CiaoHelena
  • Home
  • Merken
    • Venchi 1878 >
      • I Love chocolade
      • Paaschocolade
      • Pralines verpakt
      • Pralines onverpakt
      • Chocoladerepen
      • Chocoladegeschenken en overige chocolade
      • Chocolade -70pct suiker
    • Antica Torroneria Piemontese >
      • Paas chocoladetruffels
      • Chocoladetruffels
      • Chocoladetruffel geschenkdozen
      • Pralines
      • Chocoladegeschenken en koekjes
      • Nougat
    • La Via del Tè >
      • Italiaanse thee >
        • Losse thee in blikjes
        • Losse thee in hersluitbare zakjes
        • Theezakjes
        • Losse thee per kg
        • Matcha thee en accessoires
      • Italiaanse thee, geschenkdozen
      • Thee accessoires
      • Thee bewaarblikken
      • Theemokken, koppen en glazen
      • Theepotten en theeserviezen
      • Theeserviezen, Oosters
    • Marabissi Pasticceria >
      • Colomba, paasbrood
      • Italiaanse koekjes
      • Italiaanse koekjes in blik
      • Italiaanse koekjes in geschenkdoos
      • Panforte en Torta di Siena
      • Il Santo dessertwijn
    • Olio Lamantea >
      • Extra vergine olijfolie
      • Extra vergine olijfolie met smaak
      • Extra vergine olijfolie keramiek flessen
      • Delicatessen uit Puglia
    • Sicilian Factory >
      • Geschenkverpakkingen
      • Smeerbare crèmes
      • Jam en Marmelade
      • Honing
      • Pistachepesto
    • 28Pastai >
      • Pasta
    • Paoletti >
      • Frisdrankjes
  • Over CiaoHelena
    • Contact
    • Inspiratie, sfeer en recepten
    • Nieuws
    • Over CiaoHelena
  • Klant worden
  • Mijn Account
  • Home
  • Merken
    • Venchi 1878 >
      • I Love chocolade
      • Paaschocolade
      • Pralines verpakt
      • Pralines onverpakt
      • Chocoladerepen
      • Chocoladegeschenken en overige chocolade
      • Chocolade -70pct suiker
    • Antica Torroneria Piemontese >
      • Paas chocoladetruffels
      • Chocoladetruffels
      • Chocoladetruffel geschenkdozen
      • Pralines
      • Chocoladegeschenken en koekjes
      • Nougat
    • La Via del Tè >
      • Italiaanse thee >
        • Losse thee in blikjes
        • Losse thee in hersluitbare zakjes
        • Theezakjes
        • Losse thee per kg
        • Matcha thee en accessoires
      • Italiaanse thee, geschenkdozen
      • Thee accessoires
      • Thee bewaarblikken
      • Theemokken, koppen en glazen
      • Theepotten en theeserviezen
      • Theeserviezen, Oosters
    • Marabissi Pasticceria >
      • Colomba, paasbrood
      • Italiaanse koekjes
      • Italiaanse koekjes in blik
      • Italiaanse koekjes in geschenkdoos
      • Panforte en Torta di Siena
      • Il Santo dessertwijn
    • Olio Lamantea >
      • Extra vergine olijfolie
      • Extra vergine olijfolie met smaak
      • Extra vergine olijfolie keramiek flessen
      • Delicatessen uit Puglia
    • Sicilian Factory >
      • Geschenkverpakkingen
      • Smeerbare crèmes
      • Jam en Marmelade
      • Honing
      • Pistachepesto
    • 28Pastai >
      • Pasta
    • Paoletti >
      • Frisdrankjes
  • Over CiaoHelena
    • Contact
    • Inspiratie, sfeer en recepten
    • Nieuws
    • Over CiaoHelena
  • Klant worden
  • Mijn Account
Search by typing & pressing enter

YOUR CART

VENCHI
​iTALIAANSE CHOCOLADE

Venchi 1878
Italiaanse chocolade - de historie

Het begon allemaal met twee bronzen kookpotten en een passie voor chocolade.

Het Venchi verhaal begint lang geleden aan het einde van 1800. Geboren en getogen in de regio Piemonte, was Silviano Venchi een ambitieuze, creatieve jongeman met een grote passie voor chocolade. Hij had het geluk om op te groeien in Turijn, de geboorteplaats van gianduja en de thuisbasis van talloze verfijnde chocolatiers.

Silviano hield er van door de oude straten van zijn geboortestad te zwerven, te stoppen en vervolgens zijn ogen te sluiten, hij ademde dan de bedwelmende geur van chocolade in die dreef vanuit de traditionele banketbakkersshops rond het centrum. Wanneer hij maar kon, keek hij stiekem in de keuken om naar de vaardige handen van de lokale chocolademakers te kijken.
Toen hij  16 jaar was, begon hij zijn carrière als assistent in de werkplaats van een banketbakker. Binnen vier jaar had hij 
genoeg geld opzij gezet om twee bronzen kookpotten te ko
pen - de instrumenten van de handel - en
​had hij voldoende ervaring opgedaan om zijn droom waar te gaan maken.

​Zo opende hij 1878 zijn eigen chocoladewinkel. Silvano 
Foto
had inmiddels een speciaal recept ontworpen (een onweerstaanbare donkere chocolade, gevuld met fijngehakte, gecarameliseerde hazelnoten), waardoor de kleine werkplaats snel een grote bekendheid en populariteit genoot in heel Piemonte. De naam van het product - nougatine - lag snel op ieders lippen.

In de loop der jaren werd de ambachtelijke werkplaats omgezet in een steeds meer gestructureerd bedrijf, totdat in 2000 Venchi haar expertise ging combineren met die van een andere meester chocolatier, Pietro Cussino uit Cuneo. Cussino, niet alleen bekend om zijn passie, was vooral bekend om zijn tradionele, met rum gevulde chocolade van Cuneo.
Venchi 1878
​Italiaanse chocolade - het heden
Vandaag de dag produceert Venchi meer dan 350 soorten speciale Italiaanse chocolade en is er een wereldwijde export van deze lekkernijen. 
Sinds 2006 heeft Venchi ook ijs in het assortiment en heeft het inmiddels de beschikking over meer dan 60 eigen winkels.
Foto
Venchi winkel in het hart van Florence
Venchi 1878
Italiaanse chocolade - werken op de traditionele manier
Foto
Hoewel de omvang en de cijfers zijn veranderd en de productiefaciliteit is verhuisd naar Cuneo, zijn in het bedrijf de kernwaarden en de geest van het verleden bewaard gebleven. Ruim een eeuw later produceert Venchi nog steeds chocolade en ijs met dezelfde passie, kwaliteit en vakmanschap als voorheen. Vaak ook nog met dezelfde recepten als 130 jaar geleden. 

In de fabriek worden de gespecialiseerde en hypermoderne machines constant geflankeerd door geschoolde arbeidskrachten en is het personeel in de productie, net als in het verleden, nog steeds verantwoordelijk voor het gehele handgemaakte proces. 
Venchi produceert constant in kleine hoeveelheden, waarmee een maximale versheid wordt gegarandeerd.

In de loop der jaren is Venchi, van een klein in Turijn gevestigd bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijde exponent van verfijnde patisserie: het transformeren van cacao tot een uitzonderlijke ervaring in Italiaanse chocolade.
Venchi 1878
Italiaanse chocolade - missie
PASSIE

Venchi is gek op chocolade, en is altijd op zoek naar de perfecte donkere chocolade.
Ze houden er van als het warm is en ze houden er van als het koud is, in al zijn vormen.

KWALITEIT

Alle grondstoffen worden elke dag van elk seizoen met zorg geselecteerd.


  • De vetten in de chocolade worden verfijnd, zoals cacaoboter, olijfolie (met inbegrip van extra vergine), Piemonte hazelnoten, pistachenoten en amandelen. Fruit, melk en room zijn altijd vers.
  • Er wordt niet gewerkt met structuur supplementen (carrageen), mono- en diglyceriden van vetzuren, gehydrogeneerde of transgene vetten, chemische aroma's of conserveringsmiddelen. Er wordt alleen natuurlijke vanille gebruikt. De aroma's zijn natuurlijk; de producten worden niet "versterkt" met kunstmatige aroma's.
  • Venchi maakt geen gebruik van genetisch gemodificeerde organismen.
  • Alle chocolade van Venchi is glutenvrij.
  • Venchi gebruikt geen kunstmatige kleurstoffen, die bovendien schadelijk zijn voor de gezondheid van kinderen.
  • Kwaliteit en versheid gaan hand in hand, om deze reden worden er slechts kleine batches geproduceerd, bijna in real time en deze worden dagelijks verzonden.
BETROUWBAARHEID

  • Kennis die alleen kan worden verkregen dankzij een ethische en rigoureuze aanpak om te werken. Venchi begeleidt haar consumenten in de wereld van chocolade en ijs met een uitgebreide lijst van gegarandeerde natuurlijke producten die beantwoorden aan alle behoeften van de consument. Venchi's grootste ambitie is om vast te houden aan de belofte aan haar klanten.
  • Venchi respecteert uiteraard  ook het milieu en de sociale modellen. Om deze reden is zij verplicht om de hoeveelheid van afval te minimaliseren. In 2013 tekende Venchi het protocol voor de Low Carbon Emissions en in de afgelopen jaren heeft het een nieuw sociaal model voor duurzame productie ontwikkeld met de Kichwa gemeenschap in Ecuador.

OPRECHTHEID

  • Loyaliteit aan de kunst van het Italiaanse ambachtelijke chocolade en ijs. Venchi's producten zijn dan ook gebaseerd op 'traditional Italian' recepten, 140 jaar geleden bedacht. De 1878 Cremino, de Giandujotto gemaakt in het bedrijf in zijn werkelijke vorm in 1880, of de Nougatine uit 1900. Al deze, en ook andere producten, zijn symbolen van Venchi's grondgebied en synoniemen van eeuwenoude tradities geworden.
  • Sommige van de productieprocessen zijn nog steeds ambachtelijke of semi-industrieel met een aantal fasen, zoals voor de decoratie of voor de verpakking, waarvan sommigen met de hand wordt uitgevoerd, teneinde de uniekheid van het product te garanderen.
Klik hier voor een overzicht van de producten van VENCHI
+31(0)6 14 62 99 91
© 2015-2023. ALL RIGHTS RESERVED - CiaoHelena
Afbeelding