CiaoHelena
  • Home
  • Merken
    • Venchi 1878 >
      • Paaschocolade
      • Pralines verpakt
      • Pralines onverpakt
      • Chocoladerepen
      • Chocoladegeschenken en overige chocolade
      • Chocolade -70pct suiker
      • I Love chocolade
    • Antica Torroneria Piemontese >
      • Paas chocoladetruffels
      • Chocoladetruffels
      • Chocoladetruffel geschenkdozen
      • Pralines
      • Chocoladegeschenken en koekjes
      • Nougat
    • Paoletti >
      • Frisdrankjes
    • La Via del Tè >
      • Italiaanse thee >
        • Losse thee in blikjes
        • Losse thee in hersluitbare zakjes
        • Theezakjes
        • Losse thee per kg
        • Matcha thee en accessoires
      • Italiaanse thee, geschenkdozen
      • Thee accessoires
      • Thee bewaarblikken
      • Theemokken, koppen en glazen
      • Theepotten en theeserviezen
      • Theeserviezen, Oosters
    • Marabissi Pasticceria >
      • Colomba, paasbrood
      • Italiaanse koekjes
      • Italiaanse koekjes in blik
      • Italiaanse koekjes in geschenkdoos
      • Panforte en Torta di Siena
      • Il Santo dessertwijn
    • Olio Lamantea >
      • Extra vergine olijfolie
      • Extra vergine olijfolie met smaak
      • Extra vergine olijfolie keramiek flessen
      • Delicatessen uit Puglia
    • 28Pastai >
      • Pasta
  • Over CiaoHelena
    • Contact
    • Inspiratie, sfeer en recepten
    • Nieuws
    • Over CiaoHelena
  • Klant worden
  • Mijn Account
  • Home
  • Merken
    • Venchi 1878 >
      • Paaschocolade
      • Pralines verpakt
      • Pralines onverpakt
      • Chocoladerepen
      • Chocoladegeschenken en overige chocolade
      • Chocolade -70pct suiker
      • I Love chocolade
    • Antica Torroneria Piemontese >
      • Paas chocoladetruffels
      • Chocoladetruffels
      • Chocoladetruffel geschenkdozen
      • Pralines
      • Chocoladegeschenken en koekjes
      • Nougat
    • Paoletti >
      • Frisdrankjes
    • La Via del Tè >
      • Italiaanse thee >
        • Losse thee in blikjes
        • Losse thee in hersluitbare zakjes
        • Theezakjes
        • Losse thee per kg
        • Matcha thee en accessoires
      • Italiaanse thee, geschenkdozen
      • Thee accessoires
      • Thee bewaarblikken
      • Theemokken, koppen en glazen
      • Theepotten en theeserviezen
      • Theeserviezen, Oosters
    • Marabissi Pasticceria >
      • Colomba, paasbrood
      • Italiaanse koekjes
      • Italiaanse koekjes in blik
      • Italiaanse koekjes in geschenkdoos
      • Panforte en Torta di Siena
      • Il Santo dessertwijn
    • Olio Lamantea >
      • Extra vergine olijfolie
      • Extra vergine olijfolie met smaak
      • Extra vergine olijfolie keramiek flessen
      • Delicatessen uit Puglia
    • 28Pastai >
      • Pasta
  • Over CiaoHelena
    • Contact
    • Inspiratie, sfeer en recepten
    • Nieuws
    • Over CiaoHelena
  • Klant worden
  • Mijn Account
Search by typing & pressing enter

YOUR CART

28Pastai, Italiaanse pasta

Gevestigd in het Zuid-Italiaanse Gragnano; elke plaats heeft zijn waarde en voor de hele wereld betekent Gragnano pasta. De combinatie van water, tarwe en wind heeft de pastatraditie doen ontstaan. 28Pastai streeft dagelijks naar innovatie en verrijking van het traditionele recept om te komen tot de beste pasta in de wereld. Een pasta die niet alleen geschikt is voor de thuiskok, maar zeker ook voor de meest veeleisende professionele koker die moderne kooktechnieken gebruikt.
In de vallei van de molens in Gragnano was er een moment dat twee werelden in evenwicht waren. Er waren 28 molens en ook 28 pastafabrieken. Dat exacte moment inspireerde het bedrijf in de naam 28Pastai, oftwel 28Pastamakers. Het is via hun gezichten, hun namen en hun verhalen waar de pasta uit voortkomt. 
De tarwe die wordt toegepast is een zorgvuldige selectie van de beste Italiaanse harde tarwe die groeit langs de centrale Adriatische kuststreek tussen Abruzzo en Molise. Door de zachte afwisseling van zee- en landbriesjes en de matigende invloed van de zee maken dat deze hoogwaardige tarwe geen pesticiden nodig heeft. 
De verpakkingen van 28Pastai zijn 100% milieuvriendelijk en er wordt uitsluitend recyclebaar papier gebruikt. De dozen hebben een praktische dosering en zijn voorzien van een handig open- en sluitsysteem. Maar wat de pasta en verpakking het meest bijzonder maakt is de QR-code die onder op de doos staat. Elke doos met pasta is op deze manier traceerbaar; de locatie van de velden waar de tarwe vandaan komt, de teeltvelden en je ontdekt bij welke temperatuur en gedurende hoeveel uur de specifieke partij pasta is gedroogd. 28Pastai biedt maximale transparantie en is de eerste pastaleverancier die gebruik maakt van deze blockchain technologie. 
Maar bovenal: de ambachtelijke pasta van 28Pastai behoort tot de lekkerste ter wereld!
​
>lees hier meer over 28Pastai​
wil je weten of producten in voorraad zijn of de levertijd zien, check dan in op je account

28Pastai - Bucatini di Gragnano IGP

groothandel italiaanse bucatini
28Pastai - Bucatini di Gragnano IGP
pasta groothandel nederland
groothandel italiaanse bucatini
groothandel pasta
pasta groothandel nederland
P505 - bucatini di Gragnano igp
Ze hebben de grootte gemeen met lange pasta en het centrale gat gemeen met korte pasta. Ze danken hun oorsprong aan Sicilië, hun wijdverbreide gebruik in het zuiden van Italië en hun grote bekendheid aan de Romeinse Matriciana-saus. Een Italiaans juweel!

Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van Pasta del Gragnano IGP, brons getrokken om sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden.

Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt.

Kooktijd: 11 minuten (al dente)
​
  • ambachtelijke product
  • 100% milieuvriendelijk en recyclebaar papier
Bucatini is een lange, brons getrokken pasta uit Gragnano met IGP certificaat die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de heuvels van Frentane.
​

​Inhoud: 500g per pak
Besteleenheid: 12 pakken per soort

Adv.verkoopprijs: € 7,50 per pak, incl. 9% btw
  • volledig traceerbaar productieproces (QR-code)
  • praktische doseerdooshandig open- en sluitsysteem
  • geen pesticiden toegepast​
  • geeft zeer weinig zetmeel af​
Pasta kookadvies
Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta?
Voor elke 100g pasta is één liter water nodig

Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water?
Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water.

Wanneer moet het zout worden toegevoegd?
Zout vertraagt ​​het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe.

Welke pan gebruik je om de pasta te koken?
Het is het beste om een ​​vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel.

Wat zijn de kooktijden van de pasta?
Dit is  een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen.

Wat betekent het om de pasta te sauteren?
Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water.

Wat betekent het om opnieuw pasta te koken?
Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus.

wie is Giggino
U' strunzille 'e via Roma, zoals de pastamakers uit de buurt hem noemden. Giggino was als kind een duivel geweest en vond het leuk om macaroni te stelen om als erwtenschieters te gebruiken. Zijn ouders waren wanhopig.
Op een dag ontmoette hij echter Anna, de dochter van Tore l'Africano, één van de meest opvliegende pastamakers op straat. Het kan de ontmoeting met haar ogen zijn geweest of de ontmoeting met zijn vingers, maar Giggino begon zichzelf Luigi te noemen en deed er alles aan om door de Afrikaan te worden aangenomen. In het begin was het niet gemakkelijk, maar na verloop van tijd bleek hij erg goed te zijn, zozeer zelfs dat zijn schoonvader, Tore, die op leeftijd werd, hem vaak 'E vire u' strunzille!' noemde.


28Pastai - Spaghetti di Gragnano IGP

groothandel italiaanse spaghetti
28Pastai - Spaghetti di Gragnano IGP
pasta groothandel nederland
groothandel italiaanse spaghetti
groothandel spaghetti
spaghetti groothandel nederland
P208 - Spaghetti di Gragnano igp
Duizend jaar geschiedenis voor een pastasoort die nooit veroudert. Spaghetti brengt een volledig Italiaanse smaak en goed humeur op tafel, en het is geen toeval dat het het formaat is dat in Italië altijd bovenaan het podium staat.

Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van de Pasta del Gragnano IGP, brons getrokken om sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden.

Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt.

Kooktijd: 9 minuten (al dente)
​
  • ambachtelijke product
  • 100% milieuvriendelijk en recyclebaar papier
Deze spaghetti is een lange, brons getrokken pasta van Gragnano IGP die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de heuvels van Frentane.
​

​Inhoud: 500g per pak
Besteleenheid: 12 pakken per soort

Adv.verkoopprijs: € 7,50 per pak, incl. 9% btw
  • volledig traceerbaar productieproces (QR-code)
  • praktische doseerdooshandig open- en sluitsysteem
  • geen pesticiden toegepast​
  • geeft zeer weinig zetmeel af​
Pasta kookadvies
Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta?
Voor elke 100g pasta is één liter water nodig

Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water?
Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water.

Wanneer moet het zout worden toegevoegd?
Zout vertraagt ​​het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe.

Welke pan gebruik je om de pasta te koken?
Het is het beste om een ​​vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel.

Wat zijn de kooktijden van de pasta?
Dit is  een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen.

Wat betekent het om de pasta te sauteren?
Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water.

Wat betekent het om opnieuw pasta te koken?
Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus.

wie is antonio?
Tegenwoordig herinnert bijna niemand zich Tonino (zoals Antonio werd genoemd), of Mast 'e Farina zoals de anderen in de stad hem noemden, in een tijd zo ver dat zelfs het Vernotico-water hem niet meer herinnert.
Voordat hij pastamaker werd, had hij een molen, één van de kleinste, die hij van zijn grootvader had geërfd, samen met een muilezel en weinig anders. Meer dan anderen was Tonino een meester in tarwe: hij ging bijna nooit naar Piazza Trivione om griesmeel te kopen, hij kende alle velden in de omgeving en de boeren die ze verbouwden, hij wist de tijd af te lezen en hij kende de gewassen. Elke dag, en tot laat in de nacht, maalde, selecteerde en mengde hij. Hij was op zoek naar de perfecte mix.
En wie weet, misschien heeft hij het zelfs gevonden.

28Pastai - Linguine di Gragnano IGP

groothandel linguine pasta
28Pastai - Linguine di Gragnano IGP
italiaanse pasta groothandel
nederlandse groothandel pasta
groothandel linguine pasta
P406 - linguine di Gragnano igp
Linguine ontstond in Genua in combinatie met pesto en verspreidde zich daarna over heel Italië. Door hun vorm passen ze uitstekend bij sauzen of specerijen op basis van vis.

Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van Pasta del Gragnano IGP, brons getrokken om sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden.

Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt.

Kooktijd: 9 minuten (al dente)
  • ambachtelijke product
  • 100% milieuvriendelijk en recyclebaar papier

Linguine is een lange, brons getrokken pasta uit Gragnano met IGP certificaat die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de heuvels van Frentane.
​
​Inhoud: 500g per pak
Besteleenheid: 12 pakken per soort

Adv.verkoopprijs: € 7,50 per pak, incl. 9% btw
  • volledig traceerbaar productieproces (QR-code)
  • praktische doseerdooshandig open- en sluitsysteem
  • geen pesticiden toegepast​
  • geeft zeer weinig zetmeel af​
Award 'top italian food 2023'
Onlangs is de linguine van 28Pastai bekroond met een award van het gerenommeerde Gambero Rosso. De linguine is verkozen tot 'TOP ITALIAN FOOD 2023'. 
Een bijzonder prestigieuze prijs voor uiteraard een zeer bijzondere pasta.
Gambero Rosso
Gambero Rosso is de naam van één van de meest prestigieuze voedsel- en wijngidsen in Italië, die jaarlijks door het bedrijf wordt uitgegeven. De Gambero Rosso-gids bevat beoordelingen van restaurants, wijnbars, voedsel en wijnmakerijen in heel Italië, met de nadruk op hoogwaardige en traditionele gerechten.

Voedselmerken, restaurants en wijnhuizen die hoge beoordelingen krijgen van Gambero Rosso worden vaak beschouwd als één van de beste in Italië, en de gids wordt alom gerespecteerd binnen de voedings- en wijnindustrie. Naast de gids geeft Gambero Rosso ook een tijdschrift uit, organiseert eet- en wijnevenementen en biedt educatieve programma's voor diegenen die meer willen weten over de Italiaanse keuken en wijn.​
Pasta kookadvies
Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta?
Voor elke 100g pasta is één liter water nodig

Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water?
Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water.

Wanneer moet het zout worden toegevoegd?
Zout vertraagt ​​het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe.

Welke pan gebruik je om de pasta te koken?
Het is het beste om een ​​vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel.

Wat zijn de kooktijden van de pasta?
Dit is  een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen.

Wat betekent het om de pasta te sauteren?
Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water.

Wat betekent het om opnieuw pasta te koken?
Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus.

wie is emidio?
Elke avond liep Emidio op dezelfde tijd onder Maria's raam door. Elke avond, op dezelfde tijd, keek Maria naar buiten. Zij was de dochter van een wijnboer in Via S. Marco, hij was een wees die bij zijn grootvader woonde. Ze kenden elkaar al sinds ze kinderen waren en speelden tussen de pasta die op de Corso Sancio te drogen lag.
Maar de oude wijnboer wilde er niets van weten. En dus, om Maria te ontmoeten, begon Emidio te werken als leerling-pastamaker in een kleine pastafabriek naast de wijnwinkel, en hij was er ook goed in. En dus ging Maria elke ochtend op dezelfde tijd naar haar vader. Elke dag, op hetzelfde tijdstip, keek Emidio naar buiten.
Uiteindelijk liet de wijnboer de twee trouwen en liet hij de liefde zijn gang gaan bij een glas wijn en een bord pasta.

28Pastai - Calamarata di Gragnano IGP

nederlandse groothandel pasta
28Pastai - Calamarata di Gragnano IGP
groothandel italiaanse pasta
italiaanse groothandel pasta
groothandel pasta zonder pesticiden
groothandel pasta nederland
P204 - calamarata di Gragnano igp
Het is ontstaan ​​in de Napolitaanse traditie, maar verspreidde zich al snel over heel Italië. De naam is te danken aan zijn vorm, die doet denken aan inktvisringen die worden gebruikt in gemengde gebakken vis.

Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van Pasta del Gragnano IGP, brons getrokken om sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden.

Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt.

Kooktijd: 13 minuten (al dente)
  • ambachtelijke product
  • 100% milieuvriendelijk en recyclebaar papier
Calamarata is een korte, brons getrokken pasta uit Gragnano met IGP certificaat die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de heuvels van Frentane.
​

​Inhoud: 500g per pak
Besteleenheid: 12 pakken per soort

Adv.verkoopprijs: € 7,50 per pak, incl. 9% btw
  • volledig traceerbaar productieproces (QR-code)
  • praktische doseerdooshandig open- en sluitsysteem
  • geen pesticiden toegepast​
  • geeft zeer weinig zetmeel af​
Pasta kookadvies
Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta?
Voor elke 100g pasta is één liter water nodig

Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water?
Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water.

Wanneer moet het zout worden toegevoegd?
Zout vertraagt ​​het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe.

Welke pan gebruik je om de pasta te koken?
Het is het beste om een ​​vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel.

Wat zijn de kooktijden van de pasta?
Dit is  een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen.

Wat betekent het om de pasta te sauteren?
Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water.

Wat betekent het om opnieuw pasta te koken?
Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus.

wie is ciro?
Eén van de eerste pastamakers was Ciro. Iedereen noemde hem Petruchio omdat hij zo hard was als een molensteen. Elke ochtend werd hij voor zonsopgang wakker en pikte hij één voor één de drie of vier jongens op die hij in zijn winkel had werken. Hij haalde ze zelf uit bed en als er een hulpmiddel nodig was, was hij altijd bij de hand. Het was moeilijk om met hem samen te werken, de uren waren eindeloos, de vermoeidheid deed zich goed voelen en de werkdag was vermoeiend.
Maar velen hoopten met hem samen te werken. Waarom? Hij zag in één oogopslag hoe droog de pasta was, of hij klaar was of meer tijd nodig had, of 'e nata vutatar'aria' zoals hij het noemde.

28Pastai - Rigatoni di Gragnano IGP

nederlandse groothandel pasta
28Pastai - Rigatoni di Gragnano IGP
groothandel italiaanse pasta
italiaanse groothandel pasta
groothandel pasta zonder pesticiden
groothandel pasta nederland
P300 - Rigatoni di Gragnano igp
Iconisch formaat uit de hoofdstad. Rigatoni, groot van formaat voor royale sauzen, is een van de meest synonieme pastasoorten in heel Italië, maar de echte liefhebbers zijn de zuiderlingen.

Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van Pasta del Gragnano IGP, brons getrokken om sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden.

Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt.

Kooktijd: 8 minuten (al dente)
  • ambachtelijke product
  • 100% milieuvriendelijk en recyclebaar papier

Rigatoni is een korte, brons getrokken pasta uit Gragnano met IGP certificaat die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de heuvels van Frentane.
​

​Inhoud: 500g per pak
Besteleenheid: 12 pakken per soort

Adv.verkoopprijs: € 7,50 per pak, incl. 9% btw
  • volledig traceerbaar productieproces (QR-code)
  • praktische doseerdooshandig open- en sluitsysteem
  • geen pesticiden toegepast​
  • geeft zeer weinig zetmeel af​
Pasta kookadvies
Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta?
Voor elke 100g pasta is één liter water nodig

Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water?
Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water.

Wanneer moet het zout worden toegevoegd?
Zout vertraagt ​​het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe.

Welke pan gebruik je om de pasta te koken?
Het is het beste om een ​​vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel.

Wat zijn de kooktijden van de pasta?
Dit is  een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen.

Wat betekent het om de pasta te sauteren?
Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water.

Wat betekent het om opnieuw pasta te koken?
Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus.

wie is nicola?
Nicola was een bandiet, een hele taaie. Met drie anderen had hij een kleine bende gevormd, die zichzelf 'de vier kastelen' noemden, ze vielen aan in een gebied tussen de kastelen van Pino, Lettere, Pimonte en Gragnano. Op een nacht kreeg hij echter een duw in de rug onder de Napoleontische boog. Hij kende de hand goed, maar hij zei niets en veranderde zijn leven.
Hij begon pastamaker te worden bij een oom van zijn moeder. En hij ontdekte dat hij goed was, maar dan ook echt goed. Zijn specialiteit was tekenen. Jarenlang messen slijpen had hem geleerd metaal te bewerken en ermee te doen wat hij wilde.
En hij wilde gewoon pasta maken.

28Pastai - Casareccia di Gragnano IGP

groothandel pasta
28Pastai - Casareccia di Gragnano IGP
groothandel italiaanse pasta
groothandel pasta nederland
groothandel biologische pasta
groothandel pasta nederland
P600 - casareccia di Gragnano igp
Met zijn meeslepende gedraaide vorm is het een echt formaat in naam en feit. Dankzij het veelzijdige karakter leent het zich goed voor talloze soorten saus.

Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van Pasta del Gragnano IGP, bronskleurig getrokken om de sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden.

Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt.

Kooktijd: 10 minuten (al dente)
  • ambachtelijke product
  • 100% milieuvriendelijk en recyclebaar papier
Casareccia is een korte, brons getrokken pasta uit Gragnano met IGP certificaat die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de Frentane heuvels.
​

​Inhoud: 500g per pak
Besteleenheid: 12 pakken per soort

Adv.verkoopprijs: € 7,50 per pak, incl. 9% btw
  • volledig traceerbaar productieproces (QR-code)
  • praktische doseerdooshandig open- en sluitsysteem
  • geen pesticiden toegepast​
  • geeft zeer weinig zetmeel af​
Pasta kookadvies
Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta?
Voor elke 100g pasta is één liter water nodig

Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water?
Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water.

Wanneer moet het zout worden toegevoegd?
Zout vertraagt ​​het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe.

Welke pan gebruik je om de pasta te koken?
Het is het beste om een ​​vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel.

Wat zijn de kooktijden van de pasta?
Dit is  een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen.

Wat betekent het om de pasta te sauteren?
Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water.

Wat betekent het om opnieuw pasta te koken?
Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus.

wie is Carmine?
Ook al was hij pastamaker in Gragnano en ging hij elke dag griesmeel van durumtarwe kopen op Piazza Trivione, Carmine kwam niet uit Gragnano. Iemand zei dat hij Napels moest ontvluchten vanwege een misgelopen steekpartij, iemand anders noemde een vrouw. Maar vaak ligt de waarheid ergens in het midden en nog vaker zit er meer achter het verhaal.

De waarheid was dat Carmine moest vluchten voor de liefde, maar zijn liefde heette Tonino, zoon van een bekende dokter in de omgeving van Vomero. Elke avond streelde hij langzaam die ruwe matrijzen als een gezicht en tijdens het koken stopte hij pasta en herinneringen in de pot.

28Pastai - Fusiletti di Gragnano IGP

groothandel fusili pasta
28Pastai - Fusiletti di Gragnano IGP
groothandel italiaanse pasta
groothandel pasta nederland
groothandel biologische pasta
P895 - fusilletti di Gragnano igp
Met hun kenmerkende spiraalvorm danken ze hun naam aan de wereld van het weven. Ze passen goed bij vis- of vleesgerechten.

Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van Pasta del Gragnano IGP, bronskleurig getrokken om de sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden.

Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt.

Kooktijd: 8 minuten (al dente)
  • ambachtelijke product
  • 100% milieuvriendelijk en recyclebaar papier

Fusilletti is een korte, brons getrokken pasta uit Gragnano met IGP certificaat die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de Frentane heuvels.
​

​Inhoud: 500g per pak
Besteleenheid: 12 pakken per soort

Adv.verkoopprijs: € 7,50 per pak, incl. 9% btw
  • volledig traceerbaar productieproces (QR-code)
  • praktische doseerdooshandig open- en sluitsysteem
  • geen pesticiden toegepast​
  • geeft zeer weinig zetmeel af​
Pasta kookadvies
Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta?
Voor elke 100g pasta is één liter water nodig

Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water?
Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water.

Wanneer moet het zout worden toegevoegd?
Zout vertraagt ​​het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe.

Welke pan gebruik je om de pasta te koken?
Het is het beste om een ​​vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel.

Wat zijn de kooktijden van de pasta?
Dit is  een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen.

Wat betekent het om de pasta te sauteren?
Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water.

Wat betekent het om opnieuw pasta te koken?
Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus.

wie is sabatino?
Sabatino was een nederige boer. Het lot had hem een ​​klein stukje grond toevertrouwd net buiten Gragnano, eigendom van een Napolitaanse edelman die er weinig om gaf. Zo weinig, dat hij er op een dag helemaal mee stopte en Sabatino de eigenaar werd van dat stuk land. Eerst deed hij er tarwe in, daarna begon hij meer griesmeel te kopen om pasta te maken. Hij vroeg andere lokale pastamakers om hulp en had het geluk om van de besten te leren.
Uiteindelijk werd Sabatino in slechts een paar jaar tijd één van de meest populaire pastamakers in Gragnano. Hij had natuurlijk geluk, maar net als tarwe moet geluk worden gecultiveerd.

28Pastai - Penne Rigate di Gragnano IGP

groothandel penne pasta
28Pastai - Penne Rigate di Gragnano
groothandel pasta
groothandel italiaanse pasta
groothandel pasta nederland
groothandel biologische pasta
P003 - Penne rigate di Gragnano igp
Penne Rigate is één van de populairste korte pastaformaten onder Italianen. Ze behoren tot de 'Penne' familie, maar claimen graag hun eigenheid, de ene lijn na de andere.

Gemaakt volgens de ambachtelijke traditie van Pasta del Gragnano IGP, brons getrokken om sauzen beter vast te houden en langzaam gedroogd bij lage temperaturen om alle voedings- en organoleptische kwaliteiten intact te houden.

Omdat het een ambachtelijk product is, raden wij aan om ze tijdens het koken verschillende keren te proeven, want pasta is als het leven, je hebt geen instructies en tijden nodig, je moet het proeven om te begrijpen wanneer het is zoals je het wilt.


Kooktijd: 8 minuten (al dente)
  • ambachtelijke product
  • 100% milieuvriendelijk en recyclebaar papier



Penne Rigate is een korte, brons getrokken pasta uit Gragnano met IGP certificaat die door 28Pastai in zijn historische pastafabriek in Gragnano wordt geproduceerd volgens een ambachtelijk recept en met uitsluitend 100% Italiaanse tarwe uit de Frentane heuvels.
​

​Inhoud: 500g per pak
Besteleenheid: 12 pakken per soort

Adv.verkoopprijs: € 7,50 per pak, incl. 9% btw
  • volledig traceerbaar productieproces (QR-code)
  • praktische doseerdooshandig open- en sluitsysteem
  • geen pesticiden toegepast​
  • geeft zeer weinig zetmeel af​
Pasta kookadvies
Hoeveel water gebruik je per 100 gr. pasta?
Voor elke 100g pasta is één liter water nodig

Hoeveel zout is er nodig voor elke liter water?
Het verdient de voorkeur grof zout te gebruiken, tot ongeveer 12 gram per liter water.

Wanneer moet het zout worden toegevoegd?
Zout vertraagt ​​het kookproces, dus voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt en wacht nadat je het zout aan het water hebt toegevoegd tot het opnieuw kookt. Voeg dan pas de pasta toe.

Welke pan gebruik je om de pasta te koken?
Het is het beste om een ​​vrij grote pan met hoge wanden te gebruiken, omdat de pasta goed drijvend moet koken. Zeker als je spaghetti, linguine en andere lange pasta's kookt. Nadat je de ongekookte pasta in één keer hebt toegevoegd, meng je het meteen om te voorkomen dat het blijft plakken. Kook de pasta altijd met de pan onbedekt en op een vrij hoog vuur, regelmatig roerend met een plastic of houten pollepel.

Wat zijn de kooktijden van de pasta?
Dit is  een veelbesproken onderwerp. Voor ambachtelijke pasta's, zoals die van 28Pastai, geproduceerd met behulp van traditionele technieken, is de tijd die op het etiket staat indicatief. Pasta verandert met de seizoenen en temperaturen. De filosofie van 28Pastai is dat pasta is als het leven, het moet continu worden geproefd om het juiste moment te kiezen, een moment dat voor ieder van ons anders is. Een truc om het koken op het gewenste punt te stoppen, is om de kookplaat uit te zetten en een of twee pollepels koud water in de pan te gieten om het koken onmiddellijk te stoppen en vervolgens de pasta uit de pan te nemen.

Wat betekent het om de pasta te sauteren?
Dit houdt in dat de pasta zeer beetgaar moet worden uitgelekt (4-5 minuten voor de waarde die op het etiket staat vermeld) en deze wordt vervolgens afmaakt in de pan in de saus die erbij hoort. Dit gebeurt door de saus te leiden met een tang of een pollepel en met behulp van het toevoegen van kokend water.

Wat betekent het om opnieuw pasta te koken?
Risottore pasta betekent direct koken in een pan of pot met de saus en met een beetje water of bouillon, net zoals je doet voor risotto (waar het zijn naam aan ontleent). In de meeste recepten, als we het hebben over risottore pasta, bedoelen we kook het eerst een paar minuten in kokend water en voltooi het koken in de pan met de saus door langzaam kookwater (of bouillon) toe te voegen tot de pasta perfect beetgaar is en vermengd met de saus.

wie is sabatino?
Sabatino was een eenvoudige boer. Het lot had hem een ​​klein stuk land toevertrouwd net buiten Gragnano, eigendom van een Napolitaanse edelman die er weinig om gaf. Zo weinig dat hij op een dag helemaal stopte en Sabatino de eigenaar werd van dat kleine stukje land.
Eerst deed hij er wat tarwe in, toen begon hij meer griesmeel te kopen om pasta te maken. Hij vroeg de andere lokale pastamakers om hulp en had het geluk om van de besten te leren. Uiteindelijk werd Sabatino in een paar jaar één van de meest populaire pastamakers in Gragnano.
Hij had natuurlijk geluk, maar net als bij tarwe moet geluk worden afgedwongen.

BESTEL italiaanse pasta
Vertical Divider

Pasta groothandel Nederland

Voor 28Pastai is CiaoHelena de pasta groothandel in Nederland. Misschien wel de lekkerste pasta die er is, zonder pesticiden.

De pasta is leverbaar in alle bekende formaten en is verpakt in handige doseer- en afsluitbare dozen. 

Groothandel Italiaanse pasta

28Pastai maakt een pasta die volledig traceerbaar is. Van de tarwevelden tot en met de droogtijd en -temperatuur. De pasta van 28Pastai is geschikt voor de thuiskok, maar zeker ook voor de meest veeleisende koker. 

CiaoHelena is hiermee jouw groothandel voor Italiaanse pasta.
​Word ook 
klant van CiaoHelena en kies voor deze prachtige producten in jouw winkel.
+31(0)6 14 62 99 91
© 2015-2023. ALL RIGHTS RESERVED - CiaoHelena
Afbeelding