pasta van 28Pastai behoort tot de lekkerste ter wereld!
>>het verleden en heden van 28Pastai
Pasta kookadvies
Kooktijd: 9 minuten (al dente) Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta? Voor elke 100g pasta is één liter water nodig Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water? Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water. Wanneer moet het zout worden toegevoegd? Zout vertraagt het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe. Welke pan gebruik je om de pasta te koken? Het is het beste om een vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel. Wat zijn de kooktijden van de pasta? Dit is een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen. Wat betekent het om de pasta te sauteren? Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water. Wat betekent het om opnieuw pasta te koken? Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus. wie is rino?
Rino was al op jonge leeftijd naar de winkel gegaan. Hij wilde heel graag pastamaker worden, maar hij was er absoluut hopeloos in. Hij had de tarwe, het meel en het water verkeerd, hij wist niet hoe hij het moest drogen en hij verwisselde altijd de bestellingen. Na een woedende ruzie met Peppone verliet hij Gragnano. Maar net als de wind keerde hij een paar jaar later op een herfstavond terug. Hij was echter niet meer dezelfde: hij kende elk geheim van meel, had nieuwe bronnen ontdekt en kon vertellen hoe droog het was zonder zelfs maar naar het deeg te kijken. Hij werd al snel de legende van alle Gragnano-pastamakers. En net zoals hij terugkwam, verdween hij op een herfstavond, niemand weet waarheen, en liet alleen de mythe achter zich. |
Spaghetti alla chitarra di Gragnano igp
Duizend jaar geschiedenis voor een pastasoort die nooit veroudert. Spaghetti brengt een volledig Italiaanse smaak en goed humeur op tafel, en het is geen toeval dat het het formaat is dat in Italië altijd bovenaan het podium staat. Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van de Pasta del Gragnano IGP, brons getrokken om sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden. Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt. Kooktijd: 13 minuten (al dente)
Deze spaghetti alla chitarra dankt de naam aan het fijnsnarige apparaatje waarmee de pasta wordt gemaakt. Spaghetti alla chitarra is vergelijkbaar met de 'normale' spaghetti, maar heeft een vierkante doorsnede. Het is een lange, brons getrokken pasta van Gragnano IGP die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de heuvels van Frentane.
Inhoud: 500g per pak
|
De pasta van 28Pastai: hier komt het vandaan, zo wordt het gemaakt.
Pasta kookadvies
Kooktijd: 10 minuten (al dente) Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta? Voor elke 100g pasta is één liter water nodig Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water? Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water. Wanneer moet het zout worden toegevoegd? Zout vertraagt het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe. Welke pan gebruik je om de pasta te koken? Het is het beste om een vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel. Wat zijn de kooktijden van de pasta? Dit is een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen. Wat betekent het om de pasta te sauteren? Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water. Wat betekent het om opnieuw pasta te koken? Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus. wie is EMIDIO?
Elke avond liep Emidio op dezelfde tijd onder Maria's raam door. Elke avond, op dezelfde tijd, keek Maria naar buiten. Zij was de dochter van een wijnboer in Via S. Marco, hij was een wees die bij zijn grootvader woonde. Ze kenden elkaar al sinds ze kinderen waren en speelden tussen de pasta die op de Corso Sancio te drogen lag. Maar de oude wijnboer wilde er niets van weten. En dus, om Maria te ontmoeten, begon Emidio te werken als leerling-pastamaker in een kleine pastafabriek naast de wijnwinkel, en hij was er ook goed in. En dus ging Maria elke ochtend op dezelfde tijd naar haar vader. Elke dag, op hetzelfde tijdstip, keek Emidio naar buiten. Uiteindelijk liet de wijnboer de twee trouwen en liet hij de liefde zijn gang gaan bij een glas wijn en een bord pasta. |
P796 - Fettuce di Gragnano igp
Fettucce di Gragnano IGP is iets breder dan de klassieke Linguine, en wordt zo genoemd omdat ze op stroken stof lijken. En als de stof de pasta is... dan is de jurk appetijtelijk! Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van Pasta del Gragnano IGP, brons getrokken om sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden. Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt. Kooktijd: 10 minuten (al dente)
Fettuce is een lange, brons getrokken pasta uit Gragnano met IGP certificaat die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de heuvels van Frentane.
Inhoud: 500g per pak
|
Pasta kookadvies
Kooktijd: 11 minuten (al dente) Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta? Voor elke 100g pasta is één liter water nodig Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water? Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water. Wanneer moet het zout worden toegevoegd? Zout vertraagt het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe. Welke pan gebruik je om de pasta te koken? Het is het beste om een vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel. Wat zijn de kooktijden van de pasta? Dit is een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen. Wat betekent het om de pasta te sauteren? Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water. Wat betekent het om opnieuw pasta te koken? Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus. wie is Giggino
U' strunzille 'e via Roma, zoals de pastamakers uit de buurt hem noemden. Giggino was als kind een duivel geweest en vond het leuk om macaroni te stelen om als erwtenschieters te gebruiken. Zijn ouders waren wanhopig. Op een dag ontmoette hij echter Anna, de dochter van Tore l'Africano, één van de meest opvliegende pastamakers op straat. Het kan de ontmoeting met haar ogen zijn geweest of de ontmoeting met zijn vingers, maar Giggino begon zichzelf Luigi te noemen en deed er alles aan om door de Afrikaan te worden aangenomen. In het begin was het niet gemakkelijk, maar na verloop van tijd bleek hij erg goed te zijn, zozeer zelfs dat zijn schoonvader, Tore, die op leeftijd werd, hem vaak 'E vire u' strunzille!' noemde. |
P505 - bucatini di Gragnano igp
Ze hebben de grootte gemeen met lange pasta en het centrale gat gemeen met korte pasta. Ze danken hun oorsprong aan Sicilië, hun wijdverbreide gebruik in het zuiden van Italië en hun grote bekendheid aan de Romeinse Matriciana-saus. Een Italiaans juweel! Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van Pasta del Gragnano IGP, brons getrokken om sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden. Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt. Kooktijd: 11 minuten (al dente)
Bucatini is een lange, brons getrokken pasta uit Gragnano met IGP certificaat die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de heuvels van Frentane.
Inhoud: 500g per pak
|
Pasta kookadvies
Kooktijd: 9 minuten (al dente) Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta? Voor elke 100g pasta is één liter water nodig Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water? Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water. Wanneer moet het zout worden toegevoegd? Zout vertraagt het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe. Welke pan gebruik je om de pasta te koken? Het is het beste om een vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel. Wat zijn de kooktijden van de pasta? Dit is een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen. Wat betekent het om de pasta te sauteren? Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water. Wat betekent het om opnieuw pasta te koken? Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus. wie is antonio?
Tegenwoordig herinnert bijna niemand zich Tonino (zoals Antonio werd genoemd), of Mast 'e Farina zoals de anderen in de stad hem noemden, in een tijd zo ver dat zelfs het Vernotico-water hem niet meer herinnert. Voordat hij pastamaker werd, had hij een molen, één van de kleinste, die hij van zijn grootvader had geërfd, samen met een muilezel en weinig anders. Meer dan anderen was Tonino een meester in tarwe: hij ging bijna nooit naar Piazza Trivione om griesmeel te kopen, hij kende alle velden in de omgeving en de boeren die ze verbouwden, hij wist de tijd af te lezen en hij kende de gewassen. Elke dag, en tot laat in de nacht, maalde, selecteerde en mengde hij. Hij was op zoek naar de perfecte mix. En wie weet, misschien heeft hij het zelfs gevonden. |
P208 - Spaghetti di Gragnano igp
Duizend jaar geschiedenis voor een pastasoort die nooit veroudert. Spaghetti brengt een volledig Italiaanse smaak en goed humeur op tafel, en het is geen toeval dat het het formaat is dat in Italië altijd bovenaan het podium staat. Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van de Pasta del Gragnano IGP, brons getrokken om sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden. Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt. Kooktijd: 9 minuten (al dente)
Deze spaghetti is een lange, brons getrokken pasta van Gragnano IGP die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de heuvels van Frentane.
Inhoud: 500g per pak
|
Pasta kookadvies
Kooktijd: 9 minuten (al dente) Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta? Voor elke 100g pasta is één liter water nodig Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water? Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water. Wanneer moet het zout worden toegevoegd? Zout vertraagt het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe. Welke pan gebruik je om de pasta te koken? Het is het beste om een vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel. Wat zijn de kooktijden van de pasta? Dit is een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen. Wat betekent het om de pasta te sauteren? Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water. Wat betekent het om opnieuw pasta te koken? Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus. wie is emidio?
Elke avond liep Emidio op dezelfde tijd onder Maria's raam door. Elke avond, op dezelfde tijd, keek Maria naar buiten. Zij was de dochter van een wijnboer in Via S. Marco, hij was een wees die bij zijn grootvader woonde. Ze kenden elkaar al sinds ze kinderen waren en speelden tussen de pasta die op de Corso Sancio te drogen lag. Maar de oude wijnboer wilde er niets van weten. En dus, om Maria te ontmoeten, begon Emidio te werken als leerling-pastamaker in een kleine pastafabriek naast de wijnwinkel, en hij was er ook goed in. En dus ging Maria elke ochtend op dezelfde tijd naar haar vader. Elke dag, op hetzelfde tijdstip, keek Emidio naar buiten. Uiteindelijk liet de wijnboer de twee trouwen en liet hij de liefde zijn gang gaan bij een glas wijn en een bord pasta. |
P406 - linguine di Gragnano igp
Linguine ontstond in Genua in combinatie met pesto en verspreidde zich daarna over heel Italië. Door hun vorm passen ze uitstekend bij sauzen of specerijen op basis van vis. Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van Pasta del Gragnano IGP, brons getrokken om sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden. Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt. Kooktijd: 9 minuten (al dente)
Linguine is een lange, brons getrokken pasta uit Gragnano met IGP certificaat die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de heuvels van Frentane.
Inhoud: 500g per pak
Recept tip: Linguine met eekhoorntjesbrood en worst >> Award 'top italian food 2023'
Onlangs is de linguine van 28Pastai bekroond met een award van het gerenommeerde Gambero Rosso. De linguine is verkozen tot 'TOP ITALIAN FOOD 2023'. Een bijzonder prestigieuze prijs voor uiteraard een zeer bijzondere pasta. Gambero Rosso Gambero Rosso is de naam van één van de meest prestigieuze voedsel- en wijngidsen in Italië, die jaarlijks door het bedrijf wordt uitgegeven. De Gambero Rosso-gids bevat beoordelingen van restaurants, wijnbars, voedsel en wijnmakerijen in heel Italië, met de nadruk op hoogwaardige en traditionele gerechten. Voedselmerken, restaurants en wijnhuizen die hoge beoordelingen krijgen van Gambero Rosso worden vaak beschouwd als één van de beste in Italië, en de gids wordt alom gerespecteerd binnen de voedings- en wijnindustrie. Naast de gids geeft Gambero Rosso ook een tijdschrift uit, organiseert eet- en wijnevenementen en biedt educatieve programma's voor diegenen die meer willen weten over de Italiaanse keuken en wijn. |
Pasta kookadvies
Kooktijd: 14 minuten (al dente) Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta? Voor elke 100g pasta is één liter water nodig Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water? Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water. Wanneer moet het zout worden toegevoegd? Zout vertraagt het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe. Welke pan gebruik je om de pasta te koken? Het is het beste om een vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel. Wat zijn de kooktijden van de pasta? Dit is een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen. Wat betekent het om de pasta te sauteren? Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water. Wat betekent het om opnieuw pasta te koken? Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus. wie is angelo?
Angelo was een nieuwsgierig persoon en een curieus persoon. Hij experimenteerde graag met meel, droogtijden en matrijzen. Heel anders dan Petruccio, die niet ver weg een winkel had, was hij altijd vriendelijk en gereserveerd. Maar als hij 's avonds na een dag hard werken het glas moest heffen voor een toost, hield hij zich niet in. Angela, die iedereen Angelo noemde vanwege haar grote lieflijkheid, had het klooster moeten binnengaan, zo had haar vader besloten. Er waren ruzies en lange gezichten geweest, maar Angela was als kind verliefd geworden op de geur van pasta en liefde overwint, zoals we weten, alles. |
P105 - Mezzi paccheri lisci di Gragnano igp
De Mezzi Paccheri Lisci di Gragnano is de verkleinde versie van de klassieke Paccheri, het symbool van Gragnano Pasta. Gekruid of gevuld, ze weten altijd iedereen te betoveren. Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van Pasta del Gragnano IGP, brons getrokken om sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden. Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt. Kooktijd: 14 minuten (al dente)
Mezzi Paccheri Lisci is een korte, brons getrokken pasta uit Gragnano met IGP certificaat die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de heuvels van Frentane.
Inhoud: 500g per pak
|
Pasta kookadvies
Kooktijd: 14 minuten (al dente) Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta? Voor elke 100g pasta is één liter water nodig Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water? Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water. Wanneer moet het zout worden toegevoegd? Zout vertraagt het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe. Welke pan gebruik je om de pasta te koken? Het is het beste om een vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel. Wat zijn de kooktijden van de pasta? Dit is een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen. Wat betekent het om de pasta te sauteren? Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water. Wat betekent het om opnieuw pasta te koken? Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus. wie is ciro?
Eén van de eerste pastamakers was Ciro. Iedereen noemde hem Petruchio omdat hij zo hard was als een molensteen. Elke ochtend werd hij voor zonsopgang wakker en pikte hij één voor één de drie of vier jongens op die hij in zijn winkel had werken. Hij haalde ze zelf uit bed en als er een hulpmiddel nodig was, was hij altijd bij de hand. Het was moeilijk om met hem samen te werken, de uren waren eindeloos, de vermoeidheid deed zich goed voelen en de werkdag was vermoeiend. Maar velen hoopten met hem samen te werken. Waarom? Hij zag in één oogopslag hoe droog de pasta was, of hij klaar was of meer tijd nodig had, of 'e nata vutatar'aria' zoals hij het noemde. |
P303 - paccheri rigate di Gragnano igp
De Paccheri Rigati di Gragnano IGP, van de Paccheri-familie, is een symbool van de Gragnano-traditie. Ze wordt verkregen met 100% Italiaans griesmeel van durumtarwe uit de heuvels van Frentane, tussen Abruzzo en Molise. Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van Pasta del Gragnano IGP, brons getrokken om sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden. Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt. Kooktijd: 14 minuten (al dente)
Paccheri Rigate is een korte, brons getrokken pasta uit Gragnano met IGP certificaat die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de heuvels van Frentane.
Inhoud: 500g per pak
|
Pasta kookadvies
Kooktijd: 13 minuten (al dente) Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta? Voor elke 100g pasta is één liter water nodig Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water? Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water. Wanneer moet het zout worden toegevoegd? Zout vertraagt het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe. Welke pan gebruik je om de pasta te koken? Het is het beste om een vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel. Wat zijn de kooktijden van de pasta? Dit is een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen. Wat betekent het om de pasta te sauteren? Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water. Wat betekent het om opnieuw pasta te koken? Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus. wie is ciro?
Eén van de eerste pastamakers was Ciro. Iedereen noemde hem Petruchio omdat hij zo hard was als een molensteen. Elke ochtend werd hij voor zonsopgang wakker en pikte hij één voor één de drie of vier jongens op die hij in zijn winkel had werken. Hij haalde ze zelf uit bed en als er een hulpmiddel nodig was, was hij altijd bij de hand. Het was moeilijk om met hem samen te werken, de uren waren eindeloos, de vermoeidheid deed zich goed voelen en de werkdag was vermoeiend. Maar velen hoopten met hem samen te werken. Waarom? Hij zag in één oogopslag hoe droog de pasta was, of hij klaar was of meer tijd nodig had, of 'e nata vutatar'aria' zoals hij het noemde. |
P204 - calamarata di Gragnano igp
Het is ontstaan in de Napolitaanse traditie, maar verspreidde zich al snel over heel Italië. De naam is te danken aan zijn vorm, die doet denken aan inktvisringen die worden gebruikt in gemengde gebakken vis. Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van Pasta del Gragnano IGP, brons getrokken om sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden. Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt. Kooktijd: 13 minuten (al dente)
Calamarata is een korte, brons getrokken pasta uit Gragnano met IGP certificaat die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de heuvels van Frentane.
Inhoud: 500g per pak
|
28Pastai maakt hun pasta van de mooiste granen en het beste water.
Pasta kookadvies
Kooktijd: 8 minuten (al dente) Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta? Voor elke 100g pasta is één liter water nodig Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water? Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water. Wanneer moet het zout worden toegevoegd? Zout vertraagt het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe. Welke pan gebruik je om de pasta te koken? Het is het beste om een vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel. Wat zijn de kooktijden van de pasta? Dit is een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen. Wat betekent het om de pasta te sauteren? Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water. Wat betekent het om opnieuw pasta te koken? Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus. wie is nicola?
Nicola was een bandiet, een hele taaie. Met drie anderen had hij een kleine bende gevormd, die zichzelf 'de vier kastelen' noemden, ze vielen aan in een gebied tussen de kastelen van Pino, Lettere, Pimonte en Gragnano. Op een nacht kreeg hij echter een duw in de rug onder de Napoleontische boog. Hij kende de hand goed, maar hij zei niets en veranderde zijn leven. Hij begon pastamaker te worden bij een oom van zijn moeder. En hij ontdekte dat hij goed was, maar dan ook echt goed. Zijn specialiteit was tekenen. Jarenlang messen slijpen had hem geleerd metaal te bewerken en ermee te doen wat hij wilde. En hij wilde gewoon pasta maken. |
P300 - Rigatoni di Gragnano igp
Iconisch formaat uit de hoofdstad. Rigatoni, groot van formaat voor royale sauzen, is een van de meest synonieme pastasoorten in heel Italië, maar de echte liefhebbers zijn de zuiderlingen. Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van Pasta del Gragnano IGP, brons getrokken om sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden. Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt. Kooktijd: 8 minuten (al dente)
Rigatoni is een korte, brons getrokken pasta uit Gragnano met IGP certificaat die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de heuvels van Frentane.
Inhoud: 500g per pak
Recept tip: Rigatoni met boter en ansjovis >> |
Pasta kookadvies
Kooktijd: 8 minuten (al dente) Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta? Voor elke 100g pasta is één liter water nodig Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water? Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water. Wanneer moet het zout worden toegevoegd? Zout vertraagt het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe. Welke pan gebruik je om de pasta te koken? Het is het beste om een vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel. Wat zijn de kooktijden van de pasta? Dit is een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen. Wat betekent het om de pasta te sauteren? Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water. Wat betekent het om opnieuw pasta te koken? Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus. wie is gennaro?
Op het eerste gezicht had Gennaro alles: de productie en verkoop van pasta ging goed, hij had een vrouw die van hem hield en een dochter die dol op hem was. Gennaro's probleem was gewoon zijn gezichtsvermogen. De echte pastamaker was toen blind als een vleermuis en het was zijn dochter Gemma die alle geheimen van het vak van hem had geërfd. Alle behalve één. Ja, want er was één ding dat alleen Gennaro wist: de kwaliteit van pasta begrijpen door het gewoon aan te raken. Chestas'ammosce' zei hij altijd als hij niet tevreden was en hij vergiste zich nooit. |
P907 - Tubetti Rigate di Gragnano igp
Dankzij hun buisvorm vangt de Tubetti Rigati di Gragnano IGP alle saus op. Aanbevolen in combinatie met peulvruchten, maar ook voor in soepen. Ook uitstekend in bereidingen op basis van venusschelpen en mosselen. Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van Pasta del Gragnano IGP, bronskleurig getrokken om de sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden. Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt. Kooktijd: 8 minuten (al dente)
Casareccia is een korte, brons getrokken pasta uit Gragnano met IGP certificaat die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de Frentane heuvels.
Inhoud: 500g per pak
|
Pasta kookadvies
Kooktijd: 10 minuten (al dente) Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta? Voor elke 100g pasta is één liter water nodig Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water? Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water. Wanneer moet het zout worden toegevoegd? Zout vertraagt het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe. Welke pan gebruik je om de pasta te koken? Het is het beste om een vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel. Wat zijn de kooktijden van de pasta? Dit is een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen. Wat betekent het om de pasta te sauteren? Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water. Wat betekent het om opnieuw pasta te koken? Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus. wie is Carmine?
Ook al was hij pastamaker in Gragnano en ging hij elke dag griesmeel van durumtarwe kopen op Piazza Trivione, Carmine kwam niet uit Gragnano. Iemand zei dat hij Napels moest ontvluchten vanwege een misgelopen steekpartij, iemand anders noemde een vrouw. Maar vaak ligt de waarheid ergens in het midden en nog vaker zit er meer achter het verhaal. De waarheid was dat Carmine moest vluchten voor de liefde, maar zijn liefde heette Tonino, zoon van een bekende dokter in de omgeving van Vomero. Elke avond streelde hij langzaam die ruwe matrijzen als een gezicht en tijdens het koken stopte hij pasta en herinneringen in de pot. |
|