Meriggio: extra vergine olijfolie, pesto, olijfproducten en spreads
De betekenis van Meriggiare: rust buiten op een schaduwrijke plek tijdens de hete uren van de dag. Met die filosofie is het merk Meriggio ontstaan en dit gevoel willen ze uitstralen met hun producten. Door de toepassing van 100% Italiaanse olijven in hun extra vergine olijfolie is dit de ware essentie van het Italiaanse leven. En niet alleen olijfolie, maar ook olijfproducten, pesto Genovese en een heerlijke hazelnootspread. Ontdek dit prachtige merk.
|
Meriggio extra vergine olijfolie,
250 en 500ml Kenmerken Een elegante en harmonieuze extra vergine olijfolie. Tonen van verse amandel en kruidige accenten. Een zoete en evenwichtige olie, perfect voor zowel directe als gekookte consumptie. Heldere goudgele kleur. Blend van de olijfsoorten: - Taggiasca (Ligurië) - Ogliarola (Puglia) - Gentile di Chieti (Abruzzo) Totale zuurgraad (uitgedrukt als oliezuur): minder dan 0,5% Peroxiden: minder dan 20 Koel en donker bewaren. De optimale temperatuur voor het bewaren van EVO is 15-25°C. Van de eerste koude persing van Italiaanse olijven onstaat een sublieme extra vergine olijfolie. Gefilterd.
|
|
Meriggio extra vergine olijfolie,
250 en 500ml Een extra vergine olijfolie met een elegant en harmonieus karakter. Bloemige en amandelachtige tonen, met een vleugje verse pijnboompitten. Een perfect uitgebalanceerde en zoete olie, perfect voor directe consumptie. Een kenmerk van de most is het ontbreken van filtratie. Een olie met een troebele, gouden uitstraling die alle organoleptische kenmerken van de geselecteerde olijven behoudt. Blend van de olijfsoorten: - Taggiasca (Ligurië) - Ogliarola (Puglia) - Gentile di Chieti (Abruzzo) De ongefilterde versie van extra vierge olijfolie. Vol, zoet en fruitig. Geschikt voor directe consumptie. Totale zuurgraad (uitgedrukt als oliezuur): minder dan 0,5% Peroxiden: minder dan 20 Koel en donker bewaren. De optimale temperatuur voor het bewaren van EVO is 15-25°C. De ongefilterde versie van de extra vergine olijfolie van Meriggio. Koudgeperst. Een volle olie, zoet en fruitig
|
|
Meriggio extra vergine olijfolie, biologisch
250 en 500ml Een biologische extra vergine olijfolie met een sterk en omhullend karakter. Tonen van vers gemaaid gras, artisjok en olijfblad. De perfecte balans tussen bitter en pittig, perfect om direct te consumeren. Intense gouden kleur met groenige reflecties. Blend van de olijfsoorten: - Ogliarola (Puglia) - Dolce di Rossano (Calabrië) De ongefilterde versie van extra vierge olijfolie. Vol, zoet en fruitig. Geschikt voor directe consumptie. Totale zuurgraad (uitgedrukt als oliezuur): minder dan 0,5% Peroxiden: minder dan 20 Koel en donker bewaren. De optimale temperatuur voor het bewaren van EVO is 15-25°C. Deze biologische extra vergine olijfolie van Meriggio is koudgeperst. Een zoete en fruitige olijfolie, geschikt voor directe consumptie
|
|
Pesto met basilicum uit genua (DOP)
180g Groen Ligurië: Genuese basilicum DOP, Parmigiano Reggiano en pijnboompitten. De pesto van Meriggio met Genuese basilicum DOP is niet zomaar een smaakmaker, maar een waar verhaal dat je bij elke smaak opnieuw kunt ontdekken en herontdekken. Er wordt gesproken over geschiedenis, grondgebied, mediterrane geuren en familierecepten. Dit recept is gemaakt met een paar eenvoudige ingrediënten: Genuese basilicum DOP, 100% Italiaanse extra vierge olijfolie, Parmigiano Reggiano DOP, pijnboompitten en zout. Basilicum uit Genua (DOP), Parmigiano Reggiano en pijnboompitten. Dat zijn ingrediënten om verliefd op te worden. Deze pesto heeft het allemaal in zich. Een ultieme pesto zonder knoflook.
|
|
Taggiasche olijven, ingemaakt
200g Er is maar één klein ingrediënt nodig om je gek te maken. Voor verbluffende gerechten. In de westelijke Ligurische Rivièra, met name in de Imperia-vallei, oogst Meriggioj de gewaardeerde Taggiasche olijven. Deze worden zorgvuldig geselecteerd en op het juiste moment van rijpheid van de plant geplukt. Vers geplukte olijven moeten gezond, vlezig, niet gekneusd of misvormd zijn, een uniforme kleur hebben en geen andere vlekken vertonen dan de natuurlijke pigmentatie. Ook mogen ze geen abnormale geuren hebben. Om ze in hun geheel te kunnen eten, worden ze geplukt en in een pekelbad van water en zout bewaard. Rechtstreeks vanaf de Ligurische Rivièra komen deze voortreffelijk Taggiasche olijven, ingemaakt in water.
|
|
ONTPITTE Taggiasche olijven, in EXTRA VERGINE OLIJFOLIE, 180g
In de westelijke Ligurische Rivièra, met name in de Imperia-vallei, oogst Meriggio de gewaardeerde Taggiasche olijven. Deze worden zorgvuldig geselecteerd en op het juiste moment van rijpheid geplukt. Vers geplukte olijven moeten gezond, vlezig, niet gekneusd of misvormd zijn, een uniforme kleur hebben en geen andere vlekken vertonen dan de natuurlijke pigmentatie. Ook mogen ze geen abnormale geuren hebben. Nadat de pit mechanisch is verwijderd, wordt het geconserveerd in 100% Italiaanse extra vergine olijfolie. Een kleine olijf met een grote smaak. Een ware smaakexplosie!
|
|
Olijvenpaté van Taggiasche olijven
200g In de westelijke Ligurische Rivièra, met name in de Imperia-vallei, oogst Meriggio de gewaardeerde Taggiasche olijven. Deze worden zorgvuldig geselecteerd en op het juiste moment van rijpheid van de plant geplukt. Vers geplukte olijven moeten gezond, vlezig, niet gekneusd of misvormd zijn, een uniforme kleur hebben en geen andere vlekken vertonen dan de natuurlijke pigmentatie. Ook mogen ze geen abnormale geuren hebben. Na een pekelperiode worden de olijven ontpit en machinaal gemalen. Aan de pasta wordt een scheutje extra vierge olijfolie toegevoegd om deze malser te maken. Het resultaat is een crème met een lekkere smaak en zachte consistentie. Een paté van Taggiasche olijven vanaf de westelijke Ligurische Rivièra. Aan deze paté is een scheutje olijfolie toegevoegd om ze nog malser te maken.
|
|
Ansjovis in olijfolie, 212ml
Slecht drie ingrediënten worden gebruikt voor deze fantastische smaaksensatie: ansjovis, extra vergine olijfolie en zout. Deze ansjovis uit de Middellandse Zee is geconserveerd in extra vergine olijfolie en is de perfecte combinatie van smaak, traditie en kwaliteit. Geef je bruschetta een extra touch met deze voortreffelijke ansjovis, of breng er je favoriete pastagerechten mee tot leven. Proef het, en je wilt nooit meer iets anders! Heerlijk bij voorgerechten. Deze ansjovis van Meriggio is geconserveerd in hun voortreffelijke extra vergine olijfolie.
|
|
Meriggio tomatensaus, 290g
Wat is Italiaanser dan tomatensaus? Het is de smaak van thuis, de geur van oma's kookkunst, de warmte van de zomerzon en het geluid van krekels. Stukjes verse tomaten, groenten en aromatische kruiden die op het hoogtepunt van het seizoen worden geoogst: de tomatensaus van Meriggio neemt je mee naar het hart van de Italiaanse gastronomische traditie. In dit recept is alles verwerkt, plus ingrediënten van topkwaliteit, zodat je de echte smaak van de Italiaanse tomatensaus van de Italiaanse traditie kunt proeven. Deze tomatensaus is multifunctioneel! Ideaal om pasta, gnocchi of risotto op smaak te brengen en zo van de ware essentie van tomatensaus te genieten. Probeer het ook eens op een lekkere bruschetta met burrata of als pizzatopping! Deze tomatensaus laat je nooit met rust en is ideaal bij last-minute gerechten. Je hoeft alleen de pot maar te openen!
|
|
Meriggio hazelnootpasta
200g Laat je omarmen door deze omhullende hazelnootpasta! Alleen de beste IGP-hazelnoten en cacao uit Piemonte, gecombineerd met Merrigio's Italiaanse extra vergine olijfolie. Deze bijzondere hazelnoot wordt verbouwd in het zuiden van Piemonte, in een bijzonder microklimaat dat hem unieke organoleptische eigenschappen geeft. Hierdoor is het één van de meest gewaardeerde hazelnoten ter wereld. Smeer het, meng het, eet het met een lepel, het is zo lekker dat je er niet vanaf kunt blijven! Smeerbare crème met hazelnoten IGP uit Piemonte en extra vergine olijfolie. Zoet en omhullend van smaak.
|
Groothandel olijfolieUit Ligurië en Piemonte komt Meriggio. Nicht Matilde en neef Edoardo hebben dit merk nieuw leven ingeblazen en zij producten extra vergine olijfolie van hoge kwaliteit, met daarnaast nog olijfproducten, een pesto Genovese en een hazelnoot spread.
Het merk Meriggio dateert van 1924, maar Matilde en Edoardo hebben het merk nu voorzien van een nieuwe branding en maken het daarmee jong en trendy. |
Groothandel extra vergine olijfolieDeze toegankelijke extra vergine olijfolie uit Ligurië wordt exclusief door ons verkocht in Nederland.
Aarzel niet en word ook klant bij CiaoHelena. |
Vertical Divider
|