Pistacchio Sofì
Pistacheproducten
Reis naar Bronte
De reis naar Bronte begint met traditie en is een blijvende zoektocht om nieuwe smaken en recepten te ontdekken. Ben je klaar voor een ware onderdompeling in de meest authentieke Siciliaanse traditie? Hier, in het hart van het meest authentieke Sicilië, bewerken de ambachtelijke banketbakkers met zorg en nauwgezette aandacht pistachenoten om de unieke smaak van ambachtelijke producten in je winkel of op je tafel te brengen. Het verhaal van Sofì is een verhaal van passie, toewijding en doorzettingsvermogen. Vertical Divider
|
Respect voor traditie
In de laboratoria van Sofì bewerken de ambachtelijke banketbakkers de grondstoffen op traditionele wijze, waarbij ze de smaak decanteren om bij elke hap de oorspronkelijke en onnavolgbare smaak van echte pistache naar voren te brengen. Respect voor de traditie van eeuwenoude processen wordt gecombineerd met innovatie en voortdurend onderzoek: alleen op deze manier kunnen ze bij Pistacchio Sofì altijd nieuwe smaakbalansen en innovatieve recepten vinden. Ze versterken de aroma's en smaken van buitengewoon kostbare groene juweeltje van Sicilië. Wist je dat de Artisan Pastry Chefs van Sofì tot 66% pure pistache gebruiken voor hun zoete creaties? Zo creëren ze authentieke producten waarvan de smaak in je geheugen gegrift blijft. |
Wil je jezelf volledig onderdompelen in de omhullende smaak van pistache? En wil je uit de eerste hand de zeer hoge kwaliteit van de ambachtelijke productie tot in detail ervaren?
Bij Sofì zijn ze al generaties lang banketbakkers, een hechte groep ambachtslieden met smaak... Zij zijn het team van Sofì-dolcezze di Sicilia - en ze hebben maar één unieke, onstuitbare roeping: het verwerken van pistache, in al zijn overweldigende vormen. Wie is Sofì De geschiedenis van Sofì is een verhaal vol passie en traditie. De passie voor natuurlijke ingrediënten en voor grondstoffen van de hoogste kwaliteit en de traditie voor Vertical Divider
|
de eeuwenoude kunst van het banket maken en ambachtelijke verwerking.
Het is een verhaal dat zijn wortels vele jaren geleden heeft. Alfredo en Cinzia, man en vrouw en collega-banketbakker, werkten in een historische banketbakkerij in het gebied Bronte. We zijn begin jaren 2000 en de twee ambachtelijke banketbakkers beginnen te experimenteren met de ambachtelijke verwerking van Siciliaanse pistachenoten. Zo slagen ze erin om innovatieve en voortreffelijke ambachtelijke producten naar alle beurzen en festivals in de regio te brengen met één enkel doel: de heerlijke vrucht van de Siciliaanse pistache bij iedereen bekend maken. |
De eerste successen
De eerste feedback liet niet lang op zich wachten: de consument was nieuwsgierig en waardeerde de verschillende producten enorm, het resultaat van Alfredo's voortdurende experimenten. De bevestiging volgt echter met het ijs met “pistachesmaak”. Eigenlijk was pistache-ijs tot dan toe een lichtgroene crème met pistache-smaak. Alfredo en Cinzia creëren een frisse, innovatieve en sappige versie van pistache-ijs: een donkere en felgroene kleur, een omhullende en aanhoudende smaak en die typische geur die alleen Siciliaanse pistachenoten kunnen vrijgeven. 2017 Aan de westkant van de Etna, ondergedompeld in het platteland van Bronte, werd Sofì dolcezze di Sicilia geboren: een ambachtelijk familiebedrijf, waar gedurfde ideeën verweven zijn met een liefde voor pistachenoten en traditionele verwerking. De bedrijfsvisie begint bij de naam… Sofì: een eerbetoon aan de dochter van Alfredo en Cinzia, Sofia. Maar ook naar wat het beste de manier van werken van het bedrijf weergeeft: 'sofisticato', oftewel ‘verfijnd’. Vertical Divider
|
De manier van bewerken van de grondstof is verfijnd. De gecreëerde producten zijn verfijnd en uniek in hun soort, uitsluitend op ambachtelijke wijze gemaakt met Siciliaanse pistachenoten.
2018 In het laboratorium van Sofì proef je de sfeer van een familiebedrijf, open voor discussie en voortdurende experimenten, waarbij de aandacht voor grondstoffen niet wordt vergeten. De passie voor "goede dingen", de kunst om altijd nieuwe ongelooflijke creaties tot leven te brengen en de aandacht voor kwaliteit heeft Sofì in staat gesteld te groeien tijdens dit voor hun zeer belangrijke jaar. 2018 was het jaar van groei, bevestiging en deelname aan de belangrijkste sectorbeurzen in heel Italië. Van 2019 tot vandaag... Kwaliteit, traditie en voortdurend onderzoek om unieke ambachtelijke producten te creëren met tot 66% pure Siciliaanse pistache. Zo is Sofì er in slechts een paar jaar in geslaagd de harten van Siciliaanse banketbakkers te veroveren. En dat niet alleen: ze hebben hun bedrijfsimago gecreëerd en bevestigd, een authentieke weerspiegeling van wie en wat ze zijn. |