28Pastai
Italiaanse pasta
Elke plaats heeft zijn waarde en voor de hele wereld, Gragnano
betekent pasta. De combinatie van water, tarwe en wind heeft de pastatraditie doen ontstaan. Maar het streven naar perfectie gaat verder dan het IGP-certificaat, het is een doel dat 28Pastai elke dag nastreeft, op de plaats waar het oude traditionele recept wordt verrijkt met innovatie. In de Valle dei Mulini in Gragnano was er een exact moment waarop twee werelden in evenwicht waren, 28 molens en 28 pastafabrieken, waar de ervaring van de eerste de kracht werd van de van de tweede. Dat exacte moment inspireerde voor de naam: 28 Pastai, oftewel in het Nederlands 28 Pastamakers. En het is via die gezichten, die namen en die verhalen, dat 28Pastai het verhaal vertelt van hun pasta. |
28Pastai
Italiaanse pasta - over 28Pastai
28Pastai werd begin 1900 geboren in het toenmalige 'Molino e Pastificio Emidio Di Nola'. In hetzelfde gebouw met uitzicht op de Valle dei Mulini waar Emidio, zoon van ambachtelijke pastamakers, zijn eigen bedrijf begon in 1890 en waar hij in 1934 de fabriek kocht, die toen nog Pastificio Parlato heette.
En zo komen de herinneringen van een kind genaamd Emidio, die zijn naam dankt aan de eigenaar Emidio Di Nola, weer boven... ...kijkend naar het oude bord dat nog steeds zichtbaar boven op het gebouw prijkt, een kleine jongen die de geur van pasta ruikt, tussen de rijen pasta door loopt en de lange 'zitoni' pasta als rietjes gebruikt om zeepbellen mee te blazen... ...dit is hoe zijn dromen tot leven zijn gekomen. Dromen van een kind, die 50 jaar later terugkeert naar de plaats van zijn jeugd om de beste pasta ter wereld te maken. Altijd op zoek naar die kwaliteit, die specifieke geur, die strogele kleur die hij nooit is vergeten. |
28Pastai
Italiaanse pasta - de pasta van 28Pastai
Soms zit het buitengewone verborgen in het simpele. Pasta is traditie, en de uitdaging voor 28Pastai was om innovatief te zijn met behoud van authenticiteit. Ze willen geven aan degenen die van ambachtelijke pasta houden, geven wat wordt verwacht van echte Gragnano pasta, en zelfs meer. De pasta van 28Pastai:
|
Alleen 100% Italiaanse tarwe
Het griesmeel dat 28Pastai gebruikt is een zorgvuldige selectie van de beste Italiaanse harde tarwe die groeit langs de centrale Adriatische kuststreek regio, tussen Abruzzo en Molise, op de Frentane heuvels, een land vol tarwe, wijn- en olijfgaarden, doorgroefd door rivieren en stromen door de valleien waar de zachte afwisseling van |
zee- en landbriesjes en de matigende invloed van de zee, het gebied nog idealer maken voor de teelt van hoogwaardige tarwe, die daardoor geen pesticiden nodig heeft.
Exclusief mengsel Na langdurig onderzoek is het resultaat een exclusief mengsel op maat voor 28 Pastai van Zara Cereali, die de tarwe van griesmeel tot maalfase controleert. Samen met 28Pastai deelt Zara Cereali de waarden van transparantie en de wens om veilige en gezonde Italiaanse grondstoffen van uitstekende kwaliteit aan de consument en professional te bieden. |
Intern laboratorium
Dankzij de expertise en de professionaliteit van een intern team, gespecialiseerd in voedselkwaliteitscontrole en een team van levensmiddelentechnologen, voert 28Pastai specifieke testen uit op: Griesmeel
|
Italiaanse tarweketen traceerbaarheid, temperatuur en droogtijd gecertificeerd in blockchain
28Pastai kan vertellen over de herkomst van de tarwe, het langzame drogen op lage temperatuur van hun pasta, maar ze bewijzen het liever dankzij de traceerbaarheid van hun keten, de locatie van de tarwevelden waar het griesmeel vandaan komt en de droogtemperatuur en -tijd gecertificeerd in blockchain. Maximale transparantie voor de meest veeleisende consument en professional die door het scannen van de QR-code op de verpakking, kan controleren waar de tarwe vandaan komt, waar de teeltvelden zijn en kan inzien bij welke temperatuur en gedurende hoeveel uur de specifieke partij pasta is gedroogd. |
28Pastai - de waarden
Kwaliteit Om de meest geïnformeerde consument en professional tegemoet te komen. Van de grondstoffenselectie, tot de controle van elke afzonderlijke fase, van de watertemperatuur voor het maken van de pasta tot de verpakking (strikt ambachtelijk) volgens de methode en traditie van Gragnano. Innovatie 28Pastai heeft geleerd dat ze op hun best zijn als ze zichzelf vooruit helpen. Wanneer ze investeren in onderzoek en ontwikkeling om de pasta uniek en herkenbaar te maken. Een goede pasta is als een goed verhaal, een pasta die erin slaagt om nieuw te zijn en toch hetzelfde te blijven. |
Duurzaamheid 28Pastai geeft de voorkeur aan actie in plaats van lange verhalen over duurzaamheid. Als ze kiezen voor volledig recycleerbare verpakkingen, is dat omdat ze hun impact op de planeet willen reduceren; als ze kiezen voor 100% Italiaanse tarwe hebben, is dat omdat ze de de biodiversiteit van hun boeren willen beschermen. Transparantie Elke partij pasta heeft zijn eigen geschiedenis, maar 28Pastai schrijft het niet alleen, blockchain technologie certificeert het. Een geschiedenis die de traceerbaarheid weergeeft van de toeleveringsketen van het tarweveld tot het drogen, met certificering van tijden en temperaturen. Moed De meest veeleisende fijnproever verdient een perfecte pasta, maar die is niet eenvoudig te produceren. Een innovatieve pasta die traditie weerspiegelt en ook nog eens wordt blootgelegd door transparantie. Dat hoort bij het verantwoordelijkheidsgevoel van 28Pastai. |