Welke soorten thee zijn er?
Er zijn 6 verschillende soorten thee met een verschillende herkomst en afzonderlijke verwerkingsmethoden. Van groene en zwarte thee tot Pu Erh thee en een Matcha groene thee.
Niet tot theesoorten gerekend worden Rooibos thee en fruit- en kruidenthee omdat het geen theebladeren van de theeplant, Camellia Sinensis bevat. Echter worden deze soorten wel in het gebruik als thee gezien. Er zijn ook theemelanges bestaande uit gemengde theesoorten en door de unieke samenstelling vaak als het visitekaartje van een theemerk worden gezien. En tot slot zijn er nog theebloemen, bij elkaar gebonden theeblaadjes die zich bij infusie openen als een bloem. Een mooie vertoningsthee zoals je in de video kunt zien. |
"Je betreedt de wereld van thee op je tenen en komt er nooit meer uit ..."
Alfredo Cerrai, oprichter La Via del Tè |
Thee groothandel
CiaoHelena is jouw thee groothandel voor Nederland. Met de keuze voor La Via del Tè is er een keuze gemaakt voor kwaliteit, uitstraling en beleving. Het misschien wel mooiste theemerk is nu voor jou binnen handbereik. Ben jij die professional die deze thee waardeert? Neem dan contact op voor een afspraak.
De theestruik
Thee is na water de op een na meest gedronken drank ter wereld. Miljoenen drinken thee, maar nog steeds weten we weinig over theeplant, landen waar de thee groeit en over de verwerkingsmethoden. Welkom in de betoverende wereld van thee.
Thee is afkomstig van de productie van Camellia Sinensis, een altijd groene plant van de Camelliae-familie, die over de hele wereld groeit in tropische en subtropische regio's. De twee belangrijkste variëteiten zijn Sinensis en Assamica en verschillende hybriden worden vaak gebruikt. Theestruiken geven vanaf het 3e - 5e jaar aanzienlijke gewassen en ondergaan regelmatig snoeiwerk om ze op heuphoogte te houden. Het uiteindelijke verschil in smaak |
en kwaliteit wordt beïnvloed door verschillen in klimaat, hoogte, theevariëteit, oogsttijd en vooral verwerkingsmethoden. De beste kwaliteit komt van het plukken van één knop en de eerste of twee bladeren.
Alle stappen, van het plukken tot de productie, kunnen handmatig of machinaal worden uitgevoerd.
Alle stappen, van het plukken tot de productie, kunnen handmatig of machinaal worden uitgevoerd.
La Via del Tè
Italiaanse thee - motto
"Wij geloven dat thee een dagelijks plezier is en een ritueel wordt: iedere kom is een nieuwe ervaring. Het delen met jou maakt ons gelukkig."
Groene thee
Omdat ze niet-geoxideerd zijn, behouden groene theeën hun vitale groene kleur. Om oxidatie te voorkomen, worden de bladeren met warmte verwerkt om het enzym dat verantwoordelijk is voor oxidatie te elimineren.
In China gebeurt dit meestal door de bladeren te roosteren of in de pan te bakken, terwijl de Japanners dit over het algemeen doen door de bladeren op hoge temperatuur te stomen. De definitie van groene thee in zijn eenvoudigste en algemene vorm is een thee die niet is geoxideerd, met plantaardige, grasachtige aroma's, wereldwijd gewaardeerd om de gezonde, gunstige eigenschappen. Echter, geen enkele thee is niet- |
geöxideerd omdat theebladeren langzaam beginnen te verwelken en oxideren op het moment dat ze worden geplukt. Om die reden worden zorgvuldig gecontroleerde processen toegepast om te voorkomen dat de bladeren enige extra oxidatie ondergaan, de zogenaamde polifenoloxidase, waardoor de groene kleur van de bladeren behouden blijft en de talloze chemische reacties die plaatsvinden als gevolg van oxidatie worden gestopt. De meest gebruikte vorm van groene thee productie is: het verwarmen van de bladeren kort na het plukken - een proces dat "kill-green" wordt genoemd (van het Chinese woord shaqing wat "doden van het groen" betekent), meestal gedaan via een verwarmde wok, in een oven, op een bamboemand boven houtskooldoor , te stomen (een merthode die meestal in Japan wordt gebruikt) of drogen in de zon (oxidatie wordt niet gestopt door uitdroging).
Er bestaan verschillende soorten groene thee, die verschillen in vorm, aromatisch profiel en smaak.
Om de smaak volledig tot zijn recht te laten komen, is het beter om groene thee te bereiden met water met een temperatuur tussen 70° en 80°C.
Bijvoorbeeld de Lung Ching thee van La Via del Tè is een fantastische Chinese groene thee.
Er bestaan verschillende soorten groene thee, die verschillen in vorm, aromatisch profiel en smaak.
Om de smaak volledig tot zijn recht te laten komen, is het beter om groene thee te bereiden met water met een temperatuur tussen 70° en 80°C.
Bijvoorbeeld de Lung Ching thee van La Via del Tè is een fantastische Chinese groene thee.
Zwarte thee
Bekend als "rode thee" in China, wordt zwarte thee nu wereldwijd geteeld.
Er zijn twee belangrijke soorten verwerkingsmethoden voor de productie van zwarte thee: orthodox en CTC (snijden-scheuren-krullen). Orthodoxe zwarte theesoorten zijn losse, ambachtelijk gemaakte theesoorten in verschillende soorten stijlen en typen, en is gereserveerd voor meer gewaardeerde theeën. De CTC-methode geeft uniform uitziende thee, voornamelijk gebruikt voor papieren theezakjes. |
Er zijn drie fundamentele stappen in de verwerking van orthodoxe zwarte thee: verwelking, walsen en oxidatie.
Tijdens de verwelkingsfase ondergaan de verse bladeren en de vers geplukte theeknoppen, gerangschikt in lagen, een lichte natuurlijke oxidatie en verliezen het grootste deel van het watergehalte, waardoor ze plooibaar worden met het oog op de volgende stappen.
Tijdens de walsende, rollende stap start het echte oxidatieproces door de bladcellen te breken en de natuurlijke sappen en chemicaliën vrij te geven. Dit wordt gedaan met een rollende machine die op de bladeren drukt en draait, waardoor de binnencellen scheuren.
De derde fase is oxidatie. In deze fase begint het blad het herkenbare aroma en de smaak van zwarte thee te ontwikkelen, wordt het donkerder van kleur en ontwikkelt het verbindingen die "theaflavines en thearubigins" worden genoemd, verantwoordelijk voor de oranjerode kleur in de theekop, via een proces dat "polyfenoloxidase" wordt genoemd".
Voor deze derde stap worden de bladeren verspreid in dunne lagen in koele, vochtige lucht en blijven ze 20 tot 30 minuten of langer oxideren, afhankelijk van het klimaat en de luchttemperatuur.
Zwarte thee kan in kokend water worden gedrenkt, maar kook het niet te veel.
De zwarte thee van La Via del Tè kun je vinden in de Grandi Origini serie, de Darjeeling TGFOP als losse thee verpakt in hersluitbare zakjes, of een Ceylon OP1 zwarte thee uit de Colonial serie, verpakt in theezakjes in een doosje.
Tijdens de verwelkingsfase ondergaan de verse bladeren en de vers geplukte theeknoppen, gerangschikt in lagen, een lichte natuurlijke oxidatie en verliezen het grootste deel van het watergehalte, waardoor ze plooibaar worden met het oog op de volgende stappen.
Tijdens de walsende, rollende stap start het echte oxidatieproces door de bladcellen te breken en de natuurlijke sappen en chemicaliën vrij te geven. Dit wordt gedaan met een rollende machine die op de bladeren drukt en draait, waardoor de binnencellen scheuren.
De derde fase is oxidatie. In deze fase begint het blad het herkenbare aroma en de smaak van zwarte thee te ontwikkelen, wordt het donkerder van kleur en ontwikkelt het verbindingen die "theaflavines en thearubigins" worden genoemd, verantwoordelijk voor de oranjerode kleur in de theekop, via een proces dat "polyfenoloxidase" wordt genoemd".
Voor deze derde stap worden de bladeren verspreid in dunne lagen in koele, vochtige lucht en blijven ze 20 tot 30 minuten of langer oxideren, afhankelijk van het klimaat en de luchttemperatuur.
Zwarte thee kan in kokend water worden gedrenkt, maar kook het niet te veel.
De zwarte thee van La Via del Tè kun je vinden in de Grandi Origini serie, de Darjeeling TGFOP als losse thee verpakt in hersluitbare zakjes, of een Ceylon OP1 zwarte thee uit de Colonial serie, verpakt in theezakjes in een doosje.
Oolong thee
Oolong theeën, ook wel Wu Long genoemd, zijn semi-geoxideerd. De term in het Chinees betekent eigenlijk "Zwarte Draak". Oolong theeën worden al lang op zowel het Chinese vasteland als in Taiwan verbouwd. Over het algemeen worden grotere, volwassen bladeren geplukt, verdord, opgerold, geoxideerd en vervolgens gebakken. De bladeren kunnen tussen 10% en 80% oxideren, wat resulteert in oneindige aroma's en smaken.
Goed bekend als detox, spijsverteringsthee, hebben ze een redelijk bescheiden cafeïnegehalte. Afhankelijk van het type infusie en oxidatiekwaliteit, de thee laten trekken bij een gemiddelde temperatuur van 80° - 90°C. Oolong thee is bij La Via del Tè als Special Oolong leverbaar in de serie Grandi Origini. |
Witte thee
Witte thee komt van oorsprong uit de Chinese provincie Fujian en wordt tot op de dag van vandaag in slechts enkele delen van de wereld in beperkte hoeveelheden geproduceerd.
Met de hand geplukt en door een zorgvuldige behandeling ontstaat er een delicate thee, ooit beschouwd als een eerbetoon aan een keizer. Twee verschillende soorten planten worden gebruikt om witte thee te produceren, het type Da Bai en het type Zhen He. De beste witte thee is volledig gemaakt van het originele Da Bai-struiktype van Fuding, bekend om zijn knoppen die groter, rijker, dikker en talrijker zijn dan de Zhen He-cultivar. Bovendien beweert Fuding's Silver Needle witte thee dat deze het origineel is, uitgevonden in 1796, veel eerder dan Zhen He's. |
In tegenstelling tot een groene thee of zwarte thee, worden witte theeën gewoon verdord en worden ze soms tijdens de verwerking gebakken. Deze eenvoudige verwerkingsmethode kan resulteren in de zilverwitte knoppen van de Silver Needle thee, dat zijn alleen de knoppen van Bai Mu Dan, White Peony, bestaande uit een takje van een knop en 2 tot 3 bladeren.
De verwerking wordt traditioneel in de open lucht gedaan en de vaardigheid van de theeplanter ligt in het nauwkeurig voorspellen van weersomstandigheden en het dienovereenkomstig organiseren van de timing van het plukken.
De toppen worden op bamboe borden of matten verspreid en onder de zwakke zon geplaatst of als de weersomstandigheden het niet toelaten, in een kamer met goede beluchting, totdat het vocht is verminderd tot 10-30%.
Daarna volgen de verwerkingsstappen, het bakken in een oven van enkel de knoppen of de knoppen én bladeren op zeer laag vuur of er volgt een verdere natuurlijke droging onder de zon.
Gewoonlijk is het vochtgehalte van de afgewerkte thee ongeveer 8-10%.
De ronde, zachte, delicate smaak van witte thee is extreem rijk aan antioxidanten en heeft een vrij lange infusietijd en een watertemperatuur lager dan 80°C nodig.
Deze delicate witte thee is bij La Via del Tè leverbaar in de serie Colonial, een hersluitbaar zakje losse witte thee Pai Mu Tan of in leuke blikjes uit de serie Grandi Origini, de witte thee Yin Zhen.
De verwerking wordt traditioneel in de open lucht gedaan en de vaardigheid van de theeplanter ligt in het nauwkeurig voorspellen van weersomstandigheden en het dienovereenkomstig organiseren van de timing van het plukken.
De toppen worden op bamboe borden of matten verspreid en onder de zwakke zon geplaatst of als de weersomstandigheden het niet toelaten, in een kamer met goede beluchting, totdat het vocht is verminderd tot 10-30%.
Daarna volgen de verwerkingsstappen, het bakken in een oven van enkel de knoppen of de knoppen én bladeren op zeer laag vuur of er volgt een verdere natuurlijke droging onder de zon.
Gewoonlijk is het vochtgehalte van de afgewerkte thee ongeveer 8-10%.
De ronde, zachte, delicate smaak van witte thee is extreem rijk aan antioxidanten en heeft een vrij lange infusietijd en een watertemperatuur lager dan 80°C nodig.
Deze delicate witte thee is bij La Via del Tè leverbaar in de serie Colonial, een hersluitbaar zakje losse witte thee Pai Mu Tan of in leuke blikjes uit de serie Grandi Origini, de witte thee Yin Zhen.
Pu Erh thee
Pu Erh, een oude thee, is een thee die een microbiële na-gisting ondergaat en die een volle aardse zachte smaak geeft. Het is een oude thee uit de Xinshuanbanna provincie, in Yunnan. Vanaf daar, langs de oude karavaanroute van "thee en paarden", bereikte Pu Erh de buurlanden.
De Pu Erh-theestruik is een bepaalde variëteit genaamd Da Yeh, die zowel kan worden gekweekt als in het wild groeit. Pu Erh wordt gewaardeerd om zijn gunstige eigenschappen: het wordt beschouwd als een natuurlijke detox en een uitstekende thee voor na het eten. Er wordt aangenomen dat het gewichtsverlies aanmoedigt, cholesterol verlaagt en de bloedsomloop |
bevordert. Pu erh-thee is al lang een nationale schat in China, zorgvuldig gereguleerd en krijgt al jaren meer belangstelling buiten hun land van herkomst.
Pu Erh-thee bestaat los in bladeren en samengeperst in blokken, schijven en bollen; volgens de verwerkingsmethode zou Pu Erh 'Raw' kunnen zijn (Sheng, na jaren natuurlijk gefermenteerd en opgeslagen in geschikte omgevingen, uit de buurt van licht) of 'Ripe' (Shou-na, de fermentatie wordt versneld door blootstelling aan vocht gedurende een paar maanden). Naarmate Pu Erh ouder wordt, begint het unieke eigenschappen te ontwikkelen in smaak, aroma en body.
De methode voor het maken van Raw Pu Erh dateert uit de Ming-dynastie, terwijl de Ripe-methode dateert uit de jaren 1970.
De basisproductiestappen zijn gemeenschappelijk voor beide typen:
een eerste fase van frituren om enzymatische oxidatie te beperken ('kill green'), gevolgd door het rollen en drogen van de bladeren gedurende enkele dagen in de zon. De verkregen thee wordt maocha genoemd en de na-vergisting vindt op twee manieren plaats: langzaam, de maocha enkele jaren verouderen; of snel "composteren" van de bladeren in warme en vochtige omstandigheden gedurende enkele weken.
Pu Erh thee is bij La Via del Tè onder andere leverbaar in hersluitbare zakjes met losse thee
Pu Erh-thee bestaat los in bladeren en samengeperst in blokken, schijven en bollen; volgens de verwerkingsmethode zou Pu Erh 'Raw' kunnen zijn (Sheng, na jaren natuurlijk gefermenteerd en opgeslagen in geschikte omgevingen, uit de buurt van licht) of 'Ripe' (Shou-na, de fermentatie wordt versneld door blootstelling aan vocht gedurende een paar maanden). Naarmate Pu Erh ouder wordt, begint het unieke eigenschappen te ontwikkelen in smaak, aroma en body.
De methode voor het maken van Raw Pu Erh dateert uit de Ming-dynastie, terwijl de Ripe-methode dateert uit de jaren 1970.
De basisproductiestappen zijn gemeenschappelijk voor beide typen:
een eerste fase van frituren om enzymatische oxidatie te beperken ('kill green'), gevolgd door het rollen en drogen van de bladeren gedurende enkele dagen in de zon. De verkregen thee wordt maocha genoemd en de na-vergisting vindt op twee manieren plaats: langzaam, de maocha enkele jaren verouderen; of snel "composteren" van de bladeren in warme en vochtige omstandigheden gedurende enkele weken.
Pu Erh thee is bij La Via del Tè onder andere leverbaar in hersluitbare zakjes met losse thee
Matcha groene thee
Matcha is een fijne groene poederthee, een uniek product dat al eeuwen in Japan wordt gebruikt, geïntroduceerd door de boeddistische monniken als mystieke medicinale drank.
Hoe hoger de graad Matcha, hoe groter het aantal zachte apicale (bovenste) knoppen dat wordt gebruikt, hoe helderder de kleur groen, hoe hoger de opbrengst en hoe zachter en zoeter de smaak. Matcha is echter veel meer dan een thee. Het is bekend en gewaardeerd door chef-koks, zoetwarenspecialisten, ijsmakers en barmannen als een veelzijdig en verfijnd ingrediënt. Een maand voor het oogsten worden theevelden in de schaduw gesteld om een hoger bladgroengehalte te |
verkrijgen en de donkergroene kleur en de zachtheid van bladeren te behouden. De meest verse bladeren en knoppen worden begin mei met de hand geplukt. De geplukte bladeren worden gestoomd om het natuurlijke oxidatieproces te stoppen - vervolgens gedroogd en afgekoeld.
Het resulterende gedroogde product is de ruwe thee die traditioneel Aracha wordt genoemd. De ruwe thee wordt machinaal in kleine stukjes gesneden en twijgen en stengels worden, samen met oude bladeren verwijderd. De resterende pure theebladeren staan bekend als Tencha. Tencha wordt vervolgens gemalen door steenmolens, vakkundig met de hand bereid door meester-ambachtslieden, om het ultrafijne groene poeder te produceren dat we als Matcha kennen. Na de laatste inspectie en kwaliteitscontrole wordt Matcha dezelfde dag verpakt en verzonden. Matcha wordt bereid door het poeder snel met warm water in een grote keramieken kom te kloppen - cha-wan - met de cha-sen, een handgemaakte bamboeklopper, totdat zich een groen schuim vormt.
In tegenstelling tot zwarte thee en groene thee, omdat je eigenlijk alleen de groene theebladeren binnenkrijgt wanneer je Matcha drinkt, ontvang je de volledige voordelen van alle voedingsstoffen en antioxidanten in de bladeren (vitamines, polyfenolen, cafeïne, mineralen).
Matcha is ongeëvenaard in de gezondheidsvoordelen, en we kunnen het inderdaad "de groene thee met superkrachten" noemen.
La Via del Tè heeft een uitgebreide serie Matcha groene thee en accessoires.
Het resulterende gedroogde product is de ruwe thee die traditioneel Aracha wordt genoemd. De ruwe thee wordt machinaal in kleine stukjes gesneden en twijgen en stengels worden, samen met oude bladeren verwijderd. De resterende pure theebladeren staan bekend als Tencha. Tencha wordt vervolgens gemalen door steenmolens, vakkundig met de hand bereid door meester-ambachtslieden, om het ultrafijne groene poeder te produceren dat we als Matcha kennen. Na de laatste inspectie en kwaliteitscontrole wordt Matcha dezelfde dag verpakt en verzonden. Matcha wordt bereid door het poeder snel met warm water in een grote keramieken kom te kloppen - cha-wan - met de cha-sen, een handgemaakte bamboeklopper, totdat zich een groen schuim vormt.
In tegenstelling tot zwarte thee en groene thee, omdat je eigenlijk alleen de groene theebladeren binnenkrijgt wanneer je Matcha drinkt, ontvang je de volledige voordelen van alle voedingsstoffen en antioxidanten in de bladeren (vitamines, polyfenolen, cafeïne, mineralen).
Matcha is ongeëvenaard in de gezondheidsvoordelen, en we kunnen het inderdaad "de groene thee met superkrachten" noemen.
La Via del Tè heeft een uitgebreide serie Matcha groene thee en accessoires.
Rooibos thee
Rooibos als alternatief voor thee wordt steeds populairder.
Rooibos heeft niets te maken met Camellia Sinensis, de theeplant. Het is het product van de verwerking van de naaldachtige bladeren van een struik, Asphalatus Linearis, die groeit in Zuid-Afrika en meer precies in het gebied van het Cedarberg-gebergte. Groene kleur, dunne rode stengels en kleine gele bloemen. In de oxidatiestap van het productieproces van de plant worden de bladeren rood mahonie, daarom staat de plant bekend als Rooibos (Afrikaans voor "rode struik") en staat de drank bekend als "rode thee". |
Rooibos is een thee zonder cafeïne, het is daarom geschikt om de hele dag door te worden gedronken en de zachte, ronde en natuurlijk zoete smaak maakt het perfect in diëten en als kinderdrank.
Het is uitstekend, zowel warm als koud, te drinken zoals de thee is of voeg een scheutje honing en een wolk melk toe.
Bovendien wordt Rooibos door medisch onderzoek en traditionele geneeskunde aangetoond als een drank met gunstige eigenschappen.
La Via del Tè biedt Rooibos thee onder andere aan als losse thee per kg onder de naam Lady in Red en in de serie Tea Travels onder de naam Cape Town.
Het is uitstekend, zowel warm als koud, te drinken zoals de thee is of voeg een scheutje honing en een wolk melk toe.
Bovendien wordt Rooibos door medisch onderzoek en traditionele geneeskunde aangetoond als een drank met gunstige eigenschappen.
La Via del Tè biedt Rooibos thee onder andere aan als losse thee per kg onder de naam Lady in Red en in de serie Tea Travels onder de naam Cape Town.
Theemelanges
Gemaakt van thee van verschillende oorsprong vermengd met bloemen, stukjes fruit, citrusvruchten en aroma's, zijn theemelanges het 'visitekaartje' van het theebedrijf, waarmee de onmiskenbare bedrijfsidentiteit wordt verklaard.
De theemelangeur is de meester-expert op het gebied van het samenstellen van melanges die een perfecte balans vereist tussen creativiteit en kennis van consumententrends, waardoor variaties in theebladerenkwaliteit en verschillen van seizoen tot seizoen kunnen worden gladgestreken. Thee mengen is een kunst van de hoogste graad. Elementen zoals tijd, hoogte, vochtigheid, grond en oogstseizoen, ze |
helpen allemaal om de kenmerken van een thee te maken, het duurt jaren van stage, maar ook een grote persoonlijke gevoeligheid om het doel te bereiken, de consistentie van de theemix behouden en de eindconsument tevreden stellen .
De wetenschappelijke basiskennis gaat van de anatomie van ons organoleptisch systeem (reuk en zicht) tot de chemie van thee en aroma's. De theemelangeur kent de theesoorten die in de vele verschillende landen worden geproduceerd en hun seizoensgebondenheid, welke ingrediënten beschikbaar zijn op welk moment van het jaar en welke smaak ze hebben.
Om gearomatiseerde theeën te maken, moet de melangeur een grondige kennis hebben van de smaken en alle mogelijke variaties.
De theemelangeur kan worden vergeleken met een muziekcomponist, die unieke melodieën creëert met verschillende muzieknoten.
La Via del Tè levert een rijke keur aan theemelanges, zoals bijvoorbeeld de Rosa d'Inverno, een delicate mix van Bancha groene thee en zwarte thee met rozen, verpakt in een mooi bewaarblikje. Of in de serie met sterrenbeelden, Schorpioen, een mix van zwarte thee met vanille en chocolade. Een andere lekkere thee is een Tuaregh groene thee met munt uit de Travel serie.
De wetenschappelijke basiskennis gaat van de anatomie van ons organoleptisch systeem (reuk en zicht) tot de chemie van thee en aroma's. De theemelangeur kent de theesoorten die in de vele verschillende landen worden geproduceerd en hun seizoensgebondenheid, welke ingrediënten beschikbaar zijn op welk moment van het jaar en welke smaak ze hebben.
Om gearomatiseerde theeën te maken, moet de melangeur een grondige kennis hebben van de smaken en alle mogelijke variaties.
De theemelangeur kan worden vergeleken met een muziekcomponist, die unieke melodieën creëert met verschillende muzieknoten.
La Via del Tè levert een rijke keur aan theemelanges, zoals bijvoorbeeld de Rosa d'Inverno, een delicate mix van Bancha groene thee en zwarte thee met rozen, verpakt in een mooi bewaarblikje. Of in de serie met sterrenbeelden, Schorpioen, een mix van zwarte thee met vanille en chocolade. Een andere lekkere thee is een Tuaregh groene thee met munt uit de Travel serie.
Fruit- en kruidenthee melanges
Kruidenthee: voor je welzijn.
Vruchtenthee-melanges en kruidenthee zijn een belangrijke sector voor La Via del Tè, altijd bezig om alternatieven, zonder cafeïne, naar echte thee te brengen. Vooral als het warmere seizoen er aan komt en we ons lichaam moeten hydrateren en reinigen. Wat is de beste manier om opnieuw te hydrateren - behalve het drinken van het sterk aanbevolen water? Kruidenthee en infusies staan bekend om hun gunstige eigenschappen en worden zeer gewaardeerd om de aangename en delicate smaak. |
Bovendien zijn tisanes een geldig alternatief voor thee, omdat ze over het algemeen cafeïnevrij zijn.
Het gebruik van kruidenthee heeft een zeer langdurige geschiedenis.
De oude beschavingen hadden kennis van lokale planten die gunstig kunnen zijn voor veel voorkomende ziekten en aandoeningen. Romeinen en Grieken, Egyptenaren, Arabieren en Aziaten, hebben door de eeuwen heen geholpen bij het creëren van een kruidenwetenschap, het onderzoeken van de genezende eigenschappen van bepaalde medicinale planten en om ze te identificeren. Zij hebben dit vervolgens beschreven en overgedragen aan de opeenvolgende generaties. Tijdens de middeleeuwen werden de bereidingen van kruidenthee verfijnder en veel Griekse en Romeinse geschriften over geneeskunde werden bewaard door het handmatig kopiëren van manuscripten in kloosters, die tot op heden worden overgeleverd. De kloosters werden zo vaak lokale centra van medische kennis en hun kruidentuinen vormden de grondstoffen voor een eenvoudige behandeling van veel voorkomende aandoeningen.
Kruiden zijn natuurlijke producten en hun chemische samenstelling en eigenschappen variëren afhankelijk van vele factoren en variëren daarom van mens tot mens, maar kruidenthee is een waardevolle hulp voor ons welzijn en het gebruik ervan wordt steeds meer verspreid. Er zijn verschillende signalen die je lichaam gebruikt om te laten weten dat er iets mis is en dat je enkele aanpassingen moet doen: doffe huid, opgeblazen gevoel (is een teken dat uw spijsvertering die niet werkt), of als uw lichaam onder stress staat van toxines, deze stress kan je moe doen voelen.
De aanbevelingen zijn altijd: drink veel water, eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten en drink regelmatig kruidenthee.
Onder de meest gebruikte kruiden voor kruidenthee zijn kamille, citroen, sinaasappelbloemen die nuttig zijn om een natuurlijke rust te bevorderen dankzij de bekende kalmerende eigenschappen; venkel, munt, zoethout, altijd als nuttig beschouwd voor de spijsvertering; citroenmelisse, verbena, paardebloem, citroengras, kruiden met gewaardeerde zuiverende eigenschappen of de gemberwortel voor zijn erkende ontstekingsremmende eigenschappen.
Fruitthee, gemaakt van hibiscus, rozenbottels, gedroogde of gevriesdroogde stukjes fruit, zijn spijsvertering en tonica, terwijl kruidenthee, kruidenmengsels zorgvuldig geselecteerd op de gezonde eigenschappen, aangename wellnessmomenten bieden.
Hoe zit het met de zomertijd? Kruidenthee is perfect, zelfs tijdens het warme seizoen, omdat je ze lauw kunt drinken en de schok van een koud drankje vermijdt.
Thee laten trekken bij 90°C, volgens de infusie-instructies van het afzonderlijke product.
La Via del Tè heeft diverse soorten fruit- en kruidenthee melanges in de series Colonial in blikjes, hersluitbare zakjes en theezakjes in doosjes. Ook als losse thee per kg is er bijvoorbeeld een Hawaii exotische fruitthee, een Gym-tonic kruidenthee met een natuurlijke roze grapefruitsmaak, een fruitthee melange Giardini Naxos of een Ninna Nanna kruidenthee met een wilde aardbeiensmaak.
Het gebruik van kruidenthee heeft een zeer langdurige geschiedenis.
De oude beschavingen hadden kennis van lokale planten die gunstig kunnen zijn voor veel voorkomende ziekten en aandoeningen. Romeinen en Grieken, Egyptenaren, Arabieren en Aziaten, hebben door de eeuwen heen geholpen bij het creëren van een kruidenwetenschap, het onderzoeken van de genezende eigenschappen van bepaalde medicinale planten en om ze te identificeren. Zij hebben dit vervolgens beschreven en overgedragen aan de opeenvolgende generaties. Tijdens de middeleeuwen werden de bereidingen van kruidenthee verfijnder en veel Griekse en Romeinse geschriften over geneeskunde werden bewaard door het handmatig kopiëren van manuscripten in kloosters, die tot op heden worden overgeleverd. De kloosters werden zo vaak lokale centra van medische kennis en hun kruidentuinen vormden de grondstoffen voor een eenvoudige behandeling van veel voorkomende aandoeningen.
Kruiden zijn natuurlijke producten en hun chemische samenstelling en eigenschappen variëren afhankelijk van vele factoren en variëren daarom van mens tot mens, maar kruidenthee is een waardevolle hulp voor ons welzijn en het gebruik ervan wordt steeds meer verspreid. Er zijn verschillende signalen die je lichaam gebruikt om te laten weten dat er iets mis is en dat je enkele aanpassingen moet doen: doffe huid, opgeblazen gevoel (is een teken dat uw spijsvertering die niet werkt), of als uw lichaam onder stress staat van toxines, deze stress kan je moe doen voelen.
De aanbevelingen zijn altijd: drink veel water, eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten en drink regelmatig kruidenthee.
Onder de meest gebruikte kruiden voor kruidenthee zijn kamille, citroen, sinaasappelbloemen die nuttig zijn om een natuurlijke rust te bevorderen dankzij de bekende kalmerende eigenschappen; venkel, munt, zoethout, altijd als nuttig beschouwd voor de spijsvertering; citroenmelisse, verbena, paardebloem, citroengras, kruiden met gewaardeerde zuiverende eigenschappen of de gemberwortel voor zijn erkende ontstekingsremmende eigenschappen.
Fruitthee, gemaakt van hibiscus, rozenbottels, gedroogde of gevriesdroogde stukjes fruit, zijn spijsvertering en tonica, terwijl kruidenthee, kruidenmengsels zorgvuldig geselecteerd op de gezonde eigenschappen, aangename wellnessmomenten bieden.
Hoe zit het met de zomertijd? Kruidenthee is perfect, zelfs tijdens het warme seizoen, omdat je ze lauw kunt drinken en de schok van een koud drankje vermijdt.
Thee laten trekken bij 90°C, volgens de infusie-instructies van het afzonderlijke product.
La Via del Tè heeft diverse soorten fruit- en kruidenthee melanges in de series Colonial in blikjes, hersluitbare zakjes en theezakjes in doosjes. Ook als losse thee per kg is er bijvoorbeeld een Hawaii exotische fruitthee, een Gym-tonic kruidenthee met een natuurlijke roze grapefruitsmaak, een fruitthee melange Giardini Naxos of een Ninna Nanna kruidenthee met een wilde aardbeiensmaak.